4:3
(2:0, 1:1, 1:2)

05.10.2003 / Doudy

05.10.2003, Junioři - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Dršata, Zigmund, Chalupa, Kolafa, Rosendorfský, Šlapal, Hurda, Dvořák - Hrbatý, Polák, Tichý - Lazorišák, Havel, Dolana - Šána, Rezek, Krča
4

HC Orlová

3
Branky Dukly: Havel 2, Dolana, Polák

Průběh utkání

Hned po nástupu do první části hry oba celky naznačily, že nehodlají vyčkávat na chyby soupeře, ale naopak se pokoušet tlačit před branku a zakončovat. Na šanci Havla ze 2. minuty odpověděl hned v zápětí Moravec. V přesilové hře po vyloučení Rezka spálil největší šanci hostí z první třetiny Kravčík, když dobrým blafákem zmátl Řehoře, ale v cestě ke skórování mu stála tyč domácí svatyně. V čase 4:51 se dostala ke slovu druhá řada domácích, po parádní souhře Havla s Lazorišákem otevřel do prázdné brány účet zápasu Dolana, 1:0. Ve 12. minutě dostali domácí možnost hrát přesilovou hru, Dolana si vyměnil v rohu kluziště puk s Havlem, ten vybruslil na kruhy a švihem nad lapačku orlovského Malošíka zvýšil na 2:0. V 15. minutě se do šance dostal Šeliga po hrubé chybě domácí obrany, ale Řehoř stál na svém místě. Ještě v téže minutě se dostal do úniku po parádní kolmé přihrávce Kolafy Havel, ale v rozhodují chvíli mu puk sklouzl z čepele a skočil za brankou hostí. Dvě minuty před první sirénou byl trochu přísně vyloučen Dolana za sekání a hosté si ve své přesilovce vyvinuli tlak, který byl ještě umocněn dalším jihlavským vyloučením, tentokrát se na lavici hanby šel podívat Chalupa za hru vysokou holí. Dvojnásobnou přesilovou hru hostí však přerušil konec 1. třetinu a do kabin se odcházelo za příznivějšího stavu pro domácí.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili náporem hosté, kteří ještě dohrávali svou přesilovku z první části hry, ta jim však gólovou radost nepřinesla. Ve 24. minutě zahrozili i domácí, ale Šána sám před Malošíkem zvolil místo střely nahrávku, která však nenašla adresáta. Hra se ještě zrychlila, šance se střídali na obou stranách. Rezkův únik vyřešil hostující gólman, Moravcův brejk zkazil Zigmund výbornou rybičkou, při které útočníkovi hostí čistě vypíchl kotouč. Ve 29. minutě zkazil domácí obránce Šlapal rozehrávku, Řehoř ale proti najíždějícímu Čečivovi vymrštil hůl a urazil mu kotouč. Čtyři minuty na to Moravec ještě nepřekonal Řehoře střelou od kruhů, vše si však vynahradil v čase 15:44, kdy v přesilovce prostřelil golfovým úderem jihlavského brankaře a snižoval na 2:1. Řehoř navíc dostal od hlavního sudího osobní desetiminutový trest za protesty, který za něj odpykával Kolafa. V poslední minutě 2. třetiny vrátil domácím dvoubrankový náskok v přesilovce Polák, po bezchybné přihrávce Tichého zakončoval do odkryté klece, 3:1.

Z poslední třetiny neuplynuly ani dvě minuty, když po Moravcově střele z prostoru mezi kruhy dorazil puk za Řehořova záda Škop a snížil tak opět na rozdíl jediné branky, 3:2. Ve 43. minutě promáchl na červené puk domácí Dršata a Moravec se řítil sám na domácího gólmana, ten však zlikvidoval jak jeho nájezd, tak i následnou dorážku, kterou ukryl po perfektním zákroku ve své lapačce. Na začátku 46. minuty jen těsně minul Zigmund horní růžek branky hostí, ti se rychlou rozehrávkou dostali do přečíslení tří na jednoho, při domácích však stálo štěstí, když Moravec střelou mezi betony překonal Řehoře, ale v cestě za vyrovnáním mu stála tyč. Ve 48. minutě Orlová špatně střídala, čehož za domácí využil v přesilové hře Havel po křižné přihrávce Lazorišáka a zvyšoval na 4:2. Havel o chvíli později ještě nastřelil tyč po nájezdu tří jihlavských na dva orlovské obránce, oklepávání konstrukce branky hostí si ještě zopakoval v 58. minutě. Hosté se ke konci pustili do velmi aktivního útočení, které jim přineslo ovoce v čase 19:03. Dršata upadl za vlastní brankou, kotouč si od něj přebral Čečiva, vybruslil a zasunul puk kolem Řehořova pravého betonu k tyči, 4:3. Během dvaceti sekund si vybrali trenéři obou celků oddechový čas, v napínavém závěru, kdy hosté hráli bez brankaře, se však už skóre neměnilo, a hosté tak odjížděli z jihlavského ledu s prázdnou.

Domácí trenér Havel však nebyl po zápase s výkonem mužstva příliš spokojen, především s obranou hrou svého celku, a také svým svěřencům vyčítal zbytečné ztráty puků, po kterých se soupeř dostával do nebezpečných příležitostí.