3:4
(1:0, 0:3, 2:1)

Mladší dorostenci těsně nestačili Mountfieldu

16.02.2012 / Vojtěch Vopat

Čtvrteční zápas mezi Duklou a Mountfieldem začal pro domácí dobře. Hned v první minutě dal gól David Hubert. Další změna stavu proběhla až v druhé třetině, když se trefili Šulek, Ondráček a také Smejkal. Domácím se v začátku poslední dvacetiminutovky podařilo snížit, když střílel Kryštof Hrala. Následně dal gól ještě za hosty Josef Zajíc a ke konci zápasu za domácí Jiří Bambula. Jihlava tedy těsně podlehla Mountfieldu 3:4.
16.02.2012 17:30, Extraliga mladšího dorostu - 27. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Reiterman, Půža, Sobotka, Port, Salát, Kochánek, Wasserbauer - Tůma, Kašpar, Hubert - Zayml, Bambula, Svatuška - Šebesta, Dvořák, Hrala - Křížek, Indra
3

Banes Motor České Budějovice

Sova (Nekola) - Šergl, Matoušek, Dudek, Vavřík, Tintěra, Zajíc - Brož, Smejkal, Bárta - Ondráček, Mašek, Šulek - Hlavica, Fencl, Šafář
4
Branky a nahrávky: 1. Hubert (Tůma), 44. Hrala (Vacek), 60. Bambula (Hubert, Kašpar) - 21. Šulek (Ondráček), 26. Ondráček (Šulek), 37. Smejkal, 48. Zajíc (Tintěra). Rozhodčí: Hejduk - Jeletz, Šťastná. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 65. Střely na branku: 25:34. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.

Průběh utkání

Hned na začátku čtvrtečního zápasu, kdy se na ledě Horáckého zimního stadionu střetli týmy Dukly Jihlava proti Mountfieldu, se radovali domácí hráči. Domácí vyhráli úvodní buly, David Hubert se s pukem se dostal do útočného pásma a v mezikruží přihrál puk Jakubu Tůmovi, který vystřelil. Sova ale kotouč vyrazil před sebe a zde stál připravený opět David Hubert a puk už pouze dostal do prázdné brány - 1:0. Hosté měli ještě během třetiny výhodu dvou mužů v poli, když na tresté lavici seděl Půža a po minutě k němu ještě přisedl Hubert. Mountfield ovšem této výhody nevyužil a tak už stav zůstal do konce třetiny stejný.

Druhou periodu se však hostům dařilo více. Po půl minutě se trefil Ondřej Šulka, když vyjel zpoza brány a následně poslal puk za zmateného Vacka. Za nedlouho byl vyloučen Lukáš Křížek a toho využily České Budějovice. Jiří Ondráček stál v těsné blízkosti domácího gólmana a našel skulinku mezi bruslí Vacka a konstrukcí brány - 1:2. To hostům však nestačilo a do konce třetiny ještě zvýšili. Jiří Smejkal totiž vystřelil z kruhu nad Vackův beton a kotouč skončil za zády jihlavkého gólmana.

Začátek poslední dvacetiminutovky byl opět lepší pro domácí. Kryštof Hrala jel na Sovu a následně poslal puk po zemi těsně pod beton gólmana až za jeho záda, čímž snížil na jednobrankový rozdíl – 2:3. Ale netrvlo dlouho a na tento gól zareagovali hosté. Josef Zajíc se dostal k puku těsně před brankářem Vackem a střelil kotouč po ledě pod betonem Vacka. Dukla ještě tři vteřiny před koncem snížila, když Jiří Bambula přehodil pukem ležícího Sovu. Utkání tedy skončilo po šedesáti minutách 3:4.