Baráž otevírá svou druhou čtvrtinu. Dukla tentokrát míří do Českých Budějovic

03.04.2017 / Tomáš Lysý

Ve čtvrtém pokračování letošní prolínací soutěže na sebe opět narazí stejní soupeři jako z kola třetího. Pouze v opačném gardu a výhodu domácího prostředí tak bude mít tým, který v předešlém klání zajížděl na led soupeře. Dukla Jihlava okusí potřetí v probíhající sezoně atmosféru Budvar arény a bude chtít i na třetí pokus zaskočit ČEZ Motor České Budějovice před jejich fanoušky. Zápas startuje přesně v 17:30 hodin. Stejně jako v nedělním klání Dukla – Motor nebo při pátečním zápase mezi Motorem a Karlovými Vary se dá očekávat, že hlasatel opět oznámí slovo znamenající zaplněnou kapacitu stadionu – vyprodáno.

Dukla je znovu v baráži. O extraligu svede boj s Motorem, Pardubicemi a Karlovými Vary

Mým cílem je postoupit s Duklou do extraligy, říká útočník Josef Skořepa v offline rozhovoru

Dukla je můj srdeční klub. Budu klukům fandit a držet jim palce, aby baráž dotáhli do sladkého konce, hlásí gólman Jakub Škarek

Autor videa: Ondřej Šuhaj
Voiceover: MT audio


Ticketportal, Live přenos

Zápas můžete po zaregistrování sledovat živým přenosem na portálu Hokejka TV. Další možností je sledovat zápas na TV Tipsport, kde musíte mít po registraci finanční obnos na uživatelském kontu nebo si vsadit tiket.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

V prvním kole baráže nebodovaly dva celky, jelikož oba dva extraligové týmy letošní prolínací soutěže nezvládly domácí zápasy proti prvoligovým vyzyvatelům. Karlovy Vary doma podlehly Dukle a Pardubice se musely sklonit před Českými Budějovicemi. Ve druhém pokračování nebodoval pouze jeden tým. Jihlava doma vyhrála 4:3 v prodloužení nad Dynamem a stejný výsledek – po šedesáti minutách hry – si odvezli Karlovarští z českobudějovického ledu. Třetí pokračování baráže již přineslo bodový zisk pro všechny čtyři účastníky.

Mnohem více branek obstaral zápas v Karlových Varech, kam přijely Pardubice. Hosté ve dvanácté minutě zlomili bezgólový stav a krátce před přestávkou své vedení navýšili, jenže v poslední minutě úvodního dějství domácí snížili. Klasická trefa do šatny nalila Karlovarským řádnou Energii do žil, jelikož v prostředním dějství vypráskali soupeře třemi góly. Jenže ani vedení 4:2 nestačilo hráčům z lázeňského města ke třem bodům. V polovině závěrečné dvacetiminutovky Pardubice snížily na rozdíl jedné přesné trefy, pět minut před koncem základní hrací doby poslal zápas do prodloužení produktivní obránce Nicholas Charles Schaus a hokejisté s Koněm ve znaku nakonec vyhráli v na nájezdy 5:4. Svěřenci trenéra Jana Tlačila tak promarnili možnost utéct pardubickému celku do pětibodového trháku.

Filip Dundáček o souboji v baráži proti Motoru České Budějovice

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Letošní bitvy mezi Duklou a Motorem jsou hodně vyrovnané. Všechny čtyři zápasy těchto soupeřů v základní části skončily rozdílem jednoho gólů a nejinak tomu bylo i při prvním vzájemném barážovém měření sil. Vyprodaný Horácký zimní stadion viděl hodně dlouho nerozhodný stav 0:0. Ten byl přerušen ve 42. minutě, kdy se České Budějovice v probíhajícím ročníku dostaly vůbec poprvé proti Jihlavě do vedení. Jenže pouze na deset minut, než obránce David Kajínek málem protrhl síť. Červenožlutí v závěru třetiny uhlídaly dvě oslabení. Prodloužení se odehrálo v rychlém sledu a systémem čtyři na čtyři. Jihlavským se totiž po sedmi sekundách nastaveného času vrátil na led vyloučený Tomáš Kaláb a k oblíbené domácí hře tři na tři nedošlo, jelikož během pěti minut nepřerušili rozhodčí hru ani v jednom případě. Zápas tedy dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých se radovali fanoušci vyznávající červené a žluté barvy. Rozradostněl je Tomáš Čachotský s Adamem Zemanem a také Jakub Škarek. Talentovaný gólman se rozloučil vítězstvím, ke kterému pomohl dvěma vychytanými nájezdy hostí. V pondělí 3. dubna nabral sedmnáctiletý brankář Jihlavy směr mistrovství světa hráčů do 18 let na Slovensku.

Na pozápasové tiskové konferenci samozřejmě vládly v podání obou trenérů rozličné pocity. Kouč Motoru Antonín Stavjaňa musel přijmout, že Dukla porazila jeho celek i popáté v sezoně. Na druhou stranu dokázal najít pozitiva, jakožto výkon mužů v masce. „Musím konstatovat, že se hrál hokej nahoru – dolu s výbornými gólmany, ve kterém rozhodly samostatné nájezdy,“ prohlásil. Jeho protějšek Petr Vlk s ním prakticky ve všem souhlasil a na závěr nezapomněl opomenout, že z vedení po čtvrtině baráže při sedmibodovém zisku z devíti možných nedělá velkou vědu. „Jsme spokojení, ale musím to říci znova – výsledek nepřeceňujeme ani nepodceňujeme,“ zůstává nohama na zemi nejen on, ale i celá Jihlava.


DUKLA ZNOVU VÍTĚZNÁ. Zápasy právě probíhající sezony mezi Jihlavou a Českými Budějovicemi jsou neuvěřitelně vyrovnané. Ve všech pěti případech skončila utkání nejmenším možným rozdílem. Z toho hned čtyřikrát svítil na ukazateli skóre konečný stav 2:1 (dvakrát v základní hradí době, jednou po prodloužení a naposled na nájezdy), jednou pak 3:2 v prodloužení. Všechna klání dvou tradičních klubů tuzemské hokejové historie s velkou fanouškovskou základnou mají v sezoně 2016/2017 společného jmenovatele – vyhrála je Dukla. Foto: Tomáš Buksa


4. kolo baráže o extraligu, úterý 4. dubna 2017:

ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Dynamo Pardubice – HC Energie Karlovy Vary (18:00)

5. kolo baráže o extraligu, pátek 31. března 2017:

HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice (17:30)

6. kolo baráže o extraligu, neděle 9. dubna 2017:

HC Energie Karlovy Vary – ČEZ Motor České Budějovice (15:30) HC Dynamo Pardubice – HC Dukla Jihlava (17:00)


Tabulka baráže o extraligu 2017 po 3. kole: