6:2
(1:0, 0:1, 5:1)

Mladší dorostenci si v premiéře poradili s Třebíčí

04.08.2011 / Zdeněk Drla

Premiérový přípravný zápas vyšel jihlavským mladším dorostencům na jedničku. Na Horáckém zimním stadionu ve čtvrtek večer porazili regionálního rivala z Třebíče 6:2. Svěřenci trenérského dua Jiří Jungwirth - Jiří Cihlář šli do vedení již po 33 vteřinách hry. Skóre se měnilo až na začátku druhého dějství, kdy Horácká Slavia srovnala. Třetíí gól viděla velice slušná návštěva v ochozech až na začátku třetí třetiny, kterou jihlavští mladíci vyhráli 5:1.
Další zápas čeká mladší dorostence v úterý 9. srpna, kdy hrají v Brně s Kometou Úvoz.
04.08.2011 18:30, Přípravné zápasy mladšího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek (Adam) - Kochánek, Vejnar, Jaroš, Pospíchal, Dörrer, Sobotka, Wasserbauer, Svatuška, Zayml, Hrala, Indra, Křížek, Bína, Peschout, Hynek, Tůma, Červinka, Zajíc
6

SK Horácká Slavia Třebíč

Loubal (Šoustal) - Trnka, Kableka, Hodek, Veškrna, Dobeš V., Dobeš A., Hort, Sysel, Válal, Mynář, Ferda, Maštera, Matov, Všetečka, Niederhafner, Dobeš, Pokorný, Caha, Kajnar, Urban
2
Branky a nahrávky: 1. Svatuška (Zayml), 42. Pospíchal, 46. Zayml (Jaroš), 49. Peschout (Zayml), 50. Indra (Zajíc), 60. Hrala (Zayml) - 23. Mlynář (Ferda), 56. Urban (Všetečka). Rozhodčí: Pavlík - Šťastná, Polák. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 6:2.

Průběh utkání

Stejně jako ve středu starší dorostenci, i jejich mladší kolegové (hráči narozeni v letech 1996 a 1997) o den později ukázali už od úvodního vhazování, jak moc se na zápasy před novou sezonou těšili.

Puk za záda brankáře Horácké Slavie Třebíč dokázali dostat už po 33 vteřinách hry. "Náš vstup do zápasu byl dobrý. Hlavně prvních deset minut. Kluci nastoupili s chutí, měli jsme nějaké šance, vstřelili jsme důležitý první gól," hodnotí první ze série osmi přípravných duelů svých svěřenců před extraligovou sezonou trenér jihlavskho mladšího dorostu Jiří Jungwirth. První gól v přípravě zaznamenal Jiří Svatuška, který je v Jihlavě na zkoušku z brněnské Komety Úvoz.

Po parádním začátku ale mladíci hrající ve žlutých dresech trochu polevili "Možná jsme se tím vstřeleným gólem trochu uspokojili. Druhá část první třetiny byla taková hluchá," hodnotí další část hry trenér Jungwirth. Na řadu tak musel přijít přestávkový proslov v kabině. "Hráče jsem nabádal, aby víc bruslili, aby byli důraznější v soubojích. Bohužel stal se opak, soupeř zrychlil v pohybu a ve druhé třetině nás malinko přehrával. Měl více šancí než my. Vytežil z toho dokonce vyrovnávací gól," mrzí jihlavského trenéra.

Možná vyrovnávací branka Třebíče, možná další pokárání trenéra o druhé přestávce jihlavské hráče probudily. "Ve třetí třetině jsme předvedli pár pěkných kombinací, hráčům to sedlo," komentuje pětigólový příděl do třebíčské branky v závěrečném dějství Jiří Jungwirth. Ten byl s výkonem svých svěřenců, které poslal do zápasu, vcelku spokojený. Jihlava porazila Horáckou Slavii Třebíč 6:2, do utkání byli nasazeni hráči širšího kádru, kteří bojují o místo v základní sestavě. "Zápas jsme podle výsledku jednoznačně vyhráli, i když to, hlavně kvůli slabšímu výkonu ve druhé třetině, tak jednoznačné nebylo," má jasno Jungwirth, podle kterého šlo o klasické předsezonní utkání. "Kluci chtěli hrát, chvilku se hledali, byla ale tam i spousta chyb. Ukázalo se, že na řadě věcí ještě musíme pracovat," říká.

V zápase vyzkoušel trenér osmnáct hráčů v poli. "Dalších osm hráčů dnes nenastoupilo, ti jsou připraveni hrát další zápasy. Dnes dostali příležitost hráči ze širšího kádru, aby se ukázali," vysvětluje.

Proti Třebíči se v dobrém světle se ukázali i tři hráči, kteří přišli do krajského města Vysočiny na zkoušku. "Dnes se výborně uvedl Lukáš Zayml z Tábora (v zápase 1+3 - pozn.aut.), Jiří Svatuška je z Brna, Kryštof Hrala z Jindřichova Hradce," vyjmenovává možné posily nejmladšího jihlavského extraligového týmu Jiří Jungwirth.

Další hráče vyzkouší v příštím týdnu. "V úterý nás čeká utkání s Kometou Úvoz, ve středu s Hradcem Králové, tam dostanou příležitost další hráči," uzavírá.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie