1:2
(0:0, 0:1, 1:1)

Vítězné tažení jihlavských hokejistů má další pokračování

27.09.2008 / Eva Streichsbierová

Až do poslední minuty druhé dvacetiminutovky se v Kadani čekalo na gól. Oldřich Bakus jako správný kapitán nasměroval chvíli před sirénou jihlavské hokejisty k vítězství. Dukla poté utekla svému soupeři na rozdíl dvou branek díky přesilovkové trefě Ladislava Rytnauera a Kadani se už povedlo pouze snížit na konečných 2:1 ve prospěch červenožlutých. Lví podíl na vítězství měl také gólman Milan Řehoř, který zlikvidoval i trestné střílení hostů.
27.09.2008 17:00, 1. liga ČR - 7. kolo

SK Trhači Kadaň

Hanuljak - Szakal, Kramár, Kolarz, Kloz, Mašek, Pospíšil, Boguský, Boušek, Ton, Kajer, Vlaský, Fink, Chyba, Derfler, Stehlík, Indra, Kadlec, Rybecký, Zika, Freiberg
1

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Malena, Bílek, Ficenc, Musil, Štrach, Staněk - Man, Bakus, Hodek - Krupka, Dolníček, Rytnauer - Jonáš, Hanzal, Suk - Hradecký, Bezděk, Hrbatý
2
Branky a nahrávky: 52. Boušek (Kajer) - 40. Bakus (Hodek), 50. Rytnauer (Bakus, Hodek). Rozhodčí: Turčan - Rozlílek, Sichrovský. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Střely na branku: 30:57. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Průběh utkání

Jihlavští hokejisté odjeli na sever Čech s vizitkou pátého nejlepšího týmu prvoligové tabulky a s plány vrátit se na Vysočinu s dalším bodovým ziskem. První třetina příliš pohledného hokeje nepřinesla, vyložených šancí bylo na obou stranách jako šafránu a tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu 0:0.

Ve druhé třetině čekání na první vážnou chybu pokračovalo. Ani jedno z mužstev ji nechtělo vyrobit jako první. A když už se hráči obou týmů přeci jen dostali na dostřel, byli gólmani na svém místě. V domácí brance vládl Miroslav Hanuljak a v jihlavské držel akcie Dukly nad vodou Milan Řehoř.

„Řehy chytá parádně, jsme moc rádi, že ho máme. Snad mu forma vydrží co nejdéle, ale samozřejmě mu musíme víc pomáhat,“ pochválil svého spoluhráče obránce Petr Štrach. „I když uděláme chybu, tak víme, že tam máme ještě Milana, který ji většinou dokáže napravit. Jsme klidnější,“ přispěchal s dodatkem.

První změna skóre přišla v poslední minutě druhé třetiny, kdy se prosadil kapitán jihlavského týmu Oldřich Bakus. Třiatřicetiletý útočník dostal puk za záda Hanuljaka sice až na druhý pokus, ale podařilo se. A Dukla si nesla do závěrečného dějství jednogólový náskok.

V úvodu poslední třetiny znovu předvedl svoje kvality brankář Dukly Řehoř. Hned v první minutě musel čelit trestnému střílení, které hlavní sudí nařídil za nedovolený zákrok jednoho z jihlavských hráčů v brankovišti. Jako exekutor nájezdu se do středového kruhu postavil Ladislav Boušek, jenomže na soupeřova gólmana si nepřišel.

Naopak deset minut před koncem normální hrací doby přidal druhou přesnou trefu Dukly Ladislav Rytnauer, a přestože domácí o dvě minuty později snížili znovu na rozdíl jedné branky, vítězství už si Jihlava vzít nenechala. Domů se svěřenci trenérské dvojice Karel Dvořák, Roman Mejzlík vraceli s výhrou 2:1 a v prvoligové tabulce zůstávají na pátém místě. Úspěch na ledě Severočechů byl pro ně už pátým v řadě.