4:3p
(0:0, 1:2, 2:1 - 1:0)

Mladší dorost drtivě finišoval a získal dva body

20.12.2009 / Jakub Mezlík

Pouhých pět sekund dělilo jihlavské mladší dorostence od domácí porážky s Kometou Brno. Při závěrečné power-play však dokázali vyrovnat a v 64. minutě rozhodl o jejich vítězství Ondřej Kovářů. Dukla vyhrála 4:3 po prodloužení, další dvě branky vstřelil Jan Mandát a jednou se trefil Simon Beran.
20.12.2009 14:45, Extraliga mladšího dorostu - 21. kolo

HC Dukla Jihlava

Šlapáček - Pavlas, Čermák, Tobola, Uhlíř, Březka, Vítek, Ščerban - Štěrba, Lupač, Trávník - Kovářů, Beran, Vondráček - Renza, Střecha, Mandát - Norek
4

HC Kometa Brno

Klimeš - Vlček, Mytiska, Řeřucha, Vojáček, Kupčík, Štancl - Zajíc, Klíma, Mrázek, Kusko, Zbořil, Kousalík, Beneš, Lamač, Chudý
3
Branky a nahrávky: 26. Mandát (Střecha), 48. Beran (Tobola), 60. Mandát, 64. Kovářů (Tobola) - 22. Štancl (Zbořil), 37. Zbořil (Kupčík, Beneš), 43. Klíma (Kusko). Rozhodčí: Doležal - Honza, Obrdlík. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 29:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 4:3.

Průběh utkání

Skvěle chytající brněnský gólman Klimeš byl pro jihlavské hokejisty dlouho nepřekonatelnou překážkou. V první třetině spálili velké šance Střecha či Tobola, skóre se poprvé měnilo až po přestávce.

A do vedení se dostali hosté. Ve 22. minutě našel Zbořil před brankou Patrika Štancla, a ten se nemýlil, poslal puk od tyče do sítě.Dukle se povedlo za necelé čtyři minuty vyrovnat, Střechovu střelu dorazil do odkryté brněnské klece Jan Mandát.

Závěr druhé třetiny patřil Kometě a jen díky vynikajícím zákrokům jihlavského brankáře Šlapáčka se hosté prosadili pouze jednou. Po Kupčíkově střele měl jednoduchou úlohu trefit prázdnou branku Adam Zbořil.

Když se Kometa dostala ve 43. minutě do dvoubrankového vedení zásluhou Josefa Klímy, zdálo se, že směřuje za třemi body, domácí se ale nadechli k obratu. Ve 48. minutě snížil na 2:3 po Tobolově přihrávce zpoza branky Simon Beran, který poslal puk nekompromisně do šibenice a krásnou trefou vykřesal Dukle naději.

Domácí poté zatlačili svého soupeře, branku však dlouho nemohli dát. Až pět sekund před koncem propadl Klimešovi do sítě pokus Jana Mandáta. V prodloužení pak Brňané udělali zbytečný faul a jihlavští dorostenci je potrestali. Z pravého kruhu zamířil přesně ke vzdálenější tyči Ondřej Kovářů, a trefil tak pro Duklu bonusový druhý bod.

Ohlasy trenérů

Jan Konečný (Kometa Brno): „Nastoupili jsme do zápasu s chutí, kluci hráli kombinačně pěkný hokej, měli jsme akorát trochu smůlu v zakončení. Nicméně musím říct, že takový výkon rozhodčího, který předvedl tentokrát, a i minule tady v Jihlavě, je špatný. Brankář drží puk, čeká pět sekund, přijede hráč a doveze ho tam i s kotoučem – takhle jsme dostali minule tři góly a dneska pět sekund před koncem další. Ještě jsem ho na to upozorňoval. Samozřejmě další věcí je fakt, že jsme to už měli udržet a tohle nedopustit, ale takový je hokej, nedá se nic dělat.“

Jiří Jungwirth (Jihlava): „Konečně jsme odehráli bojovný zápas s pořádným tempem. Už i v Liberci bylo určité zlepšení, tam jsme bohužel nedávali góly. Zas tam byla trochu fáze, kdy tam bylo trochu méně disciplíny, hráči se nevraceli zpátky, bylo tam pár přečíslení. Ale pak jsme do toho dali vůli, a i když byl ten poslední gól možná sporný, remíza byla minimálně zasloužená. Pak už jsme v prodloužení potrestali faul soupeře. Byl to tentokrát bojovný hokej s několika dobrými akcemi a kombinacemi, po těch několika bídných zápasech musím říct, že to byl vydařený závěr roku.“