2:1
(1:1, 0:0, 1:0)

Čachotský vystřelil výhru proti Medvědům

21.11.2009 / Pavel Zeman, Jakub Mezlík

Jihlavští hokejisté uspěli i ve druhém domácím zápase v řadě. Nepříjemného soupeře z Berouna udolali 2:1. V první třetině se oba týmy trefily jednou, v prostřední části branka k vidění nebyla, a tak rozhodnutí přinesla až závěrečná dvacetiminutovka. V ní rozhodl o výhře Dukly Tomáš Čachotský, který zužitkoval výbornou přihrávku od agilního Radka Hubáčka.

Fotografie ze zápasu najdete zde.
21.11.2009 17:30, 1. liga ČR - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Malena, Staněk, Dobrovolný, Ficenc, Takáč, Březina, Posmyk, Novák, Kašpar - Čachotský, Hubáček, Hodek - Rytnauer, Man, Bezděk - Hrbatý, Stránský, Suk - Polcar
2

Medvědi Beroun 1933

Přikryl - Vojta, Bolf, Nedvěd, Cunik, Mrázek, Braniš - Valský, Diviš, Švagrovský - Rudovský, Kupec, Vlček - Kafka, Hrdel, Besser - Mrňa, Šinágl, Pavel
1
Branky a nahrávky: 14. Staněk (Man, Bezděk), 45. Čachotský (Hubáček) - 17. Kafka (Hrdel, Vojta). Rozhodčí: Lacina - Arazimová, Špringl. Vyloučení: 5:4, navíc Hodek (JIH) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1490. Střely na branku: 31:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

Zraněného Bakuse, který po celý zápas ze střídačky podporoval své spoluhráče, zastoupil v první formaci Radek Hubáček. Kapitánské céčko převzal zkušený Daniel Hodek. Berounští Medvědi sice před zápasem okupovali poslední příčku tabulky, ale vzhledem k neuvěřitelné vyrovnanosti první ligy to snad ani nelze brát jako důležitý fakt.

Hned v 5. minutě se Jihlava musela vypořádat s nečekanou ztrátou. Zastupující kapitán Hodek vyfasoval u sudího Laciny desetiminutový trest. Těsně předtím, než mohl novopečený kapitán nastoupit zpět na hrací plochu, dostala se Dukla do vedení 1:0. Důraz Pavla Staňka, který tak dlouho a usilovně bojoval v prostoru před brankovištěm, byl po zásluze odměněn.

Jenže kdo si myslel, že svěřenci bývalého kapitána Sparty Richarda Žemličky, složí zbraně, byl na omylu. V čase 16:12 předvedl Petr Kafka nádhernou kličku-stahovačku a rychlým švihem nad Řehořovo rameno srovnal skóre - 1:1.

Vyčkávací. To je asi nejvhodnější přívlastek pro druhou třetinu. Obě mužstva vycházela především z koncentrované obrany. Čekání na gól mohl utnout ve 39. minutě Rudovský, který nenápadnou střelou zazvonil o pravou tyč.

Že se dá vyhrávat s Oldřichem Bakusem, o tom v Jihlavě nepochyboval nikdo. Ale, že to půjde i bez něj, o tom už si leckdo zapochybovat troufnul. Obavy ale nebyly namístě. Šikovný Radek Hubáček se náročné role zhostil skvěle. Navíc ve 45. minutě vybojoval v oslabení puk pro Tomáše Čachotského a ten bez rozmyšlení propálil Přikryla - 2:1.

Trenér Augusta nechával prostor jihlavským juniorům i ve třetí třetině, tedy v době, kdy se lámal chleba. Mladíci Michael Polcar a Ondřej Posmyk se mu ale za důvěru odvděčili poctivým výkonem a získali další zkušenosti z dospělého hokeje. Snaha Berouna o vyrovnání se stupňovala. 46 vteřin před koncem hosté zkusili power-play. Neúspěšně. Tři body zůstaly na Vysočině.

Ohlasy trenérů

Karel Najman (trenér Berouna): „Těžko se to hodnotí. Zápas byl vyrovnanej a hrál se ve vysokém tempu. My jsme udělali fatální chybu ve třetí třetině a za to se platí. Je to pro nás těžké. Chtěli jsme tady nějaké body urvat – jeden nebo dva by byly zlatý. Samozřejmě ta pozice, ve které jsme je složitá. Tohle byl zápas o jedné chybě a domácí ji dokázali využít.“
Josef Augusta (trenér Jihlavy): „Já si myslím, že pro nás to bylo velice důležitý utkání. V podstatě jsme hráli bez tří útočníků základní sestavy. Ti hráči, kteří byli nominovaní se toho zhostili velice dobře a já jsem rád, že se nám podařilo ten zápas vyhrát. Olda má ruku v sádře. Bylo dobře, že tam dnes s námi byl na střídačce. Hráči cítili jeho podporu. On těm hráčům má co říct a já jsem rád, že přijal tu moji nabídku, aby tam byl. Na hráče má Olda vliv, i když tam je vlastně jen s jednou rukou.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie