1:2
(0:1, 0:1, 1:0)

Mladší dorost přerušil sérii proher a vyhrál v Havlíčkově Brodě

17.02.2013 / Richard Wagner

Devětadvacáté kolo zavedlo mladší dorostenecké Dukly na led Havlíčkova Brodu. Dukla se dostala již v první třetině do vedení a po čtyřiceti minutách šla do kabin ještě spokojenější, protože se trefil Vladimír Oščádal. Tento gól se nakonec ukázal jako rozhodující, protože domácí stihli pouze pět minut před koncem snížit. Dukla si tak připsala do extraligové tabulky tŕi body a přerušila smolnou sérii sedmi proher za sebou.
17.02.2013 11:00, Extraliga mladšího dorostu - 29. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Marek - Jelínek, Lacina, Vacek, Veselka, Vlach, Benák, Nguyen, Kraučuk, Němec, Cejpek, Kopic, Bušek, Michálek, Hrabaň, Semrád, Suchý, Abbrent
1

HC Dukla Jihlava

Škarek - Havelka, Čermák, Pražák, Dörrer, Křížek, Šlapáček, Najman, Chylík, Váňa, Mejzlík, Huňáček, Bambula, Peschout, Kousal, Oščádal
2
Branky a nahrávky: 56. Michálek (Nguyen, Cejpek) - 16. Bambula (Najman, Čermák), 33. Oščádal (Kousal) Rozhodčí: Dostál - Rampír, Ryšavý Vyloučení: 1:1. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 30:24. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí a Tomáš Nguyen se dobrým napadáním dostal až před branku, kde backhandem trefil jen nastavené Škarkovy betony. Na druhé straně se dostala do šance dvojice David Čermák – Jiří Bambula, ale David Marek dokázal střelu zblízka vyrazit. Zápas poté postupoval bez vážnějších šancí až do dvanácté minuty, kde se před domácí klec proháčkoval Jiří Bambula, ale nezakončil mezi tyče. Více práce měl ve svém brankovišti gólman Rebelů, který nakonec kapituloval po akci trojlístku David Čermák – Ondřej Najman – Jiří Bambula, který z předbrankového prostoru zametl kotouč do sítě - 0:1. Jiří Bambula s Ondřejem Najmanem to znovu zkoušeli na brankovišti, ale na pozorného Marka si nepřišli.

Druhá třetina navázala herně na tu první. I nadále pokračoval spíše silový hokej, který však přinášel jen čisté zákroky a znovu nebylo k vidění jediné vyloučení. Čistým zákrokem se dostal na brankovišti k zakončení Pavel Kousal, ale na brankovišti si na Davida Marka si nepřišel. Oba celky se snažily o průchod do šance, ale zkrátka dominovaly obrany. Dukle se však nakonec povedlo znovu skórovat. Pavel Kousal dostal puk mezi kruhy, kde se do černé gumy opřel Vladimír Oščádal, který vymetl pavučinky v Markově brance - 0:2. Na druhé se řádně zapotil brankář Jihlavy. Jan Jelínek vypálil z pravého kruhu, hostující muž s maskou jeho střelu jen vykopl před sebe, ale následně předvedl fantastický zákrok, když se přesunul proti dorážce Jiřího Vlacha do zcela odkryté klece. V závěru to ještě zkoušel Jakub Kraučuk, ale na Škarka si nepřišel.

Hned zkraje závěrečné dvacetiminutovky dostal dvouminutový trest Tomáš Nguyen, ale Dukla přesilovku nevyužila, nicméně nebezpečná byla. Od modré čáry vyslal štiplavou ránu Vojtěch Pražák, jeho střelu vyrazil David Marek jen před sebe, kde ještě dorážel Tomáš Mejzlík, ale minul bránu. Ondřej Najman pak hledal před kasou Davida Čermáka, ale ten puk netrefil. Dukla hrála velmi aktivně a Jiří Bambula našel efektivní zadovkou Lukáše Křížka, ale ten trefil jen hůl protihráče. Rebelové přežili velký tlak ze strany Dukly a dostali se dokonce i do šance v přesilové hře, ale tu nevyužili. Trefili se však o chviličku později, když Tomáš Nguyen vysunul do brejku Davida Michálka, který si na brankovišti povodil Škarka a zasunul - 1:2. Rebelové pak ještě zkusili hru bez brankáře, ale gólově se prosadit nedokázali. Naopak sami málem po hrubce na modré čáře inkasovali.

Ohlasy trenérů

Milan Chalupa (HC Rebel Havlíčkův Brod): Jihlavu jsme chtěli hodně potrápit. Chtěli jsme potvrdit utkání, které jsme hráli v Brně, kde jsme vyhráli. Bohužel se nám to nepovedlo. První dvě třetiny byly z naší strany takové bojácné, nemastné neslané, jak se říká. Až ve třetí třetině se někteří hráči probudili a zhruba to splňovalo naše představy. Bohužel, i když jsme měli v závěru šance, tak jsme je neproměnili, což nás asi stálo bod. Jedna třetina je ale hodně málo, takhle se má hrát šedesát minut.

Jiří Jungwirth (HC Dukla Jihlava): Konečně jsme o gól vyhráli, protože teď jsme měli šňůru asi sedmi zápasů, které jsme o gól prohráli - v prodloužení, po nájezdech. Potřebovali jsme se trošku psychicky povzbudit. První třetinu tam nebylo moc hokejovosti, ale v těch dalších třetinách jsme se zvedli a byli jsme lepší, měli více šancí jak soupeř. V té prostřední části jsme měli víc šancí jak soupeř a zaslouženě jsme ji vyhráli a ve třetí částo jsme zbytečně polevili, se vším jsme se tahali a umožnli soupeři nějakou šanci, ale body zasloužené. Dneska to byl spíše boj, než hokej.