5:0
(2:0, 1:0, 2:0)

Poslední zápas mladších dorostenců doma se povedl na výbornou

31.08.2011 / Vojtěch Vopat

Ve středu pár minut po poledni se na domácím ledě Horáckého zimního stadionu představil mladší dorost v tom nejlepším světle. Poslední zápas svěřenců Jiřího Jungwirta doma vyhráli 5:0. Dvakrát puk za brankáře Havlíčkova Brodu dostal Šebesta, následně po gólu přidali Anděl, Bambula a Zayml.
31.08.2011 12:30, Přípravné zápasy mladšího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Port, Dorrer, Kochánek, Pospíchal, Salát, Sobotka, Indra, Hrala, Kašpar, Hubert, Bambula, Anděl, Zayml, Tůma, Dvořák, Šebesta, Svatuška
5

HC Rebel Havlíčkův Brod

Vaněček - Bláha, Bancíř, Mendl, Klofáