6:4
(2:0, 2:2, 2:2)

12.08.2011 / Zdeněk Drla

12.08.2011 15:00, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Dolejš - Ambrož, Němec, Pecen, Dvořák, Dundáček, Křesťan - Szilva, Varga, Račanský, Novák, Doležal J., Doležal O., Jelínek, Hynek, Žemlička
6

HC Dukla Jihlava

Hlávka - Randa, Tobola P., Jícha, Čurilla, Polívka, Kříž - Prokš, Pěška, Pekárek - Přidal, Mikeš, Vlček - Vysloužil, Matějka, Gregar - Štěpán, Brychta, Brabec
4
Branky a nahrávky: 7. Hynek, 10. Křesťan (Varga), 24. Varga, 33. Račanský (Varga), 45. Hynek (Novák), 49. Račanský (Varga) - 23. Gregar (Vysloužil), 27. Matějka (Gregar), 43. Jícha (Přidal), 45. Prokš (Polívka, Mikeš). Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. V oslabení: 1:1. Střely na branku: 34:41. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4.

Průběh utkání

Rebelové se v pátečním odpoledním zápase ujali vedení už v 7. minutě, kdy se po skrumáži před Hlávkovou brankou prosadil Martin Hynek. "Byla tam chyba po buly, nedostali jsem puk z pásma, vrátil se nám zpátky, pak následovala trma-vrma před bránou a z dorážky jsme dostali gól," popisuje začátek duelu s Rebely trenér jihlavské juniorky Petr Svoboda. Na dvougólový rozdíl navýšil vedení domácích o tři minuty později Vít Křesťan. "Výsledek poznamenal náš špatný vstup do utkání, kdy kluci začali velice laxně a možná mysleli, že to půjde samo. Soupeř nám odskočil o dva góly. Bylo to po velkých chybách. Už první střídání nebyla z naší strany žádná sláva. Na něčem jsme se domluvili a kluci začali hned dělat něco jiného. Bylo vidět, že nejsou koncentrovaní," hodnotí s odstupem pár hodin začátek duelu v Kotlině Petr Svoboda.

Jihlava, Brod, Jihlava, Brod, Jihlava, Brod. Přesně v tomto pořadí se zapisovali od začátku druhého dějství střelci do statistik. "Ve druhé třetině jsme začali hrát úplně jiný hokej, i když kluci nejsou stále schopni dodržovat taktiku, kterou po nich chceme. Vždycky, když jsme dali kontaktní gól, dostali jsme vzápětí na odskok dvou gólů. To se opakovalo celý zápas," doplňuje Svoboda, který hledá příčiny, proč jihlavští mladíci v regionálním derby neuspěli. "Děláme fatální individuální chyby, které se budou jenom těžko odstraňovat," říká.

Od druhé třetiny se výkon jihlavských hráčů zvedl, soupeře přestříleli. "Dvě třetiny jsme měli navrch," přidává svůj pohled k zápasu. "Myslím, že kluci šlapali dobře, ale skřípe nám to v obraně. Za poslední dva zápasy jsme dostali čtrnáct gólů, což je strašně moc. Na zlepšení obranné činnosti budeme pracovat v trénincích celý příští týden," doplňuje.

Mladíci v červenožlutých dresech měli před zápasem s Havlíčkovým Brodem za sebou domácí utkání s Českými Budějovicemi, kterým podlehli 2:8. "Chtěli jsme, aby si z tohoto zápasu vzali ponaučení. České Budějovice dokázaly zastínit všechny střely před bránou. Chtěli jsme proto po nich to samé. Dneska ale gólman všechno viděl a většinou co gólman vidí, to chytí," konstatuje trenér Petr Svoboda.