3:1
(2:1, 1:0, 0:0)

18.08.2011 / Vojtěch Vopat

18.08.2011 17:30, Přípravné zápasy staršího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík – Brussmann, Březka, Cívka, Čermák, Tobola, Ščerban, Půža, Vítek, Beran, Mandát, Kuchyňa, Lupač, Mahút, Renza, Střecha, Vantuch, Jícha, Pazourek, Staněk, Severa
3

HC Slovan Bratislava

Baroš – Miško, Lazovský, Brodek, Ficel, Gula, Petráš, Mlunčák, Blaho, Račik, Tibenský, Bednařič, Kratochvíl, Danišovský, Jirkovič, Bednárik, Tamkšovič, Valentovič, Lohyňa, Hecek, Benčat
1
Branky a nahrávky: 9. Tobola (Mandát), 15. Mandát, 32. Střecha (Mandát) - 5. Lazovský (Brodek). Rozhodčí: Paulík - Kotlík, Šťastná. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. Diváci: 60. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Průběh utkání

Petráš v úvodu utkání vystřelil na Krejčíka, bránu ovšem minul. Na druhé straně střelu Půži zblokoval Hecek. V páté minutě otevřel skóre Lazovský, který po přihrávce od Brodka jel sám na Krejčíka, střelou o tyčku do brány domácího týmu. Pazourek střílí těsně nad bránu Baroše. Při vyloučení Hegera za podražení přesně míří Tobola mezi betony brankáře Bratislavy.

Miškova střela při přesilové hře šla mimo. Střecha měl obrovskou šanci, když jel sám na Baroše, ale trefil pouze beton a ještě jednou ujel obraně Kuchyňa, ale puk také putoval pouze před brankářem. Mandát v signalizované výhodě střílel z poza brány na Baroše, od jeho brusle se puk následně odrazil do brány – 2:1. Jícha střílel od modré, ovšem trefil pouze brankáře. Následovala střela Staňka, ale kotouč skončil v lapačce Baroše.

Střelu Miška v druhé části hry chytá Krejčík do lapačky. Renzova střela trefuje pouze beton Baroše. Čermák trefuje pukem, stejně jako hned po něm Vítek, pouze připraveného brankáře patřícího ke slovenskému týmu. Těsně po konci přesilové hry dováží puk do útočného pásma Mandát, který následně přihrává Střechovi a ten neomylně trefuje Baroše mezi betony. Po tomto gólu odjel bratislavský gólman vystřídat a na jeho pozici nastoupil Mikšík. Vítek střílel od modré, ovšem trefil Mikšíka. Mikšo střílel na Krejčíka, ten střelu z blízka chytá.

V úvodu poslední dvacetiminutovky posílá Tobola puk k brankáři Bratislavy po kličce, ale puk skončil u jeho betonu. Bačik vystřelil z mezikruží na Krejčíka, ten puk ovšem chytá do lapačky. Střecha jel sám na Mikšíka, jeho přihrávku se Mandát nezpracoval. Na druhé straně hřiště střílí Mikšo, ale kotouč letěl vysoko nad bránu. Vantuch přihrával Severovi před bránu, ale puku se dříve chopil Mikšík. Tato akce byla poslední ve čtvrtečním přípravném zápase a soupeři se tedy rozcházeli za stavu 3:1.

Ohlasy trenérů

Rudolf Jendek (trenér Bratislavy): „Dvě třetiny jsme nic nehráli. Chlapci si mysleli, že to asi půjde úplně samo a možná to bylo i kvalitou ledu. Třetí třetinu ukázali, že na to mají, vytvořili si tam šanci. Akorát se musí chlapci hlídat při napadání."

Aleš Polcar (trenér Jihlavy): „Cenné vítězství proti kvalitnímu soupeři. První a druhá třetina byla výborná, dávali jsme góly. Ve třetí už to nebylo tak aktivní. Herně to šlo nahoru, chodí přihrávky a i dozadu jsme hráli dobře. Jinak mě obrovsky těší, že se vytváří dobrý kolektiv."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie