3:0
(0:0, 1:0, 2:0)

28.01.2012 / Václav Mohelník

28.01.2012 12:00, Extraliga juniorů - 34. kolo

Piráti Chomutov

Strmeň - Bartejs, Dobrovolný, Kolář, Kopáč, Korim, Pozděna, Opálek - Klouček, Deveri, Huňady, Mazánek, Hammerbauer, Račuk, Pesjak, Novák J., Novák L., Škorík, Hrabák
3

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Hlaveš, Randa, Pavlas, Tobola, Kolda - Matějka, Brychta, Gregar, Prokš, Pěška, Brabec, Svobodník, Mikeš, Přidal
0
Branky a nahrávky: 21. Račuk (Deveri), 50. Hrabák (Deveri, Kopáč), 59. Novák L. (Novák J., Klouček). Rozhodčí: Grech - Hynek, Sentenský. Vyloučení: 5:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 40:37. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

První třetina gól nepřinesla. Šanci na otevření skóre měl nejprve jihlavský Martin Brabec a následně v jedenácté minutě i další hráč Jihlavy Patrik Přidal. Ani jeden však neuspěl. V sedmnácté minutě se sám valil na brankáře Marek Račuk z Chomutova, ale i tento pokus byl marný. Poslední velkou šanci v úvodní dvacetiminutovce měl Vojtěch Zdražil z Jihlavy, který trefil horní tyčku chomutovské branky. Úvodní třetina, tak byla bez branek na obou stranách.

Do druhé třetiny vstoupili domácí aktivněji a hled se prosadili. Z lehčí střely se prosadil Marek Račuk, který si najel do levého kruhu a skrz nohy obránce se prosadil. Hosté mohli vyrovnat na přelomu zápasu. Ve třicáté minutě se baseballovým pokusem zviditelnil Filip Matějka, ale ani při této šanci se domácí brankář nezalekl. Po dvou třetinách byl stav zápasu 1:0, pro domácí.

Poslední část si domácí borci pohlídali a měli i více šancí ke skórování. Ve čtyřiačtyřicáté minutě neuspěl Radek Hrabák, který obkroužil bránu, ale branku nepřidal. Jiné to by v padesáté minutě. Radek Hrabák, byl již úspěšným střelcem, když zakončil kombinaci s Dankem Deverim. Poslední branku přidali domácí v devětapadesáté minutě, kdy na konečných 3:0, zvýšil svojí střelou Lukáš Novák. Chomutov si tak připisuje tři body do extraligové tabulky. Stále se tedy drží v první čtyřce mezi celky, které postoupí přímo do čtvrtfinále play-off.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (Piráti Chomutov): Důležitá výhra, těžký zápas, těžký soupeř. Do utkání jsme nevstoupili dobře, vázla nám kombinace a do poloviny zápasu jsme se hledali. Jihlavy k nám rychle přistupovala, na ledě nebyl moc volný prostor a k tomu jsme vyráběli zbytečné chyby. I díky nim z toho pak pramenily 2-3 zbytečný fauly. To všechno nás brzdilo a sráželo zpátky. V polovině utkání jsme se z toho asle oklepali a ve třetí třetině jsme to už zase byli mi. Začalo se nám dařit, hra měla spád, nám chodili přihrávky a podařilo se nám dát gól. Utkání jsme dohrávali v klidu. Musíme si ale dát pozor do dalších zápasů, protože ten začátek utkání z naší strany nebyl kvalitní.

Petr Svoboda (Dukla Jihlava): Hostujícího trenéra se nepodařilo zastihnout.