5:4sn
(1:2, 2:2, 1:0 - 1:0)

Mladší dorostenci porazili Letňany po nájezdech

09.03.2012 / Jan Frühbauer

Mladší dorostenci po sérii proher se v posledním kole zvedli a po 94 dnech zvítězili nad Rebely z Havlíčkova Brodu jasně 10:2. I tentokrát začali dobře a už po minutě a půl vedli. Letci Letňany dvěma góly utkání otočili, ale to samé se povedlo Jihlavě. Ovšem Václav Karabáček ukázal, že se mu proti Jihlavě daří a znovu dvěma góly otočil utkání. Až ve třetí třetině se povedlo Jiřímu Bambulovi srovnat na 4:4. Byl to již jeho třetí gól v utkání. V samostatných nájezdech poté rozhodl Lukáš Anděl, který jeden gól dal a na tři nahrál.

09.03.2012 18:00, Extraliga mladšího dorostu - 32. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Reiterman, Port , Pospíchal, Kochánek , Salát, Půža, Wasserbauer - Šebesta, Hubert, Kašpar - Zayml, Anděl, Bambula - Hrala, Dvořák, Tůma
5

HC Letci Letňany

Kosina - Hrdinka, Štosek , Starosta, Zeliska, Kučera - Kroh, Čapek , Honetschläger - Poljanyčka, Karabáček, Dyrynk - Havel, Horák, Kulda
4
Branky a nahrávky: 2. Bambula (Anděl), 25. Bambula (Anděl), 27. Hrala (Dvořák), 52. Bambula (Anděl, Kochánek), 65. Anděl - 3. Štosek, 5. Štosek (Kulda), 30. Karabáček (Poljanyčka), 35. Karabáček (Starosta, Hrdinka). Rozhodčí: Kukeně - Stehlík , Lamberský. Vyloučení: 4:8, navíc Čapek (LET) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 35:38. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4, 5:4.

Průběh utkání

Utkání začali mnohem lépe mladší dorostenci Dukly Jihlava. Už po minutě a půl vyhrál buly Lukáš Anděl, k puku se dostal Jiří Bambula a přes obránce propálil Martina Kosinu – 1:0. Po obdržené brance se Letňany zvedli, zatlačili Jihlavu a závaru před Vackovou bránou nejrychleji využil Martin Štosek – 1:1. Ve čtvrté minutě měla Dukla přesilovou hru. Ta se ovšem nevyvíjela tak jak by jihlavští chtěli. Ve středním pásmu prohráli souboj, Letci se vrhli ve čtyřech do útoku a k odražené střele se znovu dostal Martin Štosek. a překonal bezmocného Davida Vacka – 1:2.

Na začátku druhé části byli k vidění samostatné úniky obou týmu, v podání jihlavského Šebesty a letňanského Horáka, ale ani jeden nedokázal zakončit. Následně Dukla sehrála učebnicovou akci. Zpoza brány naservíroval puk Anděl volnému Lukáši Zaymlovi a ten pohotovou střelou srovnal stav na 2:2. V 26. minutě jihlavští dorostenci zopakovali svůj první gól. Tentokrát buly vyhrál Daniel Dvořák a utkání na 3:2 otočil přesnou střelou k levé Kosinově tyči Kryštof Hrala. Pak ovšem začal úřadovat nejlepší letňanský střelec Václav Karabáček. Při nepřesné jihlavské rozehrávce se puku zmocnil Aleksandr Poljanyčka, poslal puk právě Václavu Karabáčkovi a ten vymetl pravý horní roh Vackovy brány – 3:3. Že je nejlepším hráčem Letců ukázal i o pár minut později, kdy projel přes dva domácí hráče a obrátil stav na stranu Letňanů – 3:4.

V třetí třetině až do 50. minuty HC Letci Letňany svěřence Jiřího Jungwirtha přehrávali. Měli více šancí, ale proti byl hlavně skvělý David Vacek. Poté se Dukla natlačila do útoku a sevřela Letce v jejich obranném pásmu. První střílel Tomáš Kochánek, po něm Lukáš Anděl, ale ani jeden nedokázal prostřelit Martina Kosinu. Až se k odraženému puku dostal Jiří Bambula a svým třetím gólem vyrovnal na 4:4. Ve zbytku utkání se oba týmy přetahovali o vítězství, ale gólmani i dobrá obrana nedovolili nikomu už znovu nikomu skórovat a tak utkání dospělo do prodloužení.

V prodloužení se ani jeden z týmů výrazněji neprosadil a tak přišli na řadu samostatné nájezdy. Většina z hráčů zkoušela kličku do bekhendu nebo střelu mezi betony, ovšem nejlepší způsob ukázal Lukáš Anděl. V klidu dojel před Kosinu a ranou do horního rohu branky jako jediný proměnil samostatný nájezd a jihlavští mladší dorostenci tak zvítězili 5:4.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (Dukla Jihlava): Dnes jsme konečně po delším čase porazili jednoho z favoritů. Z naší strany tam byli velmi dobré pasáže v utkání, ale dostávali jsme moc laciné góly. Pořád je v naší hře spousta chyb, že přestáváme hrát, zajišťovat se a být pořád ve hře. Byli chvíle, kdy jsme se ocitli úplně mimo hru, dnes se nám to naštěstí povedlo otočit. I soupeř měl šance, ale kluci vyhráli zaslouženě.

J. Bláha (Letci Letňany): Hráči měli špatný přístup už od začátku. Mohli jsme se dostat na kontakt na druhé místo, které by nám zajišťovalo postup do závěrečného turnaje, ale tým si myslel, že to půjde asi samo. Jihlava zaslouženě vyhrála.