7:1
(2:0, 4:0, 1:1)

19.02.2012 / Jaroslav Wollmann

19.02.2012, Liga starších žáků 1998-1999 (7.třída) - 23. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Trávník, Habermann, Hráček, Kouba, Kozel - Hrbatý, Lupač, Adam, Matějka, Kolátor, Prokš, Kardoš, Chvátal
7

Moravská Třebová

1
Branky Jihlavy: Adam 2, Prokš, Hrbatý, Hráček, Lupač, Kolátor. Nejlepší hráči Jihlavy: Dominik Adam, Daniel Šťastný, Jan Prokš, Jindřich Kardoš, Jan Lupač, Jan Trávník.

Průběh utkání

„Taktéž starší žáci měli výborný vstup do utkání a hned ve druhém střídání se nám z první střely podařilo vsítit branku, což bylo pro vývoj utkání strašně důležité. Druhý gól nenechal na sebe příliš dlouho čekat, takže i když soupeř celkem zdatně vzdoroval, tak v první třetině podali kluci solidní výkon a do kabin se šlo za stavu 2:0. Před druhou částí byli kluci nabádáni, aby na soupeře vlítli a pokusili se co nejrychleji dát dva, tři góly a tím soupeře zlomit. Splnili to se vším všudy, kdy po 9 vteřinách od úvodního buly 2. třetiny vstřelili branku. Tato třetina byla v naší režii a soupeře jsme pustili jen ke 2 střelám za 20 minut a po této třetině jsem s výsledkem 6:0 i předvedenou hrou byl spokojen.

Opět jedinou černou kaňkou utkání je stejně jako u mladších kolegů závěrečná část, kde kluci nepodali už výkon podle představ a uspokojili se vedením, soupeř nás párkrát dostal pod tlak a i výrazně přestřílel v této třetině. Sice nějakou úplně vyloženou šanci jako samostatný únik nebo přečíslení neměli, ale 17 střel za 20 minut na našeho gólmana je příliš. Celkově ale výkon chvalitebný, obránci hráli celkem spolehlivě a soupeřovu jednu individualitu dokázali pokrývat, v útočné třetině bylo k vidění opět pár pěkných akcí či vykřížení. Mladší kluci, hrající svůj první zápas za starší, to zvládli velice dobře. První útok podal svůj poslední dobou stabilní dobrý výkon a velkým přínosem byl Dominik Adam, který za nás nastoupil do zápasu po delší době a pomohl nám k výhře v zápase o 2. místo v tabulce," řekl po utkání trenér Dzurik.