3:2p
(1:1, 0:1, 1:0)

06.10.2011 / Petr Miklas

06.10.2011 18:00, Extraliga staršího dorostu - 9. kolo

AZ Heimstaden Havířov

Tomšů - Bureš, Flamík, Graca, Gawlas, J. Potočný, Ryška, Staš, Weisser - Kasperlík, Klečka, Kotala, Kozaczka, Křibík, Malík, Matěj, Stanislav, Synek, Vyčesaný, Školoud
3

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Čermák, Brussmann, Cívka, Půža, Tobola, Vítek, Kohout, Březka - Severa, Lupač, Mandát, Vantuch, Kuchyňa, Pazourek, Štěrba, Staněk, Mahút, Jícha, Beran, Střecha
2
Branky a nahrávky: 19. Kozaczka (Ryška), 57. Kotala (Klečka), 62. Klečka (Křibík) - 5. Štěrba (Vantuch, Tobola), 31. Střecha (Mandát). Rozhodčí: Dobeš - Škrobák, Marek. Vyloučení: 8:7, navíc Kotala (HAV) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 28:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

Průběh utkání

Domácí mohli jít v zápase rychle do vedení, když měli hned po půlminutě hry možnost přesilové hry. Tu ale nesehráli vůbec dobře, a tak to byli hosté, kdo se poprvé radoval. V 5. minutě hrála přesilovku Dukla a bleskově ji využila, když se v předbrankovém prostoru dobře orientoval Jan Štěrba. O minutu později mohla Jihlava odskočit o dvě banky, když hrála další přesilovku. Přestože ji sehrála velmi dobře, gól se jí vstřelit nepodařilo. V 11. minutě mohli domácí vyrovnat, ale Klečka neproměnil trestné střílení, které bylo nařízeno za faul na něj. V těchto chvílích se Azet zvedal, dostával se do šancí, ale nedokázal je proměnit. V 16. minutě mohlo udeřit na druhé straně, když se Mandát dostal sám až před Tomšů, který však jeho střelu zápěstím zlikvidoval ukázkovým zákrokem lapačkou.

V závěru třetiny dostal Azet další možnost přesilové hry, ve které se dlouho nemohl prosadit. Ale když už to vypadalo, že ji nevyužije, dorazil Michal Kozaczka střelu Filipa Ryšky od modré a bylo vyrovnáno. Půl minuty před koncem první části hry byli zároveň vyloučeni Jihlavský Beran a Havířovský Vyčesaný. Hra ve čtyřech mohla přinést domácím vedení, ale nepodařilo se jim využít únik dvou na jednoho. Druhá třetina přinesla nápor Dukly, která přestřílela AZ v poměru 16:6 a jen výborné zákroky Tomšů a obětavost domácích obránců zabránila Jihlavským v nastřílení více než jedné branky. Své nejlepší umění předvedl Tomšů ve 27. minutě, když zneškodnil Vantuchovu střelu do poloodkryté branky, po úniku hostí dvou na jednoho. Jediný gól z velké střelecké převahy vstřelila Dukla v 31. minutě, úspěšným střelcem byl Tomáš Střecha, který využil Mandátovu přihrávku v rychlém protiútoku. Vzápětí měli domácí přesilovku 5 na 3, kterou trestuhodně nevyužili, když přehnal důraz před brankou Kozaczka a byl vyloučen za sekání.

Další branky mohli dosáhnout naopak Jihlavští, ale nepodařilo se jim využít přesilovku ani několik úniků, které jim několikrát domácí nabídli a tak se šlo podruhé do kabin za stavu 1:2. Třetí třetina začala ve velmi rychlém tempu, domácí se snažili vyrovnat, hosté naopak přidat další branky a rozhodnout utkání ve svůj prospěch. Hosté dostali záhy výhodu přesilové hry, která se jim ale vůbec nevydařila. Ubráněné oslabení dodalo Azetu sebevědomí a dál se hnal za vyrovnáním. Ve 47. Minutě měl vyrovnání na hokejce Křibík, ale jeho střelu do poloodkryté branky v poslední chvíli vykopl Jihlavský gólman Krejčík. Jihlava se pak soustředila na obranu, což se jí celkem dařilo. V 57. minutě však Dukla propadla ve středním pásmu, do úniku dvou proti jednomu se dostali Klečka s Jakubem Kotalou, který proměnil perfektní přihrávku prvního jmenovaného ve vyrovnávací gól.

Necelou minutu před koncem třetí třetiny mohl otočit zápas pro Havířov Křibík, který se po chybné rozehrávce hostí řítil sám na Krejčíka, pokusil se jej prostřelit mezi betony, ale neúspěšně. Zápas se tak dostal do prodloužení, které nemělo dlouhé trvání – Azet se dostal do dalšího úniku dvou na jednoho, tentokrát to byl Křibík a Denis Klečka, který zužitkoval Křibíkovu přihrávku ve vítězný gól.