2:1sn
(0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

02.02.2012 / Vojtěch Vopat

02.02.2012 18:00, Extraliga juniorů - 35. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Jaroš, Tobola, Kolda, Randa, Hlaveš - Pěška, Zídek, Prokš - Zeman, Mikeš, Přidal - Brychta, Matějka, Brabec - Vaculín, Gregar, Svobodník
2

BK Mladá Boleslav

Příhoda - Vrba F., Soukup, Kurka, Vrba L., Serbus, Kulich - Rys, Protivný, Frolík - Koudela, Jankovský, Pešut - Daráš, Marek, Havel - Ficek
1
Branky a nahrávky: 23. Brabec (Matějka, Zeman), 65. Zídek - 30. Frolík (Protivný). Rozhodčí: Pěšina - Kotlík, Svoboda. Vyloučení: 5:7 navíc Ficek 10 min OT. Využití: 0:0. Diváci: 74. Střely na branku: 39:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

Ve čtvrtek večer sehráli jihlavští junioři utkání proti Mladé Boleslavi. V začátku úvodní třetiny se dostal do situace dva na jednoho Filip Matějka, který následně nahrál Jakubu Brychtovi. Příhodovi jeho střela z kruhu nedělala problém a ukryl ji do lapačky. Netrvalo dlouho a na druhé straně Žiga Pešout vyjel zpoza brány a chtěl dostat puk ke vzdálenější tyčce, Rittich ovšem věděl, kde má stát a tak se kotouč přes jeho beton nedostal. Ke konci třetiny ještě Matěj Soukup přihrál na modrou čáru puk Jiřímu Kurkovi, jeho střelu však vyrazil domácí gólman betonem.

Druhá část hry začala dobře pro domácí tým, když od modré čáry vystřelil Filip Matějka. Brankáři hostů se sice podařilo tuto střelu vyrazit, ale puk doputoval pouze k Martinu Brabcovi, kterému nedělalo problém puk trefit do odkryté brány – 1:0. Hosté na sebe nenechali dlouho čekat a za několik okamžiků už také skórovali. Michal Protivný stál za bránou domácích a nahrál kotouč do mezikruží na Jakuba Frolíka, který puk zvedl a poslal těsně nad beton Ritticha až za jeho záda - 1:1.

Poslední dvacetiminutovku střílel Jiří Kurka od modré na Ritticha, který kotouč vyrazil betonem před sebe. Puk doputoval do mezikruží, kde stál Žiga Pešut, který svoji střelou trefil tyčku jihlavské brány. K závěru základní hrací doby se domácí ještě pokoušeli dostat do vedení, ovšem do větší šance se nedostali.

V prodloužení Ladislav Hlaveš přihrával na modré čáře Josefu Koldovi, který následně vystřelil. Puk však projel těsně kolem brány. Pět minut navíc o vítězi nerozhodlo a tak přišly samostatné nájezdy. Rozhodující nájezd proměnil Štěpán Zídek, když puk poslal po ledě těsně pod betonem právě vystřídaného Sejpala. Utkání tedy po samostatných nájezdech skončilo 2:1.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): „První třetina nebyla špatná, ale od druhé třetiny jsme se začali propadat. Chtěli jsme vyhrát v základní hrací době, což se nám nepovedlo, ale jsme rádi za ty dva body."

Tomáš Potěšil (trenér Mladé Boleslavi): „První třetinu měla navrch Jihlava, druhou my a třetí to už byla taková přetahovaná. Na jeden vstřelený gól se nedá vyhrát.