4:5
(1:2, 1:0, 2:3)

27.10.2011 / Vojtěch Vopat

27.10.2011 18:00, Extraliga staršího dorostu - 16. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Čermák, Tobola, Březka, Vítek, Kohout, Brussmann, Pazourek, Cívka - Mandát, Lupač, Střecha - Vykouk, Jícha, Staněk - Štěrba, Beran, Vantuch - Severa, Kuchyňa, Mahút
4

AZ Heimstaden Havířov

Tomšů - Ryška, Staš, Bahounek, Weisser, Flamík, Bureš, Potočný - Malík, Graca, Kotala - Caruk, Vyčesaný, Školoud - Klečka, Matěj, Stanislav - Křibík, Sonnek, Kasperlík
5
Branky a nahrávky: 10. Lupač (Střecha), 39. Lupač (Mandát, Čermák), 41. Tobola (Střecha), 45. Tobola - 8. Křibík, 14. Matěj (Stanislav), 42. Školoud (Vyčesaný), 46. Kotala (Bahounek), 59. Křibík (Kotala). Rozhodčí: Homola - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 1:4, navíc Kohout (JIH) 5 min + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 45. Střely na branku: 31:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:5.

Průběh utkání

V úvodu čtvrtečního zápasu se Marek Lupač na modré čáře napřáhl ke střele, ovšem ta se mu nepovedla u něho stojící Jan Křibík se chopil puku a vyrazil směrem na Krejčíka. Těsně před gólmanem poslal puk mezi jeho betony a tím dostal Havířov do jednobrankového vedení. Domácí na sebe ovšem nenechali dlouho čekat a již za dvě minuty bylo vyrovnáno. Tomáš Střecha z kruhu přihrál do mezikruží, kde stál připravený Marek Lupač. Ten bez většího zaváhání posílá kotouč do pravé šibenice, ale gólman už nestihl zareagovat – 1:1. Do konce úvodní třetiny ještě hosté získali zpět své vedení. Filip Stanislav přihrává před bránu Martinu Matějovi, který puk střílí do úplně odkryté brány.

Při začátku druhé třetiny dostala Dukla několik šancí, ovšem puk do brány neprotlačili. Následně byl vyloučen Daniel Kohout na pět minut za hrubost a k tomu dostal osobní trest do konce utkání. Hostům se však přesilová hra příliš nepodařila a naopak na k závěru třetiny se poštěstilo Marku Lupačovi, který po vyražené střele Mandáta míří přesně nad rameno Ondřeje Tomšů – 2:2.

Poslední dvacetiminutovku padlo nejvíce gólů. Téměř ihned po úvodním buly vystřelil Tomáš Střecha. Tomšů puk sice vyrazil, ale pouze k přijíždějícímu Hynku Tobolovi, který v zápětí posílá puk za záda gólmana. Hned v zápětí vyrovnává Petr Školoud, který projel jihlavskou obranou a v závěru posílá puk těsně nad Krejčíka. Netrvá dlouho a domácí se opět radují z chvilkového vedení. Hynek Tobola tentokrát z kruhu poslal kotouč na Tomšů, který nepokryl prostor u vzdálenější tyčky a následně tudy projíždí puk až za záda brankáře.

Zbytek utkání už bylo v roli Havířova. Prvně se trefil Jakub Kotala, když jel sám na brankáře a následně mířil přesně mezi betony Krejčíka – 4:4. K závěru utkání se ještě úspěšně trefil Jan Křibík. Po přihrávce od Jakuba Kotaly trefuje kotouč k levé tyčce. Domácí se ještě minutu pokoušeli hrou v šesti vyrovnat, ovšem to se jim nepodařilo a utkání skončilo po šedesáti minutách za stavu 4:5.

Ohlasy trenérů

Stanislav Sztefek (trenér Havířova): „Vstoupili jsme dobře do utkání, kdy jsme se ujali vedení. Celé mužstvo po celý zápas patřičně bojovalo a nakonec jsme získali vítězství."

Trenéra domácího týmu se nepodařilo zastihnout.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie