4:3
(1:1, 1:1, 2:1)

10.08.2012 / Jan Frühbauer

10.08.2012 14:15, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Tobola, Březka, Polívka, Vítek, Žáček, Dundáček - Brychta, Lupač, Schronner, Horký, Vlček, Vantuch, Gregar, Střecha, Štěpán
4

BK Mladá Boleslav

Bača - Čeček, Souček, Holada, Sernad, Pušlán, Kulhánek - Bartoš, Kribik, Březina, Chvátal, Smejkal, Dostálek, Skála, Semirád, Ficek, Němec, Rovný
3
Branky a nahrávky: 10. Tobola, 31. Brychta (Schtonner), 46. Štěpán (Střecha, Gregar), 56. Brychta (Schronner, Lupač) - 13. Chvátal (Březina), 26. Dostálek (Bernad), 55. Chvátal (Pušlán). Rozhodčí: Vokurka - Jeletz, Rittich. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Průběh utkání

Boleslav přijela s pozměněným kádrem. Přes deset stálých juniorů zůstalo doma a tak na zkoušce byli jiní hráči. A ti už od začátku hýřili aktivitou. Ihned po úvodní buly se před Krejčíka dostal Březina, v rychlosti střílel k tyči, ale připravený domácí gólman puk vyrazil betonem. Až do osmé minuty první třetiny měli hosté převahu. Poté byl za podražení vyloučen boleslavský Rovný a jihlavští mladíci hned svojí první přesilovou hru využili. Od modré čáry propálil gólmana Baču Hynek Tobola a Dukla vedla – 1:0. O chvíli později ale za napadení odešel na trestnou lavici Jakub Brychta. Přesilovou hru ještě hosté nedokázali využít, ale tlak chvíli po skončení trestu už ano. Březina ve středním pásmu vybojoval puk, nahrál ho volnému Chvátalovi, který jel s Kribikem sám na domácího gólmana. Chvátal se rozhodl zakončit sám a prostřelil Krejčíka – 1:1.

Druhou třetinu začala lépe Dukla. Ihned po vhazování se ke střele zpoza kruhu dostal jihlavský Schronner, ale jeho jedovatou střelu Bača vyrazil. Poté se znovu do tlaku dostala Boleslav. O pět minut později už skórovala. Od modré čáry tvrdě vypálil Bernad, puk ale Krejčík vyrazil před sebe, kde ho do brány dorazil Dostálek – 1:2. V 31. minutě jeli 2 na 1 Jan Štěpán a Martin Gregar. Prvně jmenovaný se rozhodl sám zakončit, ale puk střelil přesně do Bači, který šanci domácích na vyrovnání zlikvidoval. O 21 vteřin později už ale Jihlavští skóre srovnali. Patrik Schronner mezi kruhy vystřelil, jeho pokus ještě Bača vyrazil, ale na dorážku Jakuba Brychty byl krátký – 2:2. Zbytek druhé třetiny už hrála lépe Boleslav, ale díky štěstí a domácí obraně zůstal stav vyrovnaný.

Už od začátku poslední části utkání byla na domácích hráčích vidět změna. Boleslav zatlačili a hráli mnohem aktivněji. To jim přineslo ovoce už v 45. minutě. Znovu 2 na 1 jeli Tomáš Střecha a Martin Gregar, první jmenovaný vystřelil na Baču, ten puk vyrazil před sebe, ale zakončit ještě dokázal volný Jan Štěpán – 3:2. Sedm minut před koncem byla jihlavská střídačka potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě a to nakonec vedlo k bioleslavskému vyrovnání. Od modré čáry Pušlán nahrál puk doprava k mantinelu na Chvátala, který ranou do levého horního rohu vymetl všechny pavouky a prostřelil Krejčíka – 3:3. O půl minuty později už ale jihlavští junioři znovu vedli. Elitní formace Dukly Patrik Schronner, Marek Lupač a Jakub Brychta se prokombinovala přes hostující obranu a posledně jmenovaný znovu vrátil vedení na stranu Dukly – 4:3. Zbytek utkání se Boleslav pustila do útoku za vyrovnáním, ale přes skvělou a pozornou obranu Dukly už se nedokázala prosadit a tak utkání skončilo vítězstvím Dukly Jihlava 4:3.

Příští přípravné utkání sehrají jihlavští mladíci v úterý 14. srpna s Bílými Tygry Liberec a hned poté ve čtvrtek 16. srpna 2012 s Kometou Brno. Přijďte podpořit jihlavské juniory proti jejich extraligovým soupeřům.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Utkání hodnotím pozitivně. Je to naše druhá výhra, první proti extraligovému soupeři. Konečně jsme začali být produktivní, protože s tím jsme měli problémy a zatím dali jen dva góly, tak dnes jsme to překonali. Byla tam bojovnost. Jsem spokojený s první a třetí třetinou, ta druhá byla slabší. Pak jsme si v kabině řekli, jak to budeme hrát a kluci to splnili. Je vidět, že to jde nahoru a to, na čem pracujeme, se zlepšuje. Snad to bude fungovat i dál v sezoně. Trenéry Boleslavi znám a oni mají ještě 10 až 12 hráčů v záloze, takže mají z čeho vybírat. První utkání v extralize s nimi bude jiné. Dnes tady neměli úplně ten top tým. Věřím ale, že my půjdeme s výkonem nahoru a s Boleslaví to bude minimálně vyrovnané utkání.

Jan Vidner (BK Mladá Boleslav): Jsou tady hráči, kteří bojují o místo a podle toho to také vypadalo. Někteří na extraligu nemají. O těch, co víme, že zůstanou v týmu, jsme nechali v Boleslavi a tito se zatím ukazují různě. Někteří si boj o extraligu asi představují úplně jinak než my, ale to už je jejich problém. Jihlava hraje takový ten urputný, silový hokej. Kluci z Vysočiny jsou tím známí a jsou trochu jiní, než ty přešlechtěné pražské děti. Vždy s tím máme potíže, jak loni se starším dorostem, tak letos s juniory.