4:0
(2:0, 1:0, 1:0)

17.08.2011 / Zdeněk Drla

17.08.2011 12:45, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

SK Horácká Slavia Třebíč

Dusík (31. Černý) - Vyhnalí, Outulný, Vondáček, Paták, Vysloužil, Šulc, Peroutka, Stromecký, Marek, Weiss, Donutil, Horký, Nechvátal, Pálka, Kún, Vlašín, Belatka, Salák
4

HC Dukla Jihlava

Hlávka - Randa, Čurilla, Polívka, Zadražil, Martínek, Kříž, Sucharda - Přidal, Matějka, Svobodník - Hošek, Brabec, Gregar - Štěpán, Vlček, Pekárek
0
Branky a nahrávky: 8. Šulc (Horký), 20. Vysloužil (Paták), 26. Paták, 53. Salák (Vondráček). Rozhodčí: Pokorný - Klouda, Rampír. Vyloučení: 7:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 4:0.

Průběh utkání

Do Třebíče odcestovali junioři jihlavské Dukly se sedmi obránci a pouze třemi kompletními útočnými formacemi. Na ledě regionálního rivala se ani jednou střelecky neprosadili. Přesto trenér nestaršího extraligového mládežnického výběru Jihlavy nachází na výkonu svých svěřenců i pozitiva. Mladíci v červenožlutých dresech mají za sebou náročné tréninky a navíc ve třech dnech sehrají tři utkání na stadionech soupeřů.

První vystoupení v Třebíči vítězství nepřineslo. Ale... "Hráli jsme na tři lajny. Od druhé třetiny jsme na ledě jasně dominovali. Bohužel ale při šancích, které jsme si vypracovali, jsme hráli moc na krásu," říká Petr Svoboda. "Nikdo to ale nechtěl vzít na sebe a dát gól, raději nahrávali," nachází jeden z důvodů neúspěchu v pátém přípravném zápase. "O tom jsme si promluvili a věřím, že do budoucna to bude už jenom lepší a lepší," dodává.

K týmu se den před duelem v Třebíči připojil sedmnáctiletý slovenský obránce Andrej Sucharda, který přišel do Jihlavy na zkoušku. "Zatím ho zkoušíme, je brzy na to ho hodnotit. Uvidíme v tréninku. Musí se s týmem také sžít, zapadnout do něj," vysvětluje Petr Svoboda. "Zatím se nejeví špatně. Každá pomoc je vítaná, obránců je všeobecně málo. Ale jak říkám, na hodnocení je ještě brzy," doplňuje Svoboda.

Andrej Sucharda (26.11.1993, 185 cm/90kg) je odchovancem hokejového klubu z Nových Zámků. V loňské sezoně působil v Kometě Brno a na Kladně. Právě z Kladna zamířil do Jihlavy. "Kladno už mělo plný stav cizinců (v zápise mohou být dle technických norem ČSLH uvedeni pouze dva - pozn. aut.), proto nám byl sportovním manažerem nabídnut na zkoušku," vysvětluje jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.