3:2
(1:1, 2:1, 0:0)

Mladší dorostenci zdolali v přípravě Kometu Úvoz

17.08.2011 / Vojtěch Vopat

Ve čtvrtek odpoledne se na ledě setkali v přípravném zápase mladší dorostenci týmů Dukly Jihlava a Kometa Úvoz. Vedení na sebe prvně převzala Kometa střelou Kubeše, Dukle se ale podařilo vyrovnat díky Bambulovi. Hostům se sice podařilo opět dostat na jednobrankový náskok od jihlavských hráčů, ale domácí si to nenechali líbit a nakonec ještě přidali gól navrch. Po šedesáti minutách tedy utkání skončilo za stavu 3:2.
17.08.2011 16:15, Přípravné zápasy mladšího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek – Kochánek, Port, Salát, Pospíchal, Dorrer, Sobotka, Wasserbauer, Svatuška, Zayml, Kašpar, Indra, Hubert, Bína, Peschout, Šebesta, Tůma, Bambula, Anděl, Dvořák
3

Kometa Úvoz

Sasinek – Lidák, Mandát, Sedláček, Hohl, Švejda, Sabol, Lejska, Denk, Kubeš, Nohel, Dufek, Polák, Panáček, Hussein, Dobiáš, Jambor, Kment, Dupljaku, Nováček
2
Branky a nahrávky: 16. Bambula (Indra), 34. Anděl, 38. Anděl – 15. Kubeš (Denk), 30. Polák (Panáček, Dufek). Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 50. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

Průběh utkání

K úvodu utkání Peschout střílel na bránu hostů, puk letěl ale těsně nad horní tyčku konstrukce. Dukla následně půl minuty hrála přesilovou hru pět na tři, ovšem bez střely. Souhra Dufka a Panáčka, když Dufek nahrával před bránou Panáčkovi, byla zblokována domácím brankářem. Švejda byl vyloučen za sekání. Tuto příležitost ale domácí nevyužili. Když už byli hosté v plném počtu, tak střílel Dobiáš, ale kotouč následně skončil v ochranné síti. Skóre otevřeli v čase 14:11 mladíci z Brna, když Denk střílel na brankáře, ten puk vyrazil pouze před sebe a než stihl puk přikrýt lapačkou, tak do odkryté brány poslal puk Kubeš.

Domácí okamžitě vyrovnávají střelou Bambuly mezi betony z levého kruhu. Dufek byl další, kdo pálil z mezikruží těsně vedle pravé tyčky. Bambula se ještě pokoušel puk dostat u tyčky za brankovou čáru, ovšem to se mu nepodařilo. Panáček se pokoušel tečovat nečekaně střelu v přesilové hře, ovšem Vacek jeho úmysl odhadl.

V druhé třetině se Bambula pokoušel vystřelit, ale dva hráči hostů ho sevřeli a už se k puku nemohl dostat. Salát a Indra si nahrávali před brankářem hostů, ten ale byl připraven na střelu Saláta. Polák střílel na gólmana domácích, ten střelu poslal mimo brankoviště. Polák ještě jednou vystřelil, ovšem kotouč těsně minul lapačku jihlavského gólmana. Denk také ještě zkoušel štěstí, ale těsně vedle. Polák využívá šanci, kterou mu nabídl domácí tým, když Dorrer byl vyloučen za hákování. Jeho střela z mezikruží putovala mezi betony a dál do brány. Další střela Nohela šla po odrazu od betonu brankáře do rohu hřiště. Anděl vyrovnává stav, když střelou z kruhu trefuje rameno gólmana hostů a následně se puk odráží od horní tyčky do brány – 2:2.

Bambula si ještě jel na bránu a po boku měl obránce hostů, ti mu znemožnili zakončit před Sasínkem. Střela Dufka končí v lapačce domácího brankáře. Nahození Peschouta na druhé straně hřiště končí také na stejném místě. Střela Saláta trefila trefila tyčku Sasínkovy brány. Brněnskému gólmanovi se po střele domácích nepodařilo ideálně přikrýt puk a toho hned využil opět Anděl a zasouvá puk do odkryté brány.

Vacek předvedl nádherný zákrok po vlastní chybě, když přenechal hostům puk za svoji brankou, nakonec mu ale střela šla mezi nohy a zde puk ukryl. Nováček a Kment zkoušeli taktizovat před jihlavským gólmanem, nakonec se ale Kmentovi nepodařilo zpracovat přihrávku těsně před Vackem. Bína dostal přihrávku od Dvořáka zpoza brány, ale trefil pouze připraveného Sasínka. Hubert trefuje tyčku brány hostů. Velkou příležitost měl Ševesta, když jel sám na brankáře, ale puk skončil pouze pod betonem. Střela Sobotky od modré skončila u gólmana hostů. Hohla střílí od modré, ale Vacek i přes to, že neměl dobrý výhled, střelu chytá do lapačky. Hosté si ještě k závěru utkání vzali oddechový čas, ovšem to už jim nepomohlo změnit skóre. Jihlava tedy vyhrála nad Brnem po šedesáti minutách 3:2.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie