6:2
(3:0, 0:1, 3:1)

08.03.2013 / Tomáš Lysý

08.03.2013 16:00, Extraliga staršího dorostu - 43. kolo

Rytíři Kladno

Kaňka - Bunda, Doudera, Hulcr, Matula, Sklenička, Vojík, Zajíc, Špaček - Seidl, Slánský, Janeček - Christl, Macháček, Čermák - Křepelka, Litera, Kružík - Havlůj, Hoffmann, Kaprál
6

HC Dukla Jihlava

Svoboda (45. Vacek) - Půža, Čermák, Port, Košař, Mandát M., Dundáček, Žuček - Anděl, Jícha, Mandát J. - Severa, Bambula, Balaštík - Hotař, Mahút, Beran - Dvořák
2
Branky a nahrávky: 8. Křepelka, 11. Křepelka (Litera, Kružík), 13. Janeček (Bunda, Slánský), 42. Christl (Macháček), 45. Litera (Křepelka, Hulcr), 50. Macháček (Hulcr) - 24. Dundáček (Bambula), 59. Anděl (Mandát J.). Rozhodčí: Plachý - Kučera, Štechmüller. Vyloučení: 10:7. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 33:41. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1, 6:2.

Průběh utkání

V Kladně potřebovali starší dorostenci Dukly bodovat, aby před posledním kolem ještě mohli vylepšit své tabulkové postavení. Jenže v první třetině rozvlnilo Kladno síť za gólmanem Svobodou třikrát a vybudovalo si tak náskok, který si po celé utkání víceméně udržovalo. V osmé minutě bylo po faulu Simona Berana nařízeno trestné střílení, které proměnil Petr Křepelka – 1:0. O tři minuty později již vedli domácí o dvě branky, když se trefili v dvojnásobné početní výhodě. Nejprve byl vyloučen obránce Mandát a poté dostala jihlavská střídačka trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Byl to opět Petr Křepelka, který využil převahu dvou hráčů v poli - 2:0. Špatnou první třetinu v podání Jihlavy poté pečetil Petr Janeček – 3:0. Dukla měla následně možnost hrát dvě přesilové hry, ale ani jednu nedokázala využít.

Využila až tu následující ve druhé třetině, kdy se po přihrávce Bambuly trefil Filip Dundáček – 3:1. Byl to jediný gól ve druhé třetině a také jediné vyloučení v této části hry. Po čtyřiceti minutách tak šli domácí do kabin s dvougólovým vedením, které během pěti minut závěrečné dvacetiminutovky dvakrát navýšili. Po přihrávce Macháčka se totiž prosadil Walter Christl – 4:1, a v další početní převaze vstřelil pátý gól Rytířů Petr Litera – 5:1. Po této brance přepustil jihlavský gólman Svoboda místo svému kolegovi Vackovi. Ani ten však neudržel čisté konto a po pěti minutách inkasoval gól z hokejky Vladimíra Macháčka – 6:1 Dukle se už podařilo pouze v závěru zápasu snížit, když i druhý gól hostů v početní převaze přidal po přihrávce Jana Mandáta Lukáš Anděl – 6:2.

Před posledním zápasem Jihlavy v Chomutově je tak jasné, že Dukla již neskončí na lepším než pátém místě. O to naopak ještě může přijít, protože na šesté Brno mají červenožlutí pouze dvoubodový náskok.