4:3
(2:0, 1:2, 1:1)

25.11.2016

25.11.2016 18:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 25. kolo

HC Dukla Jihlava

Juřička – Musil, Mareš, Marek, Veleba, Vrátný, Rašín – Jindra, Slabý, Vala – Filip, Kadleček, Kardoš – Úlovec, Hrbatý, Daňhel
4

AZ Heimstaden Havířov

Matoušek – Pavelek, Szturc, Ševěček, Klus, Máca – Žídek, Janeček, Hilšer – Raček, Hýsek, Klíma – Bambula, Potočný, Juhász – Del Favero, Piš, Urban – Grygar
3
Branky a nahrávky: 16. Musil (Kadleček, Vala), 18. Slabý (Vala, Musil), 23. Vala (Slabý), 50. Jindra (Vala, Veleba) – 33. Klus (Szturc, Klíma), 34. Klíma (Pavelek, Raček), 49. Bambula (Potočný, Juhász). Rozhodčí: Čuňočka – Bernard, Mikoviny. Vyloučení: 6:2, navíc Mareš (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 39:23. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.

Ohlasy trenérů

Tomáš Urbánek (HC AZ Havířov 2010): Do utkání jsme vstoupili špatně. Věděli jsme, že Dukla v domácím prostředí těží z dobrých vstupů a vyhrává první třetiny. Domácí v ní byli o chlup lepší. Do žádných gólových šancí se nedostala, ale po dvou našich doslova hrubkách, námazech a nedůrazu v předbrankovém prostoru jsme dostali dva góly. V kabině jsme si k tomu něco řekli. Kluky musím pochválit za druhou a třetí třetinu, kdy jsme se ze stavu 0:3 dostali do hry a vyrovnali jsme. V daný moment jsme byli o trošku lepší, ale bohužel smolným čtvrtým gólem, který nám tam spadnul, jsme neuspěli a neodvážíme si body. Hráli jsme však s prvním týmem tabulky a myslím si, že jsme tady předvedli dobrý hokej a slušný výsledek. Jedeme domů sice poraženi, ale s hlavou vztyčenou.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Utkání s Havířovem téměř vždycky končí v prodloužení a dnes jsme z toho měli také trošku obavy. Začátek zápasu jsme měli výborný a je škoda, že jsme soupeře za stavu 3:0 trošku podcenili. Navíc jsme dělali laciné chyby, protože jsme si mysleli, že už je rozhodnuto. Havířov toho dokázal využít. Naštěstí rozhodl náš šťastný gól. Přestože jsme byli po celou dobu v útoku aktivnější, zápas nakonec skončil naším vítězstvím jen o jednu branku. Tři body jsou pro nás důležité, protože jsme si upevnili první pozici ve skupině Východ.