4:3
(2:0, 1:1, 1:2)

25.02.2012 / Diana Váňová

25.02.2012 12:00, Extraliga juniorů - 40. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Hlaveš, Polívka, Kolda, Tobola P., Jícha - Brabec, Zídek, Prokš - Pěška, Mikeš, Polcar - Brychta, Matějka, Přidal.
4

HC Kometa Brno

Zelenka - Koukal, Bilčík, Dittrich, Dujsík, Krejčiřík, Sedlák, Šidák - Křivohlávek, Novák J., Zbořil - Káňa, Jurák, Jankovič - Fusek, Kozák, Boček - Buhaj, Peslar, Novák P.
3
Branky a nahrávky: 4. Pěška, 19. Pěška (Polcar), 35. Přidal (Matějka, Tobola P.), 49. Brabec (Zídek, Prokš) - 35. Novák P. (Fusek), 46. Jankovič (Káňa J.), 47. Novák Jakub (Peslar, Zbořil). Rozhodčí: Pešina, Čech - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 6:8. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 108. Střely na branku: 32:34. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.

Průběh utkání

Od prvních minut zápasu byla Jihlava aktivnější, což se projevilo již ve 4. minutě na stavu zápasu. Ondřej Pěška si nejprve s pukem najel k pravému růžku branky, ten měl ale brněnský gólman Zelenka vykrytý. Pěška tedy objel branku, a než se brankář stačil přemístit, musel lovit puk ze sítě. I přesto, že jihlavské rozjásanosti hosté stačili využít k výpadu, skóre se neměnilo. Kometa se k pořádné střele dostala až ve 13. minutě, kdy domácího Ritticha ohrozil Budaj. Jihlavský brankář se však puku zmocnil a dorážku nepřipustil. Následně se zapotil i Zelenka, ani on však střelu nepropustil, a tak Brychta vyšel naprázdno. Asi největší šanci Komety měl na holi Jan Káňa, ten však nestačil dostatečně přesně zpracovat přihrávku od Juráka, a přestřelil. Naopak domácí se mohli radovat znovu, podruhé v zápase skóroval Ondřej Pěška, který překonal ležícího gólmana Komety.

Z kraje druhé třetiny dohrávali hosté přesilovku, ani ta se jim ale příliš nevydařila. Nedlouho poté vystřelil od modré Kolda, po jehož ráně se natahoval Ondřej Pěška. Mladý útočník už se radoval z hattricku, Zelenka však stačil puk zalehnout. Další šanci na zvýšení měli Jihlavští po tom, co Tomáš Dujsík podrazil Přemysla Tobolu. Bylo nařízeno trestné střílení, domácímu bekovi však střela nevyšla. Hned na to ale zvedal ruce nad hlavu Patrik Přidal, který prudkou ranou provětral horní roh brněnské branky. Hokejisté Komety ale nadšení domácích zchladili, když z protiútoku snížil Patrik Novák. Do konce třetiny už se ovšem nic zásadního nestalo, a tak se do kabin odcházelo za stavu 3:1.

Na začátku třetí třetiny si hosté vytvořili tlak, který potvrdili hned dvěma brankami. Nejprve Branislav Jankovič poslal puk od pravého kruhu přímo za záda Ritticha, který jen bezmocně pokrčili rameny. Za deset sekund musel jihlavský strážce branky kapitulovat podruhé, když Jakub Novák srovnal skóre na 3:3. S nerozhodným stavem se nechtěl smířit Martin Brabec, který využil pádu Zelenky v brankovišti a poslal Duklu opět do vedení. Tím však přetahovaná neskončila. Alespoň ta o puk ne. Kometa se, za výrazné podpory svých dvou hlasitých fanoušků, domáhala vyrovnání. Málem se to povedlo jejímu druhému útoku, Rittich však zůstal neoblomný. Stejně tak druhý útok Dukly si připsal šanci, která zaváněla gólem, avšak Zelenka už také nehodlal nechat červené světlo svítit. Šestá Dukla tedy nakonec čtvrtou Kometu obrala o body, když vyhrála 4:3.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Myslím si, že si kluci ty dva góly v první třetině zasloužili. Hráli dobře, rychlostí dokázali soupeře přehrát. V druhé třetině jsme se nechali rozhodit tvrdou hrou soupeře, přestali jsme se koncentrovat na to, co jsme měli hrát. Bohužel i taková věc, že neproměníme nájezd, pak dáme gól a následně dva dostaneme, se stává. Ale myslím si, že po oddechovém čase, co jsme si vzali, se kluci zvedli a srovnali se. Maličko se štěstím jsme tedy dnes vyhráli.