5:3
(1:0, 2:3, 2:0)

22.08.2011 / Diana Váňová

22.08.2011 19:00, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra - Martínek, Polívka, Jícha, Čurilla, Tobola, Sucharda, Zadražil, Randa - Vysloužil, Matějka, Gregar - Prokš, Pěška, Brychta - Přidal, Brabec, Pekárek - Štěpán, Svobodník, Vaculín
5

SK Horácká Slavia Třebíč

Dusík - Peroutka, Belatka, Pálka, Vyhnalík, Donutil, Paták, Vysloužil, Outulný, Mokrý, Marek, Weiss, Stromecký, Salák, Vondráček
3
Branky a nahrávky: 20. Pěška (Prokš, Brychta), 27. Zadražil (Vaculín, Svobodník), 30. Tobola (Brabec), 47. Zadražil (Vaculín), 59. Vaculín - 33. Outulný, 40. Vysloužil, 38. Weiss (Marek). Rozhodčí: Vokurka - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 31:31. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 5:3.

Průběh utkání

I přes to, že jihlavští hokejisté vkročili do zápasu aktivně, zářil na světelné tabuli stav 0:0 téměř do konce první třetiny. Oba celky si sice vypracovaly pár šancí, prosadit se však dokázal až Ondřej Pěška, 14 sekund před koncem třetiny.

Do druhého dějství vstoupily oba týmy energicky a gólmani na obou stranách kluziště museli předvést několik zákroků. Poté si Dukla začala vytvářet silný tlak, který během 3 minut gólově zúročila. Nejprve se úspěšně povedlo zakončit Vojtěchu Zadražilovi, o necelé 3 minuty později zvedal ruce nad hlavu Přemysl Tobola. Brankový příděl však hostující hráče probudil, a ve druhé části této periody vládli na ledě právě oni. Z nepříznivého stavu 3:0 se dokázali zvednout díky zásahu Petra Weisse a dvěma brankám Radka Vysloužila. Hráči tak odcházeli do kabin za nerozhodného stavu.

V třetí třetině bylo jasně vidět, že oba týmy chtějí urvat vítězství na svou stranu. Štěstí se ale opět přiklonilo k domácím, konkrétně k Vojtěchu Zadražilovi, který skóroval podruhé v zápase. Pár minut před závěrečným hvizdem se ještě hosté vzmohli na odpor, šlo však pouze o nevyužité šance. Konečné skóre uzavřel výborně hrající Richard Vaculín, který si v tomto zápase připsal branku a dvě asistence.

Zajímavým ukazatelem zápasu jsou střely na branku 31:31, svědčící o vyrovnanosti tohoto duelu.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (Jihlava): Vstup do první třetiny nebyl špatný, i když se samozřejmě objevily i nějaké chyby. Nepovedla se nám hlavně druhá třetina, za tu kluci dostali vynadáno. Dnes jsme se štěstím vyhráli, ale náš výkon nebyl zrovna slavný. Do začátku sezóny ještě musíme zapracovat a výkony vylepšit.

Roman Mejzlík (Třebíč): Z naší strany šlo o poměrně slušně odehrané utkání. Nehráli jsme v ideální sestavě, dokonce jsme museli poslat jednoho z útočníků do obrany, aby se síly rozložily. První třetina se nám nepovedla tak, jak bychom chtěli, druhá byla lepší, dostali jsme se do kontaktu. I přes prohru jsme s výkonem spokojení, protože Jihlava má čtyři silné lajny a my jsme se jim v některých partiích zápasu dokázali vyrovnat, i když šťastnější nakonec byli domácí.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie