8:1
(2:1, 3:0, 3:0)

25.03.2012 / Jaroslav Wollmann

25.03.2012, Liga starších žáků 1998-1999 (7.třída) - 26. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek - Mareš, Habermann, Zápotočný, Havelka, Zadina - Hrbatý, Chvátal, Prokš, Daňhel, Kardoš, Slabý, Němec, Matějka, Tušer, Musil
8

Lanškroun

1
Branky Jihlavy: Chvátal 2, Prokš, Hrbatý, Zápotočný, Slabý, Matějka, Habermann. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.

Průběh utkání

„Soupeře jsme od úvodních minut jednoznačně přehrávali a po celé utkání udávali tempo hry. Poměr střel 56:6 hovoří za vše. Děkuji klukům za jejich přístup a elán. Jsem na jejich stoupající výkony pyšný. Dost jsme sestavu měnili a protáčeli všechny hráče. I tak jsme od 11.12. nepoznali hořkost porážky, což je pro celý tým velkou odměnou a má na tom zásluhu každý jedinec. Jak u mladších kolegů, tak i zde u starších je pro mě ale prioritní jejich herní projev, který měl stoupající tendenci a vesměs všichni udělali po herní stránce velký krok vpřed. Celkově klukům děkuji i za přístup k tréninkům a jejich píli. Z jedinců musím vyzdvihnout zejména Jana Prokše, který udělal obrovský kus práce a díky své snaze a ctižádosti udělal největší pokrok ze všech a stal se zněj komplexní hokejista a pro mě nejlepší hráč ročníků „99" v Jihlavě.

Pochvalu zaslouží i další hráči, jmenovitě zejména Jan Lupač, Adam Hrbatý, Richard Habermann, Martin Hráček či Petr Chvátal, ti všichni šli výkonnostně hodně nahoru a hokejově dost vyrostli. Věřím, že i kluci si toho jsou vědomi, a proto budou pracovat na sobě na 120% a budou vynikat i příští rok v žákovské lize, kde týmy jako Kometa Brno či Zlín prověří jejich skutečné kvality! Hráčům ročníku „98" přeji hodně zdaru a štěstí při přechodu do dorostenecké kategorie. Ročníku „99" ať se jim co nejvíce daří příští sezonu v žákovské lize. Od kluků ročníku 2000 doufám, že je budou vhodně doplňovat v 8. třídě, makat v tréninku naplno a ve starších žácích podávat kvalitní výkony. Těším se na práci s nimi, budu se snažit z nich dostat maximum a posunout je hokejově co nejdál," řekl po utkání trenér Dzurik.