4:3
(1:0, 2:3, 1:0)

18.03.2013 / Vojtěch Vopat

18.03.2013 17:00, Extraliga staršího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Půža, Čermák, Mandát M., Port, Žuček, Dundáček, Brussmann, Košař - Anděl, Mandát J., Bambula - Severa, Jícha, Beran - Hotař, Mahút, Hubert - Dvořák, Balaštík
4

Bílí Tygři Liberec

Hosnedl - Klinger, Beránek, Šťáva, Havlín, Šír, Kupčík, Zedek, Arlt - Havlas, Škoda, Kalfiřt - Chlapík, Belovič, Hrníčko - Bělohorský, Lakatoš, Ordoš - Gecko, Heřmánek, Král
3
Branky a nahrávky: 16. Beran (Dundáček), 28. Jícha (Anděl, Mandát J.), 34. Severa (Jícha, Beran), 43. Bambula (Severa) – 25. Kalfiřt, 34. Chlapík (Ordoš), 37. Šťáva(TS). Rozhodčí: Talpa - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 325. Střely na branku: 29:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Průběh utkání

Do pondělního utkání lépe vstoupili hosté, tedy Bílí Tygři. Hosté měli lépe sehranou obranu, ovšem i tak v ní domácí Dukla našla skulinku. V 15. minutě odjížděl na trestnou lavici Dominik Lakatoš za podražení a tím svůj tým výrazně oslabil. Jihlavští hráči totiž využili výhody jednoho muže v poli. Filip Dundáček s pukem na modré čáře přihrál těsně před brankáře Hosnedla. Zde už byl připraven Simon Beran, který pouze dopravil puk za záda gólmana hostů a to konkrétně pod jeho pravým betonem, čímž strhl vedení na stranu domácí Dukly Jihlava.

Ovšem pět minut po začátku druhé třetiny se radovalo několik fanoušků Liberce, když se hostům podařilo vyrovnat. Ve vlastním oslabení, když na trestné lavici seděl Michal Beránek, ujel jihlavské obraně Jakub Kalfiřt, který si následně položil brankáře domácích v bráně a vyrovnal na stav 1:1.

Hosté se však neradovali dlouho. Na trestnou lavici odjížděl zrovna Michal Kupčík a pro domácí hráče to znamenalo, že budou mít o jednoho hráče v poli více a tuto příležitost využili. Jan Mandát přihrál od modré Lukáši Andělovi před bránu a ten následně poslal puk ke druhé tyčce Lukáši Jíchovi, který už pouze při vzniklé situaci uklízel puk do prázdné brány. Liberci se ovšem tento stav nelíbil a v důsledku toho střílí na jihlavskou bránu po přihrávce do kruhu Filip Chlapík, který poslal puk nad beton Svobody a kotouč skončil za brankovou čárou – 2:2.

Jihlavští na sebe nenechali dlouho čekat. Po 30 vteřinách už musel Hosnedl dolovat puk ze své brány. Lukáš Jícha se pokoušel o střelu na bránu, ale těsně minul. Zato u brány čekal Jiří Severa, který si našel prostor u bližší tyčky a poslal puk za záda gólmana hostů. Liberečtí hráči nakonec ještě stihli ve druhé třetině vyrovnat a to díky trestnému střílení Ondřeje Šťávy, který nachytal jihlavského brankáře na blafák a poslal kotouč za jeho záda – 3:3.

Při hře 4 na 4 na začátku poslední dvacetiminutovky ještě skóroval Jiří Bambula, který se dostal přes obranu hostů až k brankáři a následně puk zvedl a kotoučem vymetl pavučiny v levém horním rohu jeho branky. Na tento gól už se hostům ovšem odpovědět nepovedlo a zápas skončil za stavu 4:3.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Bílí Tygři Liberec): Dnes rozhodly naše tři individuální chyby, když jsme nedokázali z obranného pásma vyhodit kotouč. U gólu na 4:3 jsme nepokryli hráče a, bohužel, je to play-off, a rozhodují ho takovéto maličkosti. O ten gól byla Dukla lepší. Hraje se na dva vítězné zápasy, takže se připravíme na středu a uvidíme.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Myslím si, že se dnes znovu potvrdilo, že každé utkání play-off je, jak se říká, "na krev". My jsme dnes znovu šli za vítězstvím od samého začátku a nebýt našich hloupých chyb, po kterých soupeř skóroval, tak při hře pět na pět jsme byli lepším týmem než Liberec. V téhle atmosféře, která dnes byla na stadionu, dnes viděli diváci výborný hokej této kategorie. Kluci znovu pracovali celých šedesát minut fantasticky a znovu patří díky do kabiny. Věřím tomu, že nám tato vítězná atmosféra v kabině vydrží ještě nějaký zápas. Nyní odjíždíme na dva zápasy do Liberce a určitě tam nedáme svoji kůži lacino.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie