Další domácí barážový zápas. Dukla Jihlava se již popáté v sezoně utká s Motorem

01.04.2017 / Tomáš Lysý

Úvodní dva zápasy baráže zvládla Dukla Jihlava vítězně a nyní by si červenožlutí určitě přáli, aby platilo tvrzení do třetice všeho dobrého. Poslední celek, se kterým se svěřenci trenéra Petra Vlka v letošní prolínací soutěži ještě neutkali, je ČEZ Motor České Budějovice. Oba celky se letos utkaly již čtyřikrát – v základní části WSM Ligy – a ve všech čtyřech případech se z jednogólového vítězství radovala Dukla. Jestliže se ale říká, že play-off je oproti základní části jinou soutěží, tak o baráži by se to dalo tvrdit dvojnásob. Úvodní buly zápasu bude vhozeno v neděli 2. dubna 2017 v 17:30 a dá se očekávat, že Horácký zimní stadion bude opět vyprodán.

Na baráž za 150 korun. Permanentka nabízí výraznou slevu

Dukla je znovu v baráži. O extraligu svede boj s Motorem, Pardubicemi a Karlovými Vary

Mým cílem je postoupit s Duklou do extraligy, říká útočník Josef Skořepa v offline rozhovoru

Soupeř: Motor se po dvou letech znovu probojoval do baráže. Tentokrát v ní nechce hrát druhé housle

Autor videa: Ondřej Šuhaj
Voiceover: MT audio


Ticketportal, Live přenos

Na domácí zápasy Dukly Jihlava si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal - bližší info s přímou možností koupě vstupenek zde.
Zápas můžete po zaregistrování sledovat živým přenosem na portálu Hokejka TV. Další možností je sledovat zápas na TV Tipsport, kde musíte mít po registraci finanční obnos na uživatelském kontu nebo si vsadit tiket.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Pakliže v prvním utkání baráže vyšly extraligové celky naprázdno, tak ve druhém kole poprvé bodovaly. Spokojenější však byl jen jeden tým, který se do prolínací soutěže „dostal“ z extraligy. Pardubice totiž braly pouze bod za porážku v prodloužení na ledě Dukly. Jihlavští hokejisté se mezi třináctou až patnáctou minutou dostali do dvougólového vedení. První gól vstřelili při hře čtyři na čtyři, druhý v dohrávané početní výhodě. Závěr třetiny si ale domácí nepohlídali a osm vteřin před odchodem do šaten inkasovali při svém oslabení. Také další dvě branky padly v přesilovkách. Dynamo ve druhé třetině srovnalo, Jihlava si zkraje třetího dějství znovu vzala vedení zpět. Ačkoliv se pardubickému týmu podařilo necelé čtyři minuty před koncem základní hrací doby při čtyřech hokejistech na obou stranách vyrovnat, prodloužení již vyšlo lépe domácím. Dukla vyhrála letos čtrnácté prodloužení ze šestnácti a brala ze zápasu dva body. Po dvou barážových utkáních tak mají Jihlavští celkem pět bodů ze šesti možných a vedou tabulku. „Bude to ještě těžké, je před námi deset zápasů,“ říká vítězný střelec v prodloužení Filip Seman a poukazuje na to, že tým zůstává nohama pevně na zemi.

Stejným výsledkem – avšak v základní hrací době, skončil také druhý zápas druhého kola baráže v Českých Budějovicích, kam přijely Karlovy Vary. Domácí fanoušci byli po pěti minutách hodně opaření, Energetici totiž vedli o dvě branky. Ačkoliv následně Motor snížil, krátce po polovině zápasu vrátil hostům dvougólové vedení jihlavským příznivcům hodně známý Dávid Gríger. Nicméně na konci šestatřicáté minuty bylo srovnáno – během sedmdesáti vteřin se dvakrát prosadil letošní Sympaťák WSM Ligy, obránce Mitchell Filmann. Vyrovnaný stav držel do dvaapadesáté minuty, kdy Karlovým Varům vystřelil první tři body baráže Henri Tuominen. Po dvou utkáních tak mají oba dva soupeři jedno vítězství v základní hrací době. „Při hře pět na pět bylo vidět, že nemáme lehkost jako v minulých zápasech. Nevypracovali jsme si tolik šancí, abychom dostali soupeře pod tlak. Chyběla nám větší míra agresivity. Na to, že hrajeme doma před vyprodaným publikem, to bylo pro mě málo,“ říká pro web českobudějovického klubu trenér Motoru Antonín Stavjaňa.

