5:2
(1:0, 2:1, 2:1)

24.08.2011 / Diana Váňová

24.08.2011 18:00, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Randa, Polívka, Jícha, Zadražil, Martínek, Tobola, Sucharda, Čurilla - Vysloužil, Mikeš, Vaculín - Prokš, Štěpán, Brychta - Přidal, Pěška, Pekárek - Vlček, Brabec, Gregar
5

HC Rebel Havlíčkův Brod

Dolejš - Ambrož, Němec, Pecen, Musil - Blažek, Vala, Szilva - Varga, Račanský, Novák - Doležal J., Doležal O., Jelínek - Hynek, Žemlička, Křesťan
2
Branky a nahrávky: 1. Prokš, 26. Jícha (Martínek), 39. Prokš (Jícha, Brychta), 47. Gregar (Brabec), 50. Brabec (Vlček), 34. Žemlička, 55. Varga (Szilva). Rozhodčí: Paulík - Jeletz, Ryšavý V. Vyloučení: 9:15, navíc Vysloužil (JIH), Musil (HBR) oba 10 min OT. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 40. Střely na branku: 37:26. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2.

Průběh utkání

Ačkoliv sehráli jihlavští junioři třetí zápas během tří dnů, únavu si nepřipouštěli a do zápasu se vrhli s vysokým nasazením. Odhodlání vyhrát třetí přípravný zápas v řadě (pokud nepočítáme úterní duel s „dospělou Duklou“) divákům předvedl již 31 vteřin po úvodním hvizdu Prokš. Hráči sice nasadili vysoké tempo, obě strany předvedly několik gólových šancí, ovšem na efektivitě střelby se to nepodepsalo.

Druhá třetina s sebou přinesla řadu vyloučení, a tím také možnost vyzkoušet různé kombinace při přesilových hrách. Během jihlavské přesilovky 5 na 3 si domácí vytvořili silný tlak, kterého využil Jícha a dodatečně tak potrestal vyloučené hráče. Jihlava se snažila pojistit si hru dalším, uklidňujícím gólem, brodští však byli vyloženě proti, a výborně bránili i svá další oslabení. Naopak snížit se ve 34. minutě povedlo Žemličkovi, který se nejrychleji zorientoval po zkažené rozehrávce před brankou domácích. Odpověď přišla minutu a půl před koncem druhé třetiny. Zásluhou střelce úvodního gólu odcházeli Jihlavští do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Na začátku poslední třetiny si vyzkoušeli výhodu dvou mužů v poli také hosté, gólman Rittich byl však pozorný a ke změně stavu nedošlo. Změnit se jej rozhodl až domácí Gregar, který využil zmatku před brankářem Dolejšem a puk mu poslal mezi betony za záda. O necelé dvě minuty později musel hostující gólman touš znovu lovit ze své branky, čemuž s radostí přihlížel Brabec. Jihlava si tak vydobyla zasloužený náskok, který už jen poupravil Varga. Posledních pár minut se hosté snažili skóre ještě zvrátit, hráči byli často až moc důrazní, a tak se nenavyšoval gólový příděl, ale počet trestných minut. Jihlava nakonec přestřílela Rebely z Havlíčkova Brodu v poměru 37:26 a vylepšila tak své statistiky.

Ohlasy trenérů

Milan Chalupa (Havlíčkův Brod): My jsme do Jihlavy jeli s cílem uhrát co nejlepší výsledek. Když to zhodnotím, dostali jsme branky v oslabení, ale také jsme gól ve vlastním oslabení dali. Protože začínáme později, přesilovky jsme ještě moc netrénovali, ale doufám, že až začneme, tak se úspěch dostaví. V přípravě se hraje důrazněji, proto byl takový počet vyloučených hráčů.

Petr Svoboda (Jihlava): Dneska kluci do zápasu vstoupili velice dobře, dali do toho všechno. Hned od prvního střídání bylo vidět, že chtějí vyhrát. Chlapci plnili všechno, co jsem po nich chtěl, ze včerejšího zápasu s áčkem se poučili, výkon byl velmi dobrý. Častá vyloučení nám dala možnost si vyzkoušet různé kombinace jak při přesilovkách, tak při oslabení.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie