7:3
(1:1, 3:0, 3:2)

03.12.2011 / Diana Váňová

03.12.2011 12:00, Extraliga juniorů - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Jaroš, Polívka, Jícha, Tobola, Kolda, Randa - Brychta, Zídek, Prokš - Pěška, Pometlo, Štěpán - Pekárek, Brabec - Mikeš, Vlček
7

Piráti Chomutov

Matoušek (od 40. Strmeň) - Kolčava, Pozděna, Korym, Opalek, Kolář, Čížek, Kopáč - Klouček, Hanták, Fronk - Hrabák, Ondráček, Deveri - Komma, Lehnert, Škorík - Pesiak, Novák L., Novák J.
3
Branky a nahrávky: 5. Prokš, 35. Pometlo (Kolda), 37. Pěška (Pometlo, Polívka), 38. Brychta (Prokš), 51. Pometlo, 52. Pěška (Štěpán), 56. Jaroš - 6. Korim (Klouček, Hanták), 49. Pesjak, 60. Klouček (Kolář). Rozhodčí: Blecha - Klouda, Samuel. Vyloučení: 6:5, navíc Lukáš Novák (CHM) 10 min OT. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 93. Střely na branku: 35:51. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 7:2, 7:3.

Průběh utkání

Zápas se od začátku nesl ve vyrovnaném tempu, oba celky rozehrály hru aktivně, s podobnými šancemi. Z prvního gólu se radoval Marek Prokš, který využil přetrvávajícího tlaku domácích i po skončení početní výhody. Piráti pro sebe však taky získali početní výhodu, kterou zkraje proměnili. Za rychlou odpovědí hostů stál Karol Korim, jenž se prosadil střelou z dálky. Severočechy vstřelená branka povzbudila k výkonům, neustále se tlačili před domácího Ritticha. Brankář Jihlavy však všechny šance hostů s přehledem likvidoval. Ke konci první třetiny měl naopak víc práce hostující Matoušek, ale ani on nepustil soupeře do vedení.

Druhé dějství otevřel výpad Deveriho, který ale zblízka před brankou minul. Do protiakce se dostal Zadražil, ale ani on puk za brankovou čáru nedostal. To se povedlo až ve 35. minutě Adamu Pometlovi. Ten si najel do vedle branky a snažil se puk za záda Matouška spíše protlačit, než vstřelit. To se mu nakonec povedlo, jelikož se touš od hostujícího brankáře kuriózně odrazil a propadl do branky. O necelé dvě minuty později, když Dukla hrála svou třetí přesilovou hru, se k puku dostal Ondřej Pěška, který se obtočil kolem branky a zakončil do prázdného prostoru, protože celá obrana i s brankářem se nestačila přesunout. O pár vteřin později, po situaci dva na jednoho, rozvlnil síť za hostujícím gólmanem Jakub Brychta. Druhou třetinu ukončil stejný hráč, který ji začal. Ani tentokrát se Danko Deveri neprosadil, Rittichovi se podařilo puk zalehnout.

Ve třetí dvacetiminutovce vyměnil Chomutov brankáře a usadil se před domácí brankou. Po několika neúspěšných pokusech se Piráti ve 49. minutě dočkali. Miha Pesjak trefil jihlavského brankáře, kterému se puk odrazil od zad až do brány. Dukla však dokázala poměrně rychle odpovědět, Adam Pometlo nedal svou ránou Strmeňovi šanci. Hned v zápětí zvýšil odskok domácích znovu Ondřej Pěška, který stačil zakončit i přesto, že při střele upadl. Další možnost ke změně stavu měl Václav Jaroš, ale před bránou nikoho nenašel. Při vlastním oslabení se zmíněný obránce pustil do vlastní akce, která už gólem skončila. Hostům se ještě podařilo zásluhou Davida Kloboučka kosmeticky upravit výsledek, ale na obrácení zápasu již bylo pozdě.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda: Dnes přijelo velice kvalitní mužstvo. Hokejovou akademii mají v Chomutově určitě právem. Hráli rychlý, svižný hokej, s důrazem. Díky výbornému kolektivnímu výkonu, podpořeného naším kvalitním gólmanem, jsme hru dokázali obrátit v náš prospěch.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie