4:0
(1:0, 2:0, 1:0)

Poslední hřebíček do jihlavské rakve zabil Hradec v šestém zápase

02.03.2006 / Daniel Višňák

Za stavu 3:2 pro Energetiky se přesouvala série do Hradce Králové. Domácí hráči před plným domácím hledištěm mohli rozhodnout a překvapivě tak postoupit do semifinále 1.ligy. Ačkoli se říká, že poslední krok je nejtěžší, v dnešním utkání to neplatilo. Domácí šli za výhrou hned od úvodu utkání, v první třetině přesně mířil Petr Domin, ve druhé části hry na tříbrankový rozdíl odskočili Energetici po brance Pavla Suchého a Petra Přeučila. Zkušenější Jihlavě se ani v poslední části hry nepodařilo výsledek zvrátit, naopak poslední hřebíček do rakve zabil opět Petr Přeučil. Prohře nedokázal zabránit ani Jaroslav Suchan, a tak Dukla překvapivě vypadává už ve čtvrtfinále play-off 1.ligy.
02.03.2006 18:00, 1. liga ČR - 58. kolo

Hradec Králové

Koutský - Blanár, Mocek, Suchý Petr, Šeda M., Linhart, Hendrich - Fořt, Roubík, Diviš - Přeučil, Koudelka, Vondráček - Volráb, Šeda J., Suchý Pavel - Potůček, Domin, Fišer
4

HC Dukla Jihlava

Suchan - Dobrovolný, Chvátal, Giba, Kuchyňa, Duben, Šmarda, Lukačovič - Čachotský, Bakus, Hodek - Baranyk, Altrichter, Fiedler - Rytnauer, Dušátko, Hlouch - Říha, Havel, Lazorišák - Vaškovič
0
Branky a nahrávky: 3. Domin (Fišer), 36. Suchý Pavel (Šeda J., Volráb), 39. Přeučil (Koudelka, Vondráček), 56. Přeučil (Vondráček, Koudelka). Rozhodčí: Skoupý - Čížek, Padevět. Vyloučení: 4:8, navíc Dobrovolný (JIH) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7528. Střely na branku: 45:19. Průběh utkání: 4:0.

Průběh utkání

Podle očekávání přišla na šestý čtvrtfinálový zápas do Hradce veliká divácká návštěva, která hnala Východočechy hned od prvních minut do náporu. Zaplněný hradecký stadion vybuchl jako první radostí už ve 3. minutě, kdy v ponechané výhodě naše Michal Šeda před brankou číhajícího Petra Domina a ten pohotovou střelou těsně nad ledem překonal Suchana – 1:0. Domácí vedoucí gól povzbudil a tlačili se stále do šancí. Suchan měl plné ruce práce s pokusy Přeučila, Fořta a teči Jana Šedy, po dorážce Diviše do prázdné branky při něm stála také pořádná štěstěna, která ale neodmyslitelně k hokeji patří. Hosté se dostávali v prvních dvaceti minutách před Koutského spíše ojediněle, pokaždé narazili na připraveného hradeckého gólmana.

Hned na začátku druhé třetiny mohli domácí svůj náskok navýšit kapitánem Roubíkem, ale toho Suchan parádním zákrokem vychytal. Chvíli poté mohl poslat hradecké do dvoubrankového vedení Michal Šeda, ale i on si vylámal zuby na jihlavském brankáři. A když se neujaly gólovky Petra Domina s Miroslavem Fišerem dostali šanci k vyrovnání hosté. V polovině utkání hráli jihlavští téměř dvouminutovou přesilovou hru 5 na 3, Energetici ale padali do každé střely, odvraceli puky z pásma vším čím mohli a maximálně obětavým výkonem se ubránili. Odměnou jim za to byla 36. minuta, Jan Šeda přihrál do jízdy Pavlu Suchému jehož dělovku Suchan pouze zkrotil, ale do branky pak obloučkem puk stejně doplachtil – 2:0. Hradecké tribuny pomalu ani neusedly na sedačky a diváci byli na nohou znovu. Petr Přeučil objel jihlavskou klec a rychlým bekhendem zasunul puk pod v tu chvíli dezorientovaného brankáře Dukly - 3:0, tříbrankovým náskokem Energetiků také skončila prostřední část hry.

V závěrečné části zápasu pochopitelně domácí bránili svůj náskok a bezhlavě se nehnali nikam do útoku, přesto se jim podařilo vstřelit čtvrtý gól. Mezi kruhy vyškrábl puk Petr Přeučil a nenápadnou ale prudkou přízemní střelou k tyči zvýšil v 56. minutě na 4:0. Předtím se mohla Dukla ještě dostat do zápasu po průniku Fiedlera, ale Koutský stejně tak jako všichni jeho spoluhráči hráli ve čtvrtek s maximálním nasazením a pozorností. V samém závěru za mohutného skandování hradeckého publika měl na holi pátou branku Petr Domin, ale ze sóla neuspěl. Hradec Králové tak zcela zaslouženě zvítězil 4:0 a postupuje do semifinále.

Ohlasy trenérů

Milan Chalupa (Jihlava): „Musím uznat, že Hradec hrál velice dobře celou sérii, chtěl bych jim k postupu pogratulovat, protože všechny zápasy odehráli ve vysokém, až udivujícím tempu a přehráli nás. My jsme tady chtěli dnes uspět, mužstvo vypadalo, že je nabuzené. Zase nám ale nevyšel začátek. Zápas podle mého názoru rozhodla přesilovka pět na tři, kterou jsme nevyužili, doslova jsme ji zahodili. Od té chvíle hrál Hradec zodpovědně a věděl jasně za čím jde, bohužel to nemůžu říct o našich hráčích. Klíčový moment celé série, to že jsme ji prohráli, byl dnes. Hradec byl ale jak jsem říkal lepší v celé sérii.“

Vladimír Jeřábek (Hradec Králové): „Zápas měl parádní diváckou atmosféru. Už od první třetiny jsme bruslili lépe než soupeř, působili jsme živějším dojmem a Jihlava musela faulovat, naopak my jsme se nedovoleným zákrokům snažili vyvarovat, abychom nedali soupeři šanci skórovat z přesilovek. Škoda, že jsme se neuklidnili dříve druhým gólem, měli jsme na to hrozně moc šancí, Jihlavu podržel výborný brankář Suchan. Důležitým okamžikem bylo za stavu 1:0, že jsme nepustili soupeře do šancí. Ubránili jsme perfektně přesilovku 5 na 3, dali druhý gól, který dal Pavel Suchý. Ten si ho moc zasloužil za celou sezónu, jak poctivě dře. Vzápětí jsme dali třetí gól a šli do kabiny za stavu 3:0. Poté jsme zodpovědným a precizním výkonem Duklu už k ničemu nepustili a zvítězili."

×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava