2:1
(1:1, 0:0, 1:0)

Dukla znovu prohrála o gól, tentokrát se radovalo Langnau

22.08.2008 / Eva Streichsbierová

Ani ve druhém souboji na turnaji v Nitře nedosáhla Jihlava na vítězství. Účastníkovi nejvyšší švýcarské ligy Langnau podlehla těsně 1:2. Jedinou branku Dukly vstřelil Petr Štrach. Tentokrát si jihlavští hokejisté alespoň částečně spravili chuť v samostatných nájezdech, které vyhráli 2:1.
22.08.2008 13:00, Přípravné zápasy - 8. kolo

SCL Tigers Langnau

2

HC Dukla Jihlava

Řehoř – Malena, Bílek, Ficenc, Novák, Staněk, Kašpar, Štrach, Rosendorf – Hradecký, Bakus, Rytnauer – Říha, Hanzal, Hrbatý – Krupka, Dolníček, Hodek – Man, Suk, Jonáš
1
Gól Jihlavy: 10. Štrach (Bakus, Hradecký). Sam. nájezdy 1:2: Hanzal, Říha.

Průběh utkání

Dukla znovu hodně spoléhala na brankáře Milana Řehoře, který byl v úvodním souboji vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Střelci Nitry na něj vypálili celkem 44 střel, Langnau 41. „Pokud zachytá gólman, tak dostane mužstvo úplně jinou tvář. I obrana se zlepšila, i když pořád je na čem pracovat,“ uvedl hlavní kouč jihlavského týmu Karel Dvořák.

Ten byl i přes porážku s výkonem svého týmu z větší části spokojený. „Oba dva soupeři patří k silným, je to pro nás výborná konfrontace. Jen kdyby takových zápasů bylo víc. Jasně, že trochu pokulháváme ve střelbě, ale jinak si myslím, že jsme odehráli dobré utkání,“ pochvaloval si trenér.

Obě branky inkasovala Dukla v oslabení, ve hře pěti proti pěti se Švýcaři neprosadili. „Jeden gól jsme dostali při hře čtyř proti pěti a druhý dokonce ve dvojnásobném oslabení. Sami jsme si pak v přesilovkách taky šance vytvořili, ale bohužel jsme je nedokázali proměnit. Já však věřím, že se nám to do začátku soutěže podaří vyladit,“ říká Dvořák.

V posledním utkání na turnaji nastoupí jihlavští hokejisté v sobotu ve 13 hodin proti reprezentačnímu výběru Polska.