4:2
(1:1, 2:0, 1:1)

Dukla rozhodla proti Panterům ve druhé třetině

26.09.2009 / Jakub Mezlík

Jihlavští hokejisté po dvou porážkách opět okusili pocit vítězství, na domácím ledě si poradili s Havířovem 4:2, gólem a třemi asistencemi se na tříbodovém zisku podílel Ladislav Rytnauer. O výhře rozhodli domácí borci v prostřední třetině, v níž si vytvořili dvoubrankový náskok. Spolehlivý výkon předvedl při své premiéře mladý brankář Dukly Marek Benda.
26.09.2009 17:30, 1. liga ČR - 5. kolo

HC Dukla Jihlava

Benda - Staněk, Malena, Ficenc, Takáč, Dobrovolný, Kašpar - Hodek, Bakus, Man - Fiedler, Minčák, Čachotský - Rytnauer, Hanzal, Krupka - Hrbatý, Bezděk
4

AZ Heimstaden Havířov

Čech - Peštuka, Klimeš, Tesařík, Krisl, Rusnák, Zientek, Vajda, Žajgla - Moravec, Smejkal, Červenka - Velecký, Říčka, Šedivý - Zeliska, Szabo, Seman - Sikora, Haas, Bursík
2
Branky a nahrávky: 15. Hodek (Bakus, Rytnauer), 28. Hanzal (Rytnauer, Krupka), 33. Rytnauer (Hanzal), 42. Bakus (Rytnauer, Malena) - 2. Červenka (Říčka, Velecký), 44. Velecký (Szabo, Tesařík). Rozhodčí: Florián - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 6:6, navíc Žajgla (HAV) 5 min. + do konce utkání (TH). Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1377. Střely na branku: 36:33. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2.

Průběh utkání

I když domácí vlétli do utkání aktivně a okamžitě se natlačili před Čecha, hosté z první akce skórovali. Hned ve 2. minutě našel po Říčkově střele odražený puk Adam Červenka a uklidil jej do odkryté branky.

V dalších minutách se spíše vylučovalo, než hrálo, dlouho však ani jeden tým nedokázal své přesilovky využít. Až v polovině 15. minuty vyjel od mantinelu mezi kruhy Daniel Hodek a střelou švihem propálil Čecha.

Ve druhé třetině dokonali jihlavští hokejisté obrat. Ve 28. minutě se nejprve trefil z bezprostřední blízkosti Jiří Hanzal po přesné přihrávce Rytnauera zpoza branky, o pět minut později si oba hráči role vyměnili.

Hanzal se stal ovšem trochu kuriózním nahrávačem. Ladislav Rytnauer mu doslova sebral puk z hokejky, zamířil do útočného pásma a trefil se přesně k tyči. Havířovští hokejisté se do šancí dostávali jen sporadicky, tu největší spálil ve 35. minutě Sikora, když proti němu Benda skvěle vytáhl svoji lapačku.

Do závěrečné části vstoupila Dukla skvěle. Hned ve 42. minutě využil přesilovku Oldřich Bakus, který si zkušeně objel vyjetého Čecha a zakončil do odkryté branky. Za necelé dvě minuty se sice povedlo snížit Michalu Veleckému, dvoubrankový náskok už si ale domácí pohlídali a vyhráli 4:2.

Ohlasy trenérů

Ivan Dornič (Havířov): Věděli jsme, že Jihlava poslední dva zápasy nebodovala a udělá všechno pro to, aby byla úspěšná. Také znám trenéra Augustu, znám jeho rukopis, a můžu říct, že jsem se nemýlil, že se bude hrát velmi tvrdě na hranici únosnosti. Je vidět, že domácí se na zápas opravdu připravili, ale mrzí mě, že nejlepší výkon podal rozhodčí. Nesmím se k němu vyjadřovat, ale naši čtyři hráči nedohráli kvůli zranění. Bohužel, takový je hokej. Máme mladé nezkušené mužstvo, začali jsme velmi dobře vedli jsme 1:0, pak jsme ale místo druhého gólu začali zbytečně vymýšlet a soupeř toho využil a dovolím si tvrdit, že my jsme hráli a soupeř dával góly. Nicméně gratuluji Jihlavě k vítězství.

Josef Augusta (Jihlava): Myslím si, že hráči příkladně bojovali, přijelo sem mužstvo s několika zkušenými hráči, kteří ještě loni hráli extraligu, a my jsme si to museli vybojovat, a právě ta bojovnost a důraz rozhodly o našem vítězství. A myslím si, že naším hráčem číslo jedna byl Marek Benda.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie