1:2
(0:1, 0:0, 1:1)

13.10.2011 / David Mencl

13.10.2011 18:00, Extraliga juniorů - 11. kolo

HC Slavia Praha

Dlouhý - Jeník, Příhoda, Ptáčník, Šteiner, Muller, Kejdana, Richter, Palaščák, Kotyra, Havelka, Tomek, Vítek, Suchánek, Semrád, Růžička, Ryzák, Knot, Nejezchleb, Moravec, Hejna
1

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Matějka, Brychta, Jícha, Gregar, Vaculín, Polívka, Prokš, Pěška, Vysloužil, Zídek, Randa, Brabec, Tobola, Martínek, Pekárek, Svobodník
2
Branky a nahrávky: 51. Semrád (Nejezchleb) - 15. Vaculín (Svobodník), 53. Vysloužil (Matějka, Pekárek). Rozhodčí: Smejkal - Charvát, Vaněk. Vyloučení: 7:4, navíc Randa (JIH) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 137. Střely na branku: 39:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

Na začátku zápasu se oba týmy přetahovaly v útočných akcí. Chvílemi byli aktivnější domácí, chvílemi hosté. V 15. minutě se trefil do slávistické sítě hostující Richard Vaculín po přihrávce zpoza branky od Ondřeje Svobodníka. V první třetině byli vyloučenými hráči pouze Slávisté Tomáš Moravec a Martin Ptáčník.

Během druhé třetiny se Slávisté herně pomalu zvedli, ale nedokázali vyzrát na dobře chytajícího Ritticha v brance Jihlavy. Nejdříve se do šance dostal Richard Nejezchleb, který neprostřelil mezírku mezi Rittichovými betony. Poté se do šance dostal Tomáš Semrád, ale chybělo mu více důrazu před brankou. V přesilovce se střela Dominika Šteinera odrazila od zadního mantinelu před branku, kde si ji málem do vlastní klece posunul hostující gólman. Ke konci třetiny jeli Nejezchleb a Kejdana na jednoho hostujícího hráče, jenže druhý jmenovaný tak dlouho zpracovával přihrávku, až nestačil zakončit.

Ve třetí třetině se Slavie dostala do tlaku. Měla několik příležitostí vsítit gól, ale ztroskotala na Rittichovi. Až v polovině třetiny v přesilovce se za Slavii prosadil Tomáš Semrád. Radost Slavie však netrvala dlouho. Za dvě minuty se Jihlavští dostali znovu do vedení zásluhou Martina Vysloužila. Když se před závěrečnou sirénou chystal Dlouhý, aby odjel na střídačku, provinila se Slavia hraním v šesti hráčích. Jihlava tak svůj náskok udržela a odvezla si z Edenu tři body.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie