7:2
(5:0, 1:1, 1:1)

19.10.2003 / Doudy

19.10.2003, Junioři - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Šlapal, Kolafa. Rosendorfský, Zigmund, Hurda, Dvořák, Šerý - Šána, Polák, Tichý - Lazorišák, Havel, Dolana - Florus, Rezek, Volf - Hrbatý, Cína
7

HK Kroměříž

2
Branky Dukly: Tichý, Šána, Polák, Rezek, Lazorišák, Havel, Hrbatý

Průběh utkání

Sotva se stačili hosté na Horáckém zimním stadionu rozkoukat, předvedl nádherné sólo Kolafa, naservíroval puk jihlavskému kapitánu Tichému a domácí si mohli poprvé zajásat, 1:0. V 5. minutě se na osamoceného kroměřížského obránce řítili dva útočníci, ale Florus nedokázal zkrotit Rezkovu nahrávku, a tak se tato šance obešla bez střely. Vše si ale vynahradil ještě na sklonku téže minuty Šána, který místo přihrávky zvolil nečekaně střelu švihem, která zaskočila hostujícího Jagoše a našla si svoje místečko v pravém horním růžku, 2:0. Kroměřížští nedokázali nic kloudného vymyslet, a tak jen sledovali, jak svoje šance neproměnili ani Dolana, ani posléze Tichý. Skóre se znovu měnilo v čase 9:58, když v signalizované výhodě po faulu na pronikajícího Kolafu naservíroval kotouč před branku osamocenému Polákovi Dolana, a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil, 3:0. Převaha domácích se nejvíce projevila paradoxně ve vlastním oslabení pěti proti třem, když na trestné vysedával Dolana s Rosendorfským. Dnes výborně hrající Kolafa projel celé kluziště, přihrál puk před branku Rezkovi a ten jej lehkou tečí usměrnil mezi betony gólmana Jagoše, 4:0. Bezprostředně poté měl ještě šanci Lazorišák, ale tentokrát byl hostující brankář pozorný. K první vážnější šanci se kroměřížští dostali na počátku 13. minuty, ale dobře spolupracující obrana nepustila Kučeru k zakončení. V 17. minutě napodobil Kolafova sóla Havel, přenechal puk Lazorišákovi, ale pěkným zákrokem se blýskl Jagoš. Ten předvedl ještě jeden hezký zásah v oslabení po vyloučení Bauera, když ve skluzu dokázal skrýt ve své lapačce Havlovu ránu. V poslední minutě se však uvolnil Dolana , posunul kotouč Lazorišákovi a ten jej poslal za Jagošova záda, 5:0. Za tohoto stavu se soupeři rozešli poprvé do kabin, zápas se zdál být rozhodnutý.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili hosté s jiným mužem v brankovišti, Jagoše nahradil Petřík. Domácí nezačali zrovna šťastně a po faulech Hurdy a Dolany si mohli opět vyzkoušet hru ve třech proti pěti. Hosté bojovali za svůj první zásah do černého, ale jejich pokusy mařil pozorný Řehoř. Sotva se domácí ocitli na ledě opět v pěti hráčích, fauloval Kolafa vysokou holí a vysloužil si tak od hlavního sudího čtyři trestné minuty. Jihlavané ovšem přestáli i toto oslabení a ve vlastní početní výhodě, kdy na lavici hanby vysedával Novák, zvyšovali po chytré kličce Dolany za brankou Havlem na 6:0. V 15. minutě se před Řehořem zjevil špatně pokrytý Schuster, domácí gólman si však s jeho pokusem poradil. Chvíli poté Řehoř ještě překazil včasným vybruslením z branky brejk Novákovi, ale vzápětí si vybral svou slabší chvilku, když po jeho nepovedené rozehrávce snižoval kosmeticky skóre na 6:1 do odkryté sítě domácích Kučera.

Nástup do poslední třetiny měli hosté famózní, jejich radost z gólu v 10. vteřině jim překazila jen nedovolená hra vysokou holí. Ve 2. minutě Lazorišák tak dlouho vylepšoval svou střeleckou pozici, až propásl ten správný moment a nastřelil jen břevno hostující branky. V 5. minutě byli současně vyloučeni na dvě minuty za vražení na hrazení Havel s Lazorišákem, v oslabení třech proti pěti se Řehoř notně zapotil, kotouč však za svá záda proniknout nenechal. Při návratu Havla na led došlo v boxu časoměřičů k nedorozumění, Dukla tak hrála chvíli ve čtyřech místo ve třech, což domácí tahoun kvitoval jen lišáckým úsměvem. Ve 12. minutě dal Rezek nejprve u hrazení co proto kroměřížskému Janečkovi, vzápětí našel pasem u vzdálenější tyče číhajícího Hrbatého a ten pod Petříkovými betony navýšil skóre na 7:1. Později si ještě vyzkoušel svou další „krasobruslařskou“ vložku Kolafa, když si opět vzal puk ve vlastní obranné třetině a hodnou chvíli si s ním kroužil po hřišti. Poslední enormní tlak vyvinuli domácí ještě na sklonku 17. minuty, ale postupně si na Petříkovi vylámali zuby Havel s Lazorišákem a Zigmundem. Když už se zdálo, že se skóre měnit nebude, zahákoval Rosendorfský unikajícího Švajdu a hlavní rozhodčí trochu přísně nařídil trestné střílení, které sám faulovaný s notnou dávkou štěstí proměnil a uzavřel tak zápasový účet na konečných 7:2.