2:8
(1:3, 0:2, 1:3)

11.08.2011 / Vojtěch Vopat

11.08.2011 17:00, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra - Polívka, Čurilla, Jícha, Kříž M., Tobola, Šťastný, Randa, Svobodník, Fiala, Hošek, Přidal, Brabec, Vlček, Štěpán, Matějka, Brychta, Gregar, Mikeš, Vysloužil
2

Banes Motor České Budějovice

Podskalský - Kolařík, Kříž L., Klement, Škopek, Prokop, Pařízek, Předota, Babka, Přibil, Zvoník, Marek, Šulhánek, Svoboda, Sekera, Trummer, Turek, Mareš
8
Branky a nahrávky: 4. Vysloužil (Mikeš), 48. Vlček (Brabec) - 4. Rousek (Klement), 11. Přibil, 19. Přibil, 34. Mareš, 36. Svoboda (Pařízek), 48. Turek, 55. Marek (Šulhánek), 57. Klement (Škopek). Rozhodčí: Sibera - Šťastná, Vokurka. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:2. V oslabení: bez využití. Diváci: 40. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 2:5, 2:8.

Průběh utkání

Úvod čtvrtečního utkání vypadal slibněji pro domácí tým. Podařilo se jim využít nabízené výhody jednoho hráče v poli, když odjel na trestnou lavici Tomáš Rousek. Martin Vysloužil si po přihrávce od Mikeše udělal kličku před brankářem Podskalským a následně zasouval puk do odkryté brány.

Hosté okamžitě zareagovali, když se po několika nepodařených střelách trefil Tomáš Rousek do pravé šibenice. Tím ovšem hosté neskončili. O sedm minut později se opět radovali hosté. Od modré střílel Adam Přibil. Jíra ovšem nic neviděl a puk mu nakonec proklouzl mezi betony. Tím České Budějovice neskončili. V první třetině skóroval ještě jednou Adam Přibil, když z mezikruží střílí velmi blízko k levé tyčce - 1:3.

Druhou třetinu se prosadili pouze hosté, konkrétně Lukáš Mareš, který míří puk nad rameno Jíry, a Bohumil Svoboda. Poslední zmiňovaný vystřelil při situaci dva na jednoho a trefil se mezi Jírovy betony.

Závěrečnou dvacetiminutovku snížil Martin Vlček svojí střelou nad rameno Podskalského. Poslední tečku ovšem měli hráči hostů, když Eddie Turek poslal puk těsně vedle brusle Jíry. Další gól dal Šulhánek, když našel mezírku mezi tyčkou a jihlavským gólmanem. Poslední třešničku na dortu přidal Josef Klement, když v rámci přesilové hry střelou od modré prostřelil Jíru. Utkání nakonec skončilo za stavu 2:8.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Budějovic): „Pro nás toto druhé přátelské utkání nebylo špatný, jsme rádi, že jsme vyhráli. Určité věci jsme si ověřili a myslím, že to utkání splnilo účel."

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): „Dneska nás Budějovice přebruslili, byli lepší v osobních soubojích a byli lepší v prostoru branky. Je to příprava a je dobře, že jsme takhle prohráli, aspoň kluci zase spadnou na zem."