Filip Dundáček o souboji v baráži proti Motoru České Budějovice

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Motoru se tak nepodařilo potvrdit tři body, které si dovezl z pardubického ledu. Tam vyhrál 2:1, když v poslední minutě rozhodl o výhře talentovaný útočník Luboš Rob, syn legendy českobudějovického klubu. Pokud Antonín Stavjaňa po prvním domácím budějovickém utkání mluvil o vyprodaném hledišti (6421 díváků), tak v Jihlavě byl proti Pardubicím také plný dům. Ačkoliv musela být kapacita Horáckého zimního stadionu z doporučení Policie ČR a bezpečnostních složek snížena na 6200 návštěvníků, poprvé v sezoně mohl hlasatel říct – vyprodáno.

Návštěvnost baráže je zatím vskutku parádní, pomine-li se zápas Karlovy Vary - Dukla, kde byla kapacita naplněna jen z padesáti procent. V Pardubicích přišlo na Motor přes deset tisíc lidí a k vyprodání chyběla pouhá stovka. Na druhé kolo baráže se stadiony v Českých Budějovicích a v Jihlavě již naplnily kompletně. Dá se čekat, že v neděli bude hrát Dukla proti Motoru také před vyprodaným hledištěm. Páteční atmosféru proti Pardubicím si pochvalovali nejen samotní aktéři zápasu, ale také jihlavský forvard Anatolij Protasenja, pro kterého kvůli zranění letošní sezona již skončila. „Krásné choreo,“ byla jeho zpráva pro jednoho z jihlavských fanoušků, kteří se podíleli na páteční celotribunové prezentaci, vytažené těsně před úvodním buly.



Poslední vzájemný soutěžní zápas:

41. kolo WSM Ligy 2016/2017: HC Dukla Jihlava - ČEZ Motor České Budějovice 2:1 po prodl.
Zápas se nesl v rámci oslav výročí 60 let vzniku Dukla Jihlava. Po slavnostním nástupu na led v podání osobností Dukly začala první třetina zápasu, do kterého oba týmy nastoupily v historických dresech. Když se zdálo, že úvodní dějství branku nepřinese, prosadil se dorážkou minutu a čtvrt před koncem třetiny v přesilovce domácí Josef Skořepa. Ve druhé dvacetiminutovce bylo k vidění více šancí, postupem času zejména na straně Motoru, ovšem jihlavský gólman Jakub Škarek držel čisté konto, a to i ve třetí třetině při 48 vteřin dlouhé přesilovce hostí pět na tři. Motoru se ale šest minut před koncem základní hrací doby podařilo srovnat, trefil se Jiří Fronk. V prodloužení měla naopak Jihlava dlouhou přesilovku pět na tři. Tu sice nevyužila, ale v klasické výhodě se trefil nejlepší střelec Dukly Jiří Říha. Červenožlutí tak skolili Motor i počtvrté v sezoně - 2:1 po prodloužení.

Branky a nahrávky: 19. Skořepa (Důras, Jergl), 65. Říha (Kaláb, Důras) - 54. Fronk (Heřman, Nouza). Rozhodčí: Hejduk, Kašík – Lučan, Kis. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3065. Střely na branku: 27:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1. Třetiny: 1:0, 0:0, 0:1 - 1:0.

HC Dukla Jihlava: Škarek – Kajínek, Říha, Půža, Bilčík, Kaláb, Dundáček, Dobrovolný – Jergl, Skořepa, Důras – Anděl, Seman, Březina – Diviš, Zeman, Čachotský – Stoklasa, Jícha, Szathmáry
ČEZ Motor České Budějovice: Kváča – Novák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vráblík, Suchánek – Hřebejk, Škoda, Květoň – Heřman, Nouza, Šulek – Žovinec, Babka, Fronk – Guman, Vlček, Marek


6200 DIVÁKŮ – VYPRODÁNO. Jihlava žije hokejem. Na sedmý semifinálový zápas proti Kladnu dorazilo 5911 návštěvníků. V prvním barážovém domácím klání Dukly již bylo vyprodáno. Příznivci červenožlutých si navíc připravili těsně před startem zápasu hezkou celotribunovou choreografii. Foto: Tomáš Buksa


3. kolo baráže o extraligu, neděle 2. dubna 2017:

HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice (18:00)

4. kolo baráže o extraligu, úterý 4. dubna 2017:

ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Dynamo Pardubice – HC Energie Karlovy Vary (18:00)

5. kolo baráže o extraligu, pátek 31. března 2017:

HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice (17:30)


Tabulka baráže o extraligu 2017 po 2. kole: