Potřetí v baráži doma. Jihlava bude proti Karlovým Varům hájit první místo v tabulce

06.04.2017 / Tomáš Lysý

Úterý, pátek, neděle. Poměrně častý zápasový rytmus v tuzemské nejvyšší hokejové soutěži. A také pravidelný program čtyřtýdenního zápolení v letošní baráži o extraligu. Po úterním čtvrtém kole si všichni čtyři účastníci prolínací na dva dny lehce odpočinuli, protože je v následujících pěti dnech čeká porce tří zápasů. V pátečním pátém barážovém kole budou mít výhodu domácího prostředí vyzyvatelé z WSM LIgy. Dukla Jihlava, která ve čtyřech kolech jako jediný celek nepoznala hořkost porážky, změří síly s Energií Karlovy Vary. Utkání začíná na Horáckém zimním stadionu v pátek 7. dubna 2017 od 17:30 hodin a ve stejný čas odstartuje i bitva mezi Českými Budějovicemi a Karlovými Vary. Jak je v letošní baráži dobrým zvykem, opět se bude hrát před bouřivou diváckou kulisou.

Dukla je znovu v baráži. O extraligu svede boj s Motorem, Pardubicemi a Karlovými Vary

Mým cílem je postoupit s Duklou do extraligy, říká útočník Josef Skořepa v offline rozhovoru

Dukla je můj srdeční klub. Budu klukům fandit a držet jim palce, aby baráž dotáhli do sladkého konce, hlásí gólman Jakub Škarek

Autor videa: Ondřej Šuhaj
Voiceover: MT audio


Ticketportal, Live přenos

Na domácí zápasy Dukly Jihlava si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal - bližší info s přímou možností koupě vstupenek zde.
Zápas můžete po zaregistrování sledovat živým přenosem na portálu Hokejka TV. Další možností je sledovat zápas na TV Tipsport, kde musíte mít po registraci finanční obnos na uživatelském kontu nebo si vsadit tiket.
Zápas můžete po zaregistrování sledovat živým přenosem na portálu onlajnu.

Neuvěřitelná vyrovnanost. To je zatím společný jmenovatel všech čtyř letošních barážových kol. Soutěž o dvě extraligové vstupenky pro sezonu 2017/2018 má za sebou osm utkání a ani jedno z nich neskončilo větším než jednobrankovým rozdílem. Co víc, pouze tři utkání (oba duely prvního kola a následující zápas mezi Motorem a Energií) přinesla rozhodnutí po základní hrací době. V pěti ostatních případech se šlo do pětiminutového prodloužení, přičemž oba zápasy třetího barážového kola přinesly vítěze až v nájezdovém rozstřelu. Aktuální baráž je natolik vyrovnanou soutěží, takže by se dalo říct, že každé utkání se hraje de facto o šest bodů.

Když se do toho připočte parádní divácká návštěvnost, je o zábavu postaráno. Čtyři zápasy z osmi se hrály před vyprodaným hledištěm – dvakrát byl zaplněn Horácký zimní stadion v Jihlavě, dvakrát Budvar aréna v Českých Budějovicích. Když Pardubice v prvním kole hostily českobudějovický Motor, chybělo do vyprodané kapacity pouze sto padesát diváků. Dosavadní osmičku klání navštívilo bez pětistovky celkem 50 tisíc lidí, což dělá průměr 6181 diváků na zápas. Jihlavští hokejisté si kulisu dvou vyprodaných domácích zápasů pořádně pochvalují. Jednatel klubu Bedřich Ščerban dokonce prohlásil, že mu atmosféra přeipomínala staré zlaté časy, kdy před takovým publikem hrál on a jeho tehdejší spoluhráči.

