2:3sn
(0:1, 2:0, 0:1 - 0:0)

02.09.2016 / Kryštof Severa

02.09.2016 18:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 1. kolo

HC Kometa Brno

Holík – Krejčí, Věžník, Jurnečka, Kučera, Mlčák, Vašíček, Jeřábek – Süss, Svoboda, Střondala, Krejčí, Matula, Novák, Frydrych, Lašák, Kunc, Plášek, Kadlic
2

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Mareš, Smolko, Trávník, Vála, Rašín, Vrátný – Daňhel, Kadleček, Jindra, Úlovec, Musil, Adam, Vala, Hrbatý, Filip, Slabý, Strnad
3
Branky a nahrávky: 6. Svoboda (Střondala, Krejčí), 33. Kadlic (Střondala, Holík) – 5. Slabý (Daňhel, Musil), 43. Daňhel (Slabý), rozh. náj. Strnad. Rozhodčí: Volf – Šustr, Čelechovský. Vyloučení: 2:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 36:42. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Průběh utkání

Od prvních vteřin utkání bylo zjevné, že se jedná o první ostré utkání v sezoně. Ani jeden z týmů se nikam nehnal a na první vážnější šanci se čekalo až do čtvrté minuty, kdy se proti střele Vály vyznamenal domácí brankář Holík. První branka utkání přišla o minutu později. Holík vyrazil střelu Musila z pravého křídla pouze na hůl Matěje Daňhela, jenž našel před brankou Jiřího Slabého, který bekhendem, z otočky, poslal puk mezi betony Holíka - 0:1.. Dukla i nadále tlačila, ale největší riziko pro Holíka vytvořil jeden z obránců, když tečoval těsně před domácím gólmanem kotouč a změnil jeho směr. S tímto si ale domácí strážce svatyně poradil. Největší šanci na srovnání skóre měl domácí Karel Plášek, ale v desáté minutě nedokázal poslal kotouč do poloprázdné klece. I přes to, že domácí dostali k dispozici dvě přesilovky ke konci utkání a zasypali Šťastného několika nebezpečnými střelami, tak se do kabin šlo za stavu 0:1.

Druhá třetina započala kratičkou přesilovou hrou domácích, která zůstala nevyužita. Poté začala hrozit hostující Dukla, ale ani nebezpečná teč, nebo Adamův brejk nezměnily skóre v DRFG Areně. První šanci domácích si připsal Vojtěch Kadlic, který si prohodil hostujícího obránce a pelášil na Šťastného. Bohužel pro fanoušky modrobílých barev minul. Podobná akce se povedla i o dvě minuty později. V šestadvacáté minutě se utrhl Matěj Svoboda, přetlačil hostujícího beka a i když byl faulován, tak dokázal protlačit kotouč mezi chrániče brankáře Šťastného. Krátce po polovině utkání šla Kometa do vedení. V třiatřicáté minutě se povedla domácí družině nádherná akce. Brankář Holík našel dlouhým pasem Vojtěcha Střondalu, jenž prodloužil na Vojtěcha Kadlice, který uháněl sám na Šťastného a překonal jej forhendovou kličkou. Domácí mohli do kabin jít za stavu 3:1, ale v devětatřicáté minutě nedokázali proměnit brejk tří proti osamocenému obránci a skóre po druhé třetině tak zůstalo 2:1.

Třetí třetina odstartovala Střondalovou šancí, bohužel pro domácí ji zastavil brankář Šťastný. Zafungovalo nepsané hokejové pravidlo nedáš - dostaneš. Domácí přišli ve vlastním pásmu o kotouč, Matěj Daňhel byl na brankovišti dostatečně agresivní a poslal puk za Holíka. Domácí se hnali za vedením, ale Šťastného se jim překonat nepodařilo. Největší šanci hostů měl na svědomí domácí bek Kučera, který nahrál do šance jednomu z hostujících hráčů, ale ten Holíka překonat nedokázal. Za nerozhodného stavu 2:2 se šlo do prodloužení.

Prodloužení tři na tři se odehrávalo ve velkém tempu, zejména dvě šance Střondaly vystrašily brankáře Šťastného, ale obě dvě dokázal pokrýt. Domácímu týmu zatrnulo, když zůstal ve vlastním brankovišti ležet brankář Holík. Ten se po několika málo minutách zvedl a utkání mohlo pokračovat do samostatných nájezdů.

Základní tři série se střelcům nedařily, na straně hostí neproměnila trojice Filip, Jindra Vrátný. Na straně domácích pak Kadlic, Svodoboda, Plášek. Poté se otočilo pořadí a za domácí neproměnil Michal Kunc. Milan Strnad prostřelil Holíka mezi betony a Jihlava si z Brna odváží dva body za výhru 3:2 v prodloužení.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Myslím si, že to bylo hodně vyrovnané utkání. Remíza po základní hrací době utkání určitě sluší. V prodloužení jsme měli více štěstí my, Kometa měla spíše smůlu v zakončení. Nájezdy už jsou loterie.

Ohlasy z Komety Brno: Klukům bych chtěl poděkovat za bojovnost. Byl to pro nás první ostrý zápas v sezóně. Bylo tam trochu nervozity. Soupeř byl kvalitní a hraje jednoduchý, důrazný hokej. Bohužel se potvrdilo to, že jsou silní na brankovišti a z toho jsme dostali góly. To byla alfa a omega dnešního duelu. V prodloužení jsme měli nějaké šance na gól, ale prodloužení tři na tři je vabank. Na nájezdy měli kluci svázané ruce, a proto se štěstí přiklonilo na stranu soupeře.