4:5p
(1:0, 1:3, 2:1 - 0:1)

Mladší dorostenci podlehli Hradci až v prodloužení

13.03.2011 / Vojtěch Vopat

První gól nedělního zápasu v rámci ELIOD extraligy mladšího dorostu dal Lukáš Anděl. Domácí se z vedení radovali pouze do konce první dvacetiminutovky. V úvodu druhé třetiny skóroval Daniel Šeps a chvilku po něm i Tomáš Hofman. Před odchodem do kabin se hostům podařilo vstřelit ještě jeden gól. Hned na začátku posledního dějství střílel Dominik Cívka a po osmi minutách i Jiří Severa dostal puk za Hejdu. Několik vteřin před koncem se podařilo Hradci ještě vyrovnat a hned na začátku prodloužení přesně mířil Jebavý. Utkání nakonec skončilo 4:5 po prodloužení.
13.03.2011 15:45, Extraliga mladšího dorostu - 34. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Cívka, Brussmann, Port, Čermák, Szathmáry, Pospíchal - Severa, Kašpar, Beran, Kutlák, Anděl, Hotař, Mahút, Bambula, Klaus, Dvořák
4

Hradec Králové

Hejda - Myslivec, Hofman J., Zahradník Voříšek, Havránek, Luštinec, Bureš - Šeps, Vencl, Jebavý, Klemenc, Pilař, Pumr, Šeda, Drašnar, Drobný, Miškař, Hofman T., Chalupa, Hylena
5
Branky a nahrávky: 15. Anděl (Bambula), 40. Cívka (Bambula, Anděl), 48. Severa (Beran), 56. Anděl (Szathmáry, Bambula) - 22. Šeps (Jebavý), 23. Hofman T. (Klemenc), 37. Hofman J. (Klemenc), 60. Šeps (Hofman J.), 61. Jebavý (Pilař). Rozhodčí: Dostál - Rapil, Dostál. Vyloučení: 1:6 navíc Drašnar (HKR) 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 49:27. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3, 4:5.

Průběh utkání

V nedělním zápase mladších dorostenců měla dost nadějných šancí Dukla, ale skóroval až Lukáš Anděl, když v 15. minutě střílel z mezikruží nad beton Hejdy. O chvilku později měl šanci Drahoš Jebavý, ovšem trefil pouze tyčku Svobodovy brány. Do druhé třetiny vstoupili velmi dobře hosté, když už minutu po siréně rozvlnil jihlavskou branku Daniel Šeps, který dorážel střelu Drahoše Jebavého - 1:1. Neuběhla ovšem ani jedna minuta a Hradec se opět radoval. Tentokrát Tomáš Hofman trefuje po přihrávce od Daniela Klemence pravou tyčku Svobodovy brány a odtud se odráží kotouč až do brány domácí Dukly.

Následně využil více prostoru na ledové ploše, když byli na trestné lavici Martin Pumr a Dominik Cívka, Jakub Hofman, který posílá puk přímo mezi betony Svobody a tím zajišťuje pro Hradec Králové dvojbrankové vedení. Před odchodem do kabin byl ještě vyloučen Miroslav Hylena, ovšem moc dlouho trestnou lavici nezahříval. Dominik Cívka vystřelil od modré čáry a puk doletěl až za záda Hejdy.

Ve třetím dějství se podařilo vyrovnat Jiřímu Severovi, když jeho střela proletěla těsně kolem brusle Hejdy. Pět minut před koncem základní hrací doby střílel do brány puk Lukáš Anděl z mezikruží, ale těsně před koncem se podařilo ještě dorovnat Hradci. Daniel Šeps střílel z mezikruží a puk prometl pravou šibenici Svobodovy brány.

Kvůli nerozhodnému stavu muselo následovat pětiminutové prodloužení, ovšem to netrvalo ani půl minuty. V čase 60:15 se dostal do brejku Drahoš Jebavý a už mu nedělalo problém prostřelit Svobodu. Utkání teda skončilo za stavu 4:5 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Petr Luštinec(trenér Hradce): „Jsem rád, že hráči plnili pokyny, které jsme si řekli, celý zápas. Potom nám to trochu pokazil rozhodčí, ale v prodloužení jsme měli větší štěstí a vyhráli jsme."

Jiří Jungwirth (trenér Jihlavy): „Dneska rozhodla špatná hra lídrů, kteří by to měli táhnout. Měli jsme víc šancí, byli jsme víc herně lepší, ale soupeř naše chyby proměnil."