Petr Šidlík o utkání proti Karlovým Varům, kde začínal letošní sezonu

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Dukla si v minulém kole dovezla cenné vítězství 2:1 v prodloužení z jihu Čech. Domácí Motor byl v první třetině lepší a zaslouženě se ujal vedení. Jihlavští hráči a trenéři si ale o první přestávce hodně věcí vyříkali a rázem byli červenožlutí lepším týmem. Ve druhé části sice ještě nevyrovnali, nicméně ve 47. minutě již Vlastimil Bilčík mířil přesně. Závěr základní hrací doby byl pořádně infarktový. Oba celky měly gólové šance k tříbodovému vítězství, ale zápas nakonec došel až do prodloužení, které rozhodl jihlavský kapitán Tomáš Čachotský. „Je to super, ale myslím si, že baráž je pořád na začátku. Je parádní, že jsme ty body získali, o tom žádná, to je jasné. Ale prostě musíme jít dál a vůbec se neohlížet na to, jestli máme nějaký náskok nebo nemáme. V dalším zápase jdeme zase od nuly a musíme chtít vyhrát. Nastoupit do zápasu lépe než do první třetiny v Českých Budějovicích. Prostě jít za vítězstvím, týmově, tak jak to zatím hrajeme. V posledním utkání nás zase podržel gólman, předvedl parádní výkon. My musíme padat do střel, bojovat, makat jako tým a věřím, že to zvládneme,“ říká po posledním utkání muž s velkým C na dresu

Prodlužovalo se také v pardubické Tipsport aréně. Osm tisíc diváků vidělo, jak hostující Energii poslal v prvním dějství do vedení Milan Mikulík. Pardubice sice zkraje druhé části srovnaly, nicméně nedlouho poté se prosadil karlovarský kapitán Václav Skuhravý. Poslední gól v základní části padl v šestatřicáté minutě, když opětovně srovnal kapitán mistrů světa z roku 2010 Tomáš Rolinek. Karlovy Vary se tři minuty před koncem ubránili přesilovce domácích a byť poté svojí početní výhodu v prodloužení nevyužili, vadit jim to nemuselo. V čase 63:26 rozhodl jihlavským fanouškům dobře známý útočník Dávid Gríger. „Utkání bylo v závěru hodně o disciplíně a hrálo se na výsledek 2:2. V prodloužení jsme měli štěstí a jsme rádi, že máme zpátky body, které jsme ztratili doma,“ poukázal kouč Jan Tlačil na na domácí utkání proti Pardubicím, kdy Varští ve třetí třetině ztratili vedení 4:2 a nakonec prohráli 4:5 na nájezdy. Energie tak po čtvrtém kole avýšila barážový zisk na šest bodů a na první Duklu má tříbodové manko.


DIVOCH PRVNÍM STŘELCEM. V úvodním kole baráže mezi Energií a Duklou se Karlovy Vary ujaly hned třikrát vedení. Na první gól domácích odpověděl šestnáct vteřin před koncem první třetiny jihlavský útočník Richard Diviš (uprostřed). Poté karlovarské vedení mazali – a nakonec otočili – jeho spoluhráči z obrany. V prostřední části zařídil druhé vyrovnání Jiří Říha, ve třetím dějství se prosadil Vlastimil Bilčík. Minutu a půl poté úspěšně tečoval kotouč do sítě Tomáš Kaláb, čímž stanovil vítězný gól a konečný stav 4:3 pro Jihlavu. Foto: Jan Čech/hokejkv.cz


5. kolo baráže o extraligu, pátek 7. dubna 2017:

HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice (17:30)

6. kolo baráže o extraligu, neděle 9. dubna 2017:

HC Energie Karlovy Vary – ČEZ Motor České Budějovice (15:30)
HC Dynamo Pardubice – HC Dukla Jihlava (17:00)

7. kolo baráže o extraligu, úterý 11. dubna 2017:

HC Energie Karlovy Vary – HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Dynamo Pardubice – ČEZ Motor České Budějovice (18:00)


Tabulka baráže o extraligu 2017 po 4. kole: