3:4sn
(0:2, 1:1, 2:0 - 0:0)

Mladší dorostenci ztratili výhru za tři body v poslední vteřině, v Liberci uspěli v nájezdech

02.10.2016 / Jonáš Jech

Mladší dorostenci Dukly Jihlava zajížděli v neděli na led Bílých Tygrů. Hosté z Vysočiny do desáté minuty vedli 2:0, prosadil se Ondřej Svoboda a Adam Najman. Domácí zabrali až kousek před polovinou zápasu, ale svěřenci Petra Svobody na tuto branku nalezli okamžitou odpověď zásluhou Vítězslava Brože. Drama vrcholilo tři minuty před koncem základní hrací doby, kdy Severočeši snížili, aby následně vteřinu před koncem při hře bez brankáře vyrovnali. V nájezdech poté byli šikovnější mladí hráči Dukly, kteří si po výhře 4:3 připsali do tabulky dva body. O vítězný nájezd se postaral Miroslav Juda.
02.10.2016 12:30, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 8. kolo

Bílí Tygři Liberec

Zajíček – Kovář, Adamec, Hampl, Žůrek, Starý, Kollert – Pray, Rychlovský, Dospěl, Dupal, Nikolič, Liška, Drábek, Cikhart, Jiruš, Křepelka, Vomáčka, Virág
3

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Smolko, Sapík, Křišta, P. Brož, Barák, Rašín – V. Brož, Zadražil, Chlubna, Krajíček, Najman, Juda, Pigl, Svoboda, Dýcková
4
Branky a nahrávky: 29. Drábek (Virág, Kollert), 58. Dospěl (Žůrek), 60. Drábek (Křepelka, Nikolič) – 7. Svoboda (Chlubna, Najman), 9. Najman (Barák, Křišta), 30. V. Brož, rozhodující nájezd Juda. Rozhodčí: Folk – Bosák, Grundler. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 53. Střely na branku: 36:38. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

Oba týmy naskočily do zápasu ve slušném tempu a už po dvou minutách se mohlo měnit skóre. Zajíček vyrazil puk jen těsně před sebe. Po kotouči se vrhlo hned několik hráčů, ale všechno uklidnila liberecká obrana, která uklidila kotouč daleko od své branky.

V šesté minutě už ale domácí takové štěstí neměli. Před Zajíčkem se zjevil zcela sám Ondřej Svoboda a ten otevřel gólový účet – 0:1.

Nedlouho na to se hosté radovali znovu. V prostoru levého kruhu napřáhl Adam Najman. Propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:2.

Zápas se mohl rozhodnout už v první třetině nebýt skvělého Adama Zajíčka. Po skrumáži před libereckou svatyní si našel puk jeden z jihlavských a mířil do poloprázdné branky. Na poslední chvíli dokázal liberecký gólman přesunout svůj beton a zachránil tak Tygry od pohromy.

Ve druhé třetině zařadili Severočeši na vyšší rychlostní stupeň a zatlačili hosty do pásma. Kapitán Adamec vypálil dvakrát od modré. První projektil vyrazil skvělým zákrokem Chaloupka a druhý ztečoval mimo jeden z jeho spoluhráčů.

Tygři se přesto dočkali. V dvacáté osmé minutě si najel mezi kruhy Drábek, který mířil jen do tyče. Odražený kotouč si sebral Kollert. Ten našel přesně Jakuba Nikoliče. Ten dostal Tygry do kontaktu skóre – 1:2.

Pak ale přišla další studená sprcha. Na rostoucí tlak domácích odpověděl z brejku Vítězslav Brož - 1:3.

Stejně hladový jako do druhé třetiny, nabruslily Šelmy i do posledního dějství. Šance Žůrka a Dospěla skončili pouze na vyrážečce Chaloupky. Na druhé straně zazvonila za Zajíčkem tyč.

Luboš Dospěl ale nemusel smutnit dlouho. Tři minuty před koncem základní hrací doby se při signalizované výhodě dostal do úniku. Trefil přesně mezeru mezi betony gólmana Jihlavy – 2:3.

Domácí odvolali gólmana a šli do maximálního rizika. Vyhozený puk jen o pár centimetrů minul prázdnou branku a pískal se icing. Po následném vhazovaní se dostal puk před branku Chaloupky. Nejlépe se zorientoval Michal Drábek, který v čase 59:59 vyrovnal stav utkání – 3:3.

Během prodloužení měli větší šance hosté. Dvakrát se zaskvěl Zajíček. Následoval únik dvou hráčů Dukly, který na poslední chvíli překazil skvělým obranným zákrokem Nikolič.

Rozhodnout musely až samostatné nájezdy. Na domácí straně proměnil pouze Křepelka. Jihlavští měli úspěšné střelce dva. O vítězi utkání rozhodl ve třetí sérii nájezdů Miroslav Juda - 3:4.

Ohlasy trenérů

Milan Plodek (Liberec): Začátek zápasu nám vůbec nevyšel. Kluci si asi mysleli, že to půjde bez pohybu, bruslení a bojovnosti. Už se s tím potýkáme od začátku sezóny. První třetina z naší strany hodně špatná. Naopak do druhé jsme vstoupili jinak. Kluci začali bojovat. Byli jsme lepší a Jihlavu přehrávali. Bohužel jsme dokázali dát jen jeden gól. Do poslední třetiny jsme šli s tím porvat se aspoň o nějaké body, což se nám gólem v poslední vteřině povedlo. Bod si kluci zasloužili.

Petr Svoboda (Jihlava): Na tuhle kategorii to byl jeden z těch lepších zápasů. My jsme měli perfektní vstup do utkání, kdy jsme po první třetině vedli 0:2. Pak ale Liberec převzal iniciativu. Hrál velice agresivně, dobře bruslil a dostával se do šancí. Druhou dvacetiminutovku jsme ještě ustáli. Ve třetí části jsme udělali chyby, které soupeř potrestal. Liberec si vyrovnání zasloužil, za to co dvě třetiny předváděl. Naštěstí jsme v nájezdech urvali druhý bod my a ceníme si vítězství nad těžkým soupeřem.