2:3
(1:1, 0:1, 1:1)

Také se Spartakem Moskva prohrála Dukla o gól

03.08.2009 / Jakub Mezlík, Eva Streichsbierová

Ani ve druhém přátelském utkání Dukla nedokázala uspět. Tentokrát však proti jihlavským hokejistům stál soupeř o poznání kvalitnější, ruský Spartak Moskva. Domácí drželi s účastníkem KHL po celý zápas krok, až v 56. minutě rozhodl o výhře ruského celku 3:2 Radivojevič. Za Duklu se prosadili Libor Bezděk a Oldřich Bakus.
03.08.2009 17:00, Přípravné zápasy - 11. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř (Benda) - Staněk, Malena, Ficenc, Takáč, Březina, Novák, Rašner, Kašpar - Bezděk, Bakus, Man - Rytnauer, Minčák, Hanzal - Fiedler, Mareš, Krupka - Hrbatý, Suk, Kuřítko J.
2

Spartak Moskva

Konobrij (Jachim) - Baranka, Višněvskij, Sitov, Berkutov, Bolakin, Pokrovskij, Radivojevič, Koblukov, Buturyn, Kňazev, Rybakov, Ljuducin, Gogolev, Voronin, Čistjakov, Averuškin
3
Branky a nahrávky: 6. Bezděk (Bakus), 44. Bakus - 18. Kňazev (Ljuducin), 28. Ljuducin (Rybakov), 56. Radivojevič (Buturyn, Koblukov). Rozhodčí: Vokurka - Svoboda, Rittich. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 972. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

Jako první se ujala vedení domácí Dukla. Bezprostředně po buly se do branky Spartaku perfektně trefil Libor Bezděk. Vyrovnání přišlo v závěru úvodní třetiny, kdy se prosadil Kňazev. „Myslím si, že vzhledem k tomu, že jsme teprve pár dní na ledě, to byl z naší strany slušný výkon,“ pochvaloval si hru svého týmu hlavní kouč Dukly Josef Augusta.

Zhruba v polovině utkání se hosté radovali podruhé a těsný náskok udrželi až do přestávky. „V téhle části hry měl soupeř daleko víc šancí. Utkání mohl klidně rozhodnout,“ byl si vědom převahy ruského mužstva šéf jihlavské střídačky. „Bruslit jsme s nimi celkem stačili, ale zkušenost byla jednoznačně na straně Spartaku,“ dodal.

Přesto dokázala Dukla srovnat krok. Na začátku třetího dějství se prosadil Oldřich Bakus a na Horáckém zimním stadionu se začínalo znovu. Už se zdálo, že utkání spěje do remízového konce, jenomže necelých pět minut před závěrečnou sirénou vyrazili hosté do rychlé protiútoku a na konci úspěšné akce stál Branko Radivojevič.

Jihlava pak sice ještě měla velkou šanci na opětovné vyrovnání, téměř minutu a půl dlouhou dvojnásobnou přesilovku však nevyužila a zápas skončil těsným výsledkem 2:3. Spartak poté uspěl i v samostatných nájezdech 3:1. „Já jsem každopádně vděčný Miloši Říhovi (kouč ruského týmu – pozn. red.), že si s námi přijeli zahrát. Myslím si, že se diváci museli bavit. Pěkné hokejové akce byly na obou stranách,“ byl přesvědčen Augusta.

Už v úterý 4. srpna v 18 hodin odehraje Dukla třetí přípravný duel. Na Horáckém zimním stadionu tentokrát přivítá prvoligového soupeře z Chrudimi.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie