Musí nám tam něco padnout a věříme, že to v pondělí doma ukončíme, přeje si obránce Tomáš Kaláb

04.03.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Dva góly v první třetině na obou stranách. Více šancí na straně Dukly ve druhém dějství, ale bez vstřeleného gólu. Přesilovková trefa Mihy Štebiha ze začátku třetího dějství a poté i přes spoustu příležitostí marná snaha jihlavských hokejistů vyrovnat či otočit zápas. „Nějaké brankové příležitosti jsme si vypracovali a měli jsme z nich dát gól. Pokud bychom odskočili na dva góly, měli bychom klid,“ domnívá se obránce Tomáš Kaláb, který vyrovnával pohlednou přesilovkovou kombinací na 1:1. Zadák Dukly zároveň věří, že pátý zápas, který se odehraje v pondělí 6. března 2017 od 17:30 na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě, bude posledním utkáním celé série.

Úvodní třetina čtvrtého čtvrtfinálového zápasu přinesla zatím nejvíce branek – čtyři. První z nich padla již ve třetí minutě do jihlavské sítě. Červenožlutí kontrovali využitou přesilovou hrou, po parádní kombinaci se trefil obránce Tomáš Kaláb, který si sjel od modré na kruhy pro milimetrově přesnou přihrávku Filipa Semana. „Semiš mi to nahrál parádně na kruhy a já už jsem to musel konečně taky trefit,“ popisuje svůj premiérový zásah a čtvrtý gól v sezoně.

Předprodej vstupenek na 5. čtvrtfinále:

Vstupenky na 5. čtvrtfinále play-off mezi Duklou Jihlava a Frýdkem-Místkem, které se hraje v pondělí 6. března od 17:30 na Horáckém zimním stadionu, si můžete pořídit v předprodeji. A to při bruslení veřejnosti:
v sobotu 4.3. od 18:30 do 19:30
v neděli 5.3. od 9:30 do 10:30 a od 18:30 do 19:30.


Ačkoliv Dukla v čase 16:10 otočila průběžný stav zápasu zásluhou Davida Březiny, přesně 67 vteřin před koncem první dvacetiminutovky bylo srovnáno. Využitou přesilovkou se prezentovali také domácí. Od druhé třetiny se rozehrála partie, při které měli Jihlavští určitě více šancí. Puk často skákal před volnou částí frýdeckomístecké branky nebo kolem ní, častokrát hráči Dukly z dobrých pozic netrefili prostor tří tyčí. Nebo je vychytal Lukáš Daneček, který zapsal 31 úspěšných zákroků. „Nějaké brankové příležitosti jesme si vypracovali a měli jsme z nich dát gól,“ ví moc dobře Tomáš Kaláb. O zatím poslední trefu – a vítěznou ve čtvrtém zápase – se tak postaral jeho ex-jihlavský spoluhráč z obrany Miha Štebih, který rozhodl přesilovkovou trefou zkraje třetí třetiny.

Série mezi Duklou Jihlava a Frýdkem-Místkem je tak posledním pokračujícím čtvrtfinále WSM Ligy. Týmy Motoru, Kladna a Slavie jsou v semifinále, když svým soupeřům nepovolily ani jeden vítězný zápas. Před svými fanoušky bude chtít v pondělí 6. března večer slavit postup také Dukla. „Na soupeře bude platit dobrý pohyb. Musíme dobře bruslit, srážet se, střílet na bránu. Něco nám tam musí padnout a věřím, že to doma v pondělí ukončíme,“ přeje si Tomáš Kaláb. Pokud se přání jeho, celého týmu i celé Dukly vyplní, může se Jihlava těšit na semifinálovou bitvu s Kladnem.

Videoohlasy s Tomáše Kalábem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla