2:3
(1:2, 1:1, 0:0)

A ono to půjde, ne že ne!

25.02.2006 / Daniel Višňák

I v dalším střetnutí obou čtvrtfinalistů hrály důležitou roli přesilové hry, kterých bylo v zápase již tradičně velké množství, Jihlavané v nich vsítili dvě třetiny svých gólů. Pro Duklu začalo utkání rychlým pukem v její síti, ale zásluhou dvou slepených branek se ještě v první části hry dostala do vedení. Jako rozhodující se nakonec ukázalo nahození Jiřího Dobrovolného, které se po nešťastném usměrnění hradeckého Michala Šedy zastavilo až v síti Energetiků. I díky této události nakonec jihlavští hráči, podpoření kvalitním výkonem Jaroslava Suchana, zvládli po nepřesvědčivých domácích výkonech třetí vzájemný duel a po výhře 3:2 se znovu ujali vedení v sérii.
25.02.2006 17:00, 1. liga ČR - 55. kolo

Hradec Králové

Dušek - Toužimský, Mocek, Blanár, Šeda Michal, Černý, Hendrich, Linhart, Ostrčil - Fořt, Roubík, Diviš - Přeučil, Koudelka, Vondráček - Volráb, Šeda Jan, Suchý Pavel - Potůček, Domin, Fišer
2

HC Dukla Jihlava

Suchan - Malena, Chvátal, Dobrovolný, Kuchyňa, Duben, Šmarda, Pospíšil, Lukačovič - Rytnauer, Bakus, Hodek - Čachotský, Altrichter, Fiedler - Říha, Hlouch, Baranyk - Lazorišák, Dušátko, Vaškovič
3
Branky a nahrávky: 5. Vondráček (Šeda, Volráb), 25. Šeda (Suchý, Volráb)- 12. Šmarda (Duben, Hlouch), 13. Čachotský (Fiedler), 25. Dobrovolný (Altrichter). Rozhodčí: Mikula - Lipina, Zaviský. Vyloučení: 7:10, navíc Fiedler (JIH) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 3287. Střely na branku: 30:27. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3.

Průběh utkání

Hned na začátku první třetiny mohl rozradostnit skupinu hostujících fanoušků jihlavský kanonýr Daniel Hodek, ale z nájezdu na Duška neuspěl, a tak se dokázali v zápase jako první prosadit Hradečtí hokejisté. V 5. minutě, v době, kdy byl na trestné lavici jeden z hostujících hráčů se na chvíli zjevil sám před Suchanem Roman Vondráček a střelou švihem se nemýlil – 1:0. Poté hráli Energetici dvojnásobnou přesilovou hru, Vondráček krásně nahrál Petru Přeučilovi k odkryté jihlavské tyči, ale hradecký útočník nedokázal tuto gólovou přetavit ve druhou branku Hradce. Ve 12. minutě hrála v převaze jednoho muže v poli také Dukla a potvrdila to, že v této sérii jsou početní převahy velikou zbraní. Na modré napřáhl Jan Šmarda a proplil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Za necelou minutu už domácí prohrávali, o dokonalý obrat se postarat přesným zakončením z přečíslení Tomáš Čachotský. Ve zbylém čase první třetiny měli ještě hradečtí dvě šance k vyrovnání, ale pokaždé je vychytal Jaroslav Suchan.

Prostřední část hry nabídla velmi dramatickou hokejovou podívanou, o tu se staraly zejména domácí hráči, kteří ostřelovali brankáře Suchana prakticky ze všech možných pozic. Ve 25. minutě ale všem domácím fanouškům zatrnulo, to když si ve snaze vyhodit puk co nejdál od své branky při oslabení ztečoval touš do vlastní kelce obránce Šeda. Prakticky ihned po buly se ale odplaty ujal bratr, útočník Jan Šeda nechytatelnou střelou do šibenice snížil znovu na rozdíl jedné branky – 2:3. Poté následovaly hodně krušné chvíle zejména před jihlavskou brankou. Martin Koudelka hostujícímu brankáři při přesilové hře vypíchl puk, ale ten jen těsně minul pravou tyčku. V polovině zápasu už Energetici zvedali po rychlé kombinaci ruce nad hlavu, ale gólman soupeře se překonával, tentokrát chytil puk do lapačky. Ve 38. minutě zachránila Suchana po akci Fořta dokonce levá tyč. Jihlava hrozila nejvíce svým prvním útokem, ale osamoceného Hodka vychytal i podruhé tváří v tvář brankář Dušek.

Ve třetí třetině už Dukla pozorně bránila svůj náskok, hradečtí se sice tlačili do útoku, ale všechny pokusy končily na rukavicích Suchana. Domácí mohli vyrovnat ještě během svých tří přesilových her, ale ty už neodehráli zdaleka tak dobře, jako předešlé. Jihlava dokonce v jednom z oslabení zahrozila z přečíslení, ale naštěstí pro domácí nebyla jejich koncovka přesná. Energetici se vyrovnání nedočkali ani při hře bez brankáře.

Ohlasy trenérů

Aleš Polcar (Jihlava): „Vítězství nás samozřejmě těší, přijeli jsme sem s dobrou obrannou taktikou. Věděli jsem, že domácí budou nuceni hru více otevřít než u nás doma. Sice jsem dostali první gól po zbytečné chybě, ale pak jsme utkání otočili. Hru jsme v závěru stáhli na tři pětky a dobrou defenzivou jednogólový náskok ubránili."

Vladimír Jeřábek (Hradec Králové): „Dalo se čekat, že bude Jihlava dobře bránit. Myslím si, že jsme měli dát gól v přesilovce 5 na 3 a tím se uklidnit. Jihlava nás ale poté vytrestala po dvou brejkách, které učebnicově zakončila. Poté jsme sice snížili, ale šance ve třetí třetině už nebyly gólové, nemůžeme se pokoušet o vyrovnání střelami deset centimetrů nad ledem nebo po ledě. Fanoušci byli výborní, moc nás ale mrzí, že jsme se jim nemohli odvděčit vítězstvím, uděláme zítra vše proto, abychom to dokázali."

×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava