Znovu bez vstřelené branky na domácím ledě

02.01.2005 / Nevažsa

Ani ve druhém domácím zápase se nepodařilo vstřelit pod novou taktovkou branku a bez klíčových opor znovu rozdílem třídy prohrát. "Není to v hráčích", svěřil se Petr Vala.

První novoroční duel na domácím kluzišti sehrála Dukla hned pár hodin po novém roce. V brance se představil tentokrát Suchan, který nahradil indisponovaného Hronka. S jihlavským ledem se už rozloučil i Pavel Janků, který zde byl na hostovaní a vrátil se do Třince. Jihlava se nadále potýkala s rozsáhlou marodkou. V první třetině energetiky jasně přestřílela, ale byli to právě hosté, kdo se radoval z první branky. Po hrubce v obraně se trefil Alinč – 0:1. “Je to hrozný 5:0 doma a s Varama. Dostali jsme minulý zápas doma devět branek, teď pět. Myslím si, že po první třetině to mělo bejt jednoznačně 3:0 a nebylo se o čem bavit, ale nedali jsme úplně vyložené šance.“, prozradil smutným hlasem Tomáš Čachotský.

I druhá branka padla po nedůrazné hře jihlavské obrany a poté když chyboval jeden ze zadáků domácích a Košťál trestal střelou do horních partií branky – 0:2. Přesně v polovině zápasu rozesmutněl po pohledné akci domácí fandy Ptáček – 0:3 a řebíček do rakve domácích zasadil o minutu později Skuhravý – 0:4.

Jihlavané se nevzdávali, ale jejich pokusy byly pouze zoufalé a proto se těsně před koncem utkání přihlásili s velmi povedenou brankovou souhrou hosté. Poté co hlasatel oznámil poslední dvě minuty utkání se Kumstát zhostil své střely bravurně a umístil projektil znovu do horních partií – 0:5. V poslední minutě se dostal do sólového nájezdu i domácí Padělek, ale ani ten se neprosadil a konečný stav 0:5 jen potvrdil domácí půst. “ Dneska se mi hrálo perfektně. Když jsem tady ještě před měsícem hrál tak jsem měl taky velikou motivaci. Do Jihlavy jsem se vrátil a jsem rád, že jsme ji porazili“, radoval se se smíchem na lících Vojtěch Polák z Varů. “Bohužel. Všichni jsme viděli první třetinu a v té první třetině jsme měli 15 až 20 střel a najednou jsme dostali z protiútoku góla, ale to je ta naše slabina. Netlačíme se do branky a chtělo by to přidat na tom chtít dát gól. Myslím si, že ty hráči co umí dát branku v té kabině jsou, ale chybí nám i trochu toho štěstí co je k tomu potřeba.“, řekl svá slova na závěr Petr Vala.