3:2sn
(1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)

16.12.2016 / Martin Penker

16.12.2016 17:30, NOEN extraliga staršího dorostu - 31. kolo

Piráti Chomutov

Skokan (na nájezdy Běhula) – Štochl, Seemann, Jungvirt, Procházka, Kleiner, Studený, Jarý – Veselý, Černý, Bajer, Hradecký, Jaroš, Navrátil, Mežnar, Koblížek, Ouřada, Brandner
3

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Piskač, Mareš, Smolko, Marek, Vrátný – Daňhel, Jindra, Musil, Adam, Vala, Kardoš, Najman, Filip, Slabý, Brož
2
Branky a nahrávky: 17. Ouřada (Seemann, Navrátil), 60. Kleiner (Navrátil, Veselý), rozhodující nájezd Brandner – 26. Slabý (Filip, Mareš), 59. Jindra (Vala, Vrátný). Rozhodčí: Hlinka – Kopáč, Sládek. Vyloučení: 5:1. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 26:31. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Průběh utkání

Hosté vstoupili do utkání aktivněji a už ve druhé minutě musel Skokan předvést skvělý zákrok proti střele Musila. Zhruba o minutu později se dostal do samostatného úniku Jakub Filip, ale ani on nedokázal překonat Skokana, neboť branku vůbec netrefil. V šesté minutě se Navrátil dostal ke střele z mezikruží, ale branku jen těsně minul.

V desáté minutě se Černý skvěle prokličkoval s kotoučem středem kluziště až před Šťastného, kterého ale překonat nedokázal. Zhruba o tři minuty později spálil velkou šanci Koblížek, když v samostatném úniku vůbec netrefil branku. V patnácté minutě si domácí zahráli přesilovou hru, kterou dokázali využít zásluhou Kryštofa Ouřady.

Hosté vstoupili do druhé třetiny opět aktivněji než domácí a už v šestadvacáté minutě dokázali vyrovnat zásluhou Jiřího Slabého, který se těsně před Skokanem nemýlil. V dvaatřicáté minutě mohl otočit skóre utkání Jindra, ale ten v samostatném úniku na Skokana nevyzrál. Domácí se ve druhé třetině dostali pouze do jedné vážnější šance, a to když Veselý v třiatřicáté minutě pořádně prověřil Šťastného střelou z mezikruží.

Ihned na začátku třetí třetiny se Jindra dostal ke střele těsně před Skokanem. Ten však proti jeho střele předvedl skvělý zákrok a podržel tak svůj tým. O tři minutky později se opět Jindra ocitl ve velké šanci, ale opět jeho pokus dokázal Skokan skvěle chytit. Domácí se probudili až v polovině třetí třetiny. Navrátil se dostal zcela osamocen ke střele z mezikruží. Jeho pokus ale Šťastný dokázal vyrazit mimo tři tyče.

V čtyřiapadesáté minutě se Najman dostal nadvakrát ke střele z mezikruží, ale ani jednou Skokana překonat nedokázal. V devětapadesáté minutě se přeci jen hosté dostali do vedení, když Lukáš Jindra dokázal překonat Skokana střelou z velkého úhlu a už to vypadalo, že v dnešním utkání zvítězí. To ale nedovolil jedenáct vteřin před koncem Jakub Kleiner, který tečoval tvrdou střelou od modré a nedal tak Šťastnému sebemenší šanci kotouč chytit.

Do prodloužení vlétli hosté velice aktivně. Dominik Adam se s kotoučem prokličkoval středem kluziště až před Skokana, kterého ale nedokázal překonat, neboť Skokan proti jeho střele předvedl famózní zákrok. V dvaašedesáté minutě se hosté dočkali branky, kterou ale rozhodčí neuznal. V poslední minutě prodloužení nastřelil Jakub Filip jen tyč a dnešní utkání tak museli rozhodnout nájezdy, ve kterých byli úspěšnější domácí, když až v patnácté sérii rozhodl Roman Brandner.