2:6
(1:0, 0:3, 1:3)

09.03.2013 / Daniel Pavlík, Tomáš Lysý

09.03.2013 12:00, Extraliga staršího dorostu - 44. kolo

Piráti Chomutov

Staněk - Meliško, Páleník, Ringler, A. Macháček, Bednář, Procházka, Kašpar, Polák, Lidák, Šmíd, Dimitrov, P. Macháček, Cestr, Vlastník, Veselý, Toman, Wágner, Strunz
2

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Půža, Čermák, Port, Košař, Mandát M., Dundáček, Žuček - Anděl, Jícha, Mandát J. - Severa, Bambula, Balaštík - Hotař, Mahút, Beran - Dvořák
6
Branky a nahrávky: 13. Páleník, 43. Strunz (Páleník) – 22. Severa (Dundáček, Bambula), 25. Bambula (Beran, Mandát M.), 28. Jícha (Čermák, Mandát J.), 38. Anděl (Čermák, Mandát J.), 54. Jícha, 60. Mandát M. (Severa, Půža). Rozhodčí: Chmel - Mašek, Hynčica. Vyloučení: 13:12, navíc Toman (CHM) 10 min. OT + do konce utkání. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 28:31. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:6.

Průběh utkání

Piráti v první třetině začali dobře. Povětšinou se drželi v pásmu soupeře a nepouštěli hosty ani do protiútoků. Odměnou jim byla branka Jana Páleníka ve 13. minutě - 1:0. Tento gól padl pouhou vteřinu po vypršení dvouminutového trestu jihlavského Romana Čermáka.

Dvojice pro play-off:
Třinec - Pardubice
Vítkovice - Sparta
Plzeň - Slavia
Liberec - Litvínov
Jihlava - Chomutov
Brno - Budějovice
Karlovy Vary - Havířov
Kladno - Písek

Druhá třetina však měla úplně jiný charakter. Hra se přitvrdila na obou stranách. Ten, kdo ale byl schopen dávat branyk byla tentokrát hostující Dukla. Po dorážce střely Dundáčka se z vyrovnávací branky radoval Simon Beran - 1:1. To však nebylo zdaleka ze strany hostů vše. Pětadvacátá minuta a gól Jiřího Bambuly poslal Jihlavu do vedení - 1:2. S tímto stavem se ještě stále dalo z pohledu Chomutova lecos udělat, ale domácí nevyužívali šance. Ve 28. minutě využil přesilovou hru Lukáš Jícha - 1:3. A ve 38. minutě přišlo potrestání z hole Lukáše Anděla - 1:4.

Domácím nelze upřít snahu a nesmírnou bojovnost, ale Dukla v poslední třetině umožnila svému soupeři už jen jeden gól. Martin Strunc jen snížil, ale víc už Chomutov doma nepředvedl - 2:4. Ačkoliv se stále snažil a hráči byli velmi houževnatí, jihlavskému klubu stačily už jen protiútoky. Lukáš Jícha si vzal špatně rozehraný puk chomutovské obrany a sám před brankářem Staňkem zakončil přesně - 2:5. Zbývala už jen minuta do konce a rozhodčí hned třikrát za sebou vyloučili chomutovské hráče za stejný prohřešek, nedovolené bránění. Piráti tak museli zápas dohrát ve třech. Jihlavští stihli i pátý gól. V čase 59:47 se přesně trefil Michal Mandát, který pečetil jihlavskou výhru - 2:6. Jak Chomutov, tak i Jihlava měly hodně šancí v přesilových hrách. Rozdíl však tvořila produktivita, kterou hosté ovládli lépe.

Oba týmy se spolu utkají znovu v play-off. To začíná ve středu, 13.3. a hraje se na dva vítězné zápasy. První zápas se hraje vždy na ledě hůře umístěného týmu po nadstavbové části. Druhý a případný třetí zápas se hraje na ledě lépe postaveného celku.