5:3
(2:2, 0:0, 3:1)

Mladší dorostenci zdolali v derby brodské Rebely

13.09.2012 / David Suchý

Druhé extraligové utkání sehráli s Rebely mladší dorostenci na jihlavském kluzišti. I přes obětavost hostů se Dukle hlavně díky Kryštofu Hralovi a Lukášovi Andělovi podařilo zvítězit 5:3. Svoji extraligovou premiéru v dresu Jihlavy si odbyl brankař z Humpolce Josef Kořenář.
13.09.2012 18:00, Extraliga mladšího dorostu - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Kořenář - Pospíchal, Havelka, Pražák, Šlapáček, Huňáček, Wasserbauer - Čermák, Hrala, Anděl - Havránek, Najman, Kousal - Oščádal, Bambula, Peschout - Mejzlík
5

HC Rebel Havlíčkův Brod

Marek - Lacina, Bušek, Suchý, Benák, Vacek, Němec, Hrabaň - Nguyen, Veselka, Kolouch - Vlach, Vala, Kraučuk - Abbrent, Jelínek, Cejpek
3
Branky a nahrávky: 1. Anděl (Pospíchal), 18. Hrala (Anděl), 41. Najman (Kousal), 52. Anděl (Havelka), 56. Hrala - 2. Vala (Vlach), 4. Kraučuk, 42. Abbrent. Rozhodčí: Dostál - Klouda - Sibera. Vyloučení: 0:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 42:24. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 5:3.

Průběh utkání

Zjevně inspiraci ve včerejším zápase dospělé Dukly, si vzali mladší dorostenci, kteří už v první minutě vstřelili branku. Lukáš Anděl dostal vynikající puk od Pospíchala a po kličce poslal puk do poloprázdné branky – 1:0. Netrvalo, ale ani půl minuty a opět se hrálo od nuly, protože přihrávku do úniku zužitkoval pohotovou střelou pod horní tyč Lukáš Vala - 1:1. Obrat dokonali hosté ve čtvrté minutě, kdy se procedit nahozený kotouč přes Kořenáře povedlo Jakubovi Kraučukovi – 1:2. V závěru třetiny se po vynikajícím signálu z poza branky prosadil mezi kruhy Kryštof Hrala, který vyrovnal – 2:2.

Druhá část začala opatrněji a branek se diváci dočkali až v do třetí periody. V druhé části se sice do několika šancí dostal například Anděl, který netrafil prázdnou branku. Nebo Bambula, který ve stejné situaci taky neproměnil, ale ani jedna brankou neskončila.

První přesilovku v utkání proměnil střelou z první Najman – 3:2. Ale jako na začátku utkání měli Rebelové připravenou odpověď a to z hole Jakuba Abbrenta, který i za přispění Kořenáře opět srovnal – 3:3. To už bylo, ale od hostů vše. Až do 52 minuty čekali domácí na branku. Lukáš Anděl si po spálené šanci stoupnul na střelu z první, a když mu Havelka naservíroval, puk mířil přesně – 4:3. V závěru přidal branku ještě Kryštof Hrala, který v 56. minutě uzavřel skóre zápasu na končených 5:3.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (Jihlava) : „Bylo to vyrovnané utkání, ve kterém jsme ale vyhráli zaslouženě. Měli jsme problém s tím, že soupeř byl lepší v té černé práci, která je v moderním hokeji nutná, a tak se nám i přes naši větší hokejovost vyrovnával. Je to pro nás důležité utkání, ale musíme ještě hodně pracovat.“