2:6
(0:0, 1:3, 1:3)

Mladší dorostenci podlehli rivalům ze Žďáru nad Sázavou

29.08.2011 / Libor Kucza

Mladí jihlavští hokejisté přivítali na Horáckém zimním stadionu soky ze sousedního Ždáru nad Sázavou. V úvodní nevýrazné dvacetiminutovce se gólově neprosadil ani jeden z celků. V dějství druhém tomu bylo přesně naopak. Červené světlo se rozsvítilo hned čtyřikrát. Domácí se ale trefili pouze jednou. Stejně tak tomu bylo i ve třetině následující. Domácí tedy Žďáru podruhé v přípravě podlehli, tentokrát 2:6.
29.08.2011 12:15, Přípravné zápasy mladšího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Adam - Dörrer, Wasserbauer, Jaroš, Vejnar - Svatuška, Indra, Hrala - Křížek, Bína - Peschout, Červenka, Zajíc, Šebesta, Hubert, Dvořák
2

SKLH Žďár nad Sázavou

6
Branky a nahrávky: 31. Křížek (Zajíc), 41. Svatuška (Indra). Rozhodčí: . Vyloučení: 3:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:6 .

Průběh utkání

Stejně jako domácí celek, také hosté přijeli do metropole Vysočiny s velmi okleštěnou sestavou. Důvodem byly víkendové turnaje, kterých se klíčoví hokejisté obou mládežnických týmů zůčastnili. Proto dostali příležitost hráči, kteří se o místo v týmu perou.

Tomuto faktu také odpovídalo dění na ledové ploše. Již od začátku klání byla k vidění spousta nepřesností pramenících z nedostatečné sehranosti. V úvodní dvacetimiutovce se síť nerozvlnila na žádné straně. Mladíci se do větších příležitostí nedostávali. Brankáře soupeře strašili pouze pokusy z dálky, které měly prachbídné parametry.

Druhá třetina přinesla naprosto jiný hokej. Oba týmy přidaly na důrazu a četnosti střelby, výsledkem čehož padly 4 branky. Domácím střelcem byl v 31. minutě Lukáš Křížek. Hráčům hostí se podařilo vsítit zásahy 3.

Třetí třetina probíhala v podobném gardu. Na rozdíl jediné branky se podařilo hned několik málo vteřin po vhazování snížit jihlavskému Svatuškovi. Červenožlutí mladíci se však neradovali příliš dlouho. Hnedle poté totiž začali opět úřadovat hosté, kteří přidali další 3 trefy do černého. Utkání tak dovedli k pohodlnému vítězství 6:2. Po domácí výhře 6:0 si mladíci ze Žďáru nad Sázavou mohou připsat další skalp jihlavské Dukly.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Kulíšek (trenér Žďáru nad Sázavou): „Utkání sloužilo k tomu, abychom se podívali na hráče. Touto cestou bych chtěl poděkovat panu Jungwirthovi, že nám umožnil, aby v tomto zápase dostali příležitost hráči, kteří pro nás připadají v úvahu. Protože o víkendu jak Jihlava, tak Žďár měli hráče na turnajích, nechali jsme je odpočívat a zkoušeli hráče, kteří to mají na hraně a kteří bojují o místo v sestavě.“

Jiří Jungwirth (trenér Jihlavy): „Některé hráče jsme nechali odpočívat. Když to přeženu, hrál v podstatě B - tým. V první půli zápasu už byla vidět alespoň snaha o aktivní hru. Bohužel jsme poté dostali rychlé góly. Začali jsme také chybovat ve vlastním pásmu. Ve třetí třetině se zápas již spíše dohrával. Ale jak říkám, z těch posledních tří zápasů byl tento asi nejlepší.“