4:3
(3:1, 1:1, 0:1)

13.08.2011 / Vojtěch Vopat

13.08.2011 12:00, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Polívka, Jícha, Kříž, Tobola P., Tobola H., Čurilla, Přidal, Matějka, Pěška, Štěpán, Mikeš, Brychta, Prokš, Brabec, Střecha, Svobodník, Lupač, Gregar, Randa
4

BK Mladá Boleslav

Mahdal (20. Příhoda) - Mozík, Kovář, Vrba, Čeček, Kulik, Kurka, Valentík, Kulhánek, Rys, Frolík, Bičiště, Jankovský, Koudela, Tauber, Marek, Daráš, Babický, Hráz, Král, Brandejský, Špringl
3
Branky a nahrávky: 5. Pěška, 16. Brychta (Mikeš, Tobola P.), 20. Štěpán (Mikeš), 39. Prokš (Čurilla) - 13. Rys, 36. Marek, 49. Koudela (Tauber). Rozhodčí: Vokurka - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:1. Diváci: 30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3.

Průběh utkání

Třetí zápas za sebou sehráli v sobotu junioři. Po předchozích dvou prohrách, z čehož jedna byla na domácím ledě proti Českým Budějovicím, a druhá na ledě téměř sousedících Rebelů, se jihlavští mladíci pokusili zdolat hráče Mladé Boleslavi.

Při začátku utkání obrana obou dvou týmů fungovala na výbornou. I když Dukla byla delší dobu pod tlakem, přesto právě domácím se podařilo jako prvním vystřelit. Střelu téměř volného Jíchy, však brankář pokryl. Červenožlutí otevřeli skóre v 5. minutě, když Ondřej Pěška u branky soupeře dorážel puk mezi betony Mahdala. Hosté se pokoušeli reagovat tvrdou střelou Čečeka od modré, ale jihlavský gólman ji skvěle vykryl. Následně střílel Koudela v oslabení při situaci dva na jednoho, ovšem Rittich opět kotouč nepustil za svá záda. V 13 minutě se dostal do šance Rys, byl ovšem faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. Jiří Rys si udělal před jihlavských gólmanem kličku a následně poslal puk do pravé šibenice – 1:1. Vyloučení Brandejského za podražení se podařilo rychle využít jihlavským. Mahdalovi puk proklouzl pod nohami do volního prostranství před bránou a zde pouze dorazil puk Jakub Brychta.Dukla si tedy opět získala své jednobrankové vedení. To jim ovšem nestačilo a těsně před koncem první třetiny střílel Jan Štěpán a brankáři hostů projel kotouč těsně pod pravým betonem.

Začátkem druhého dějství se hosté pokoušeli ohrozit jihlavskou branku, ovšem puk se jim nepodařilo do brány dostat. V 23. minutě byl vyloučen Lupač za hru vysokou holí na 2 minuty. Ospravedlnit jeho čin chtěl Jankovský, ovšem Rittich pečlivě střežil svatyni za jeho zády a střelu od modré zastavila jeho lapačka. Rys ve vlastním oslabení zkoušel štěstí od modré, ovšem puk proletěl těsně za bránou. Jen co skončilo oslabení hostů, měli další příležitost, když byl Polívka vyloučen za nedovolené bránění, ovšem mladoboleslavští tuto výhodu nevyužili. Následně po buly střílel Pěška, brankář hostů však puk ukryl pod své tělo. Rušno před bránou Ritticha v oslabení jeho týmu skončilo ukrytím puku pod brankářem. Chvilku po uplynutí výhody posílá kulatý kus černé pryže mezi Rittichovy betony Ladislav Marek - 3:2. Dvě minuty před koncem druhé části hry hráli domácí minutu přesilovou hru o výhodě dvou mižů v poli, kterou využil Marek Prokš dorážkou do pravé šibenice po tvrdé střele Čurilly. Těsně k tyčce posílá kotouč ještě Tobola, ovšem pozorný Mahdal vyráží puk za bránu.

Na úvod poslední dvacetiminutovky odjel sedět za hru vysokou holí Frolík. Domácím se naskytla další příležitost, když Čeček odjel na trestnou lavici za sekání a tím daroval Dukle minutovou hru 5 na 3. Tuto výhodu však domácí nevyužili. Nebezpečnou střelu si připravil Kulhánek, Rittich jí ovšem úspěšně ukrývá v lapačce. David Koudela nakonec využívá šanci, kterou mu poskytl Tobola, když seděl na trestné lavici za držení.

To byla ovšem poslední změna v číselném stavu zápasu. Utkání tedy po šedesáti minutách končilo za stavu 4:3.

Ohlasy trenérů

Tomáš Potěšil (trenér Mladé Boleslavi): „Ten výkon nebyl podle našich představ. Po celé utkání se nám nepodařilo dostat soupeře více pod tlak a v té koncovce jsme se nedokázali prosadit. Dělali jsme zbytečné fauly a byli jsme hodně vyloučeni."

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): „Dneska jsme měli výborný vstup. Klukům jsme dali novou taktiku, aby se soustředili hodně za obranu. Svoji obětavostí, pílí a snahou jít do brány nejspíš konečně pochopili, o co nám jde."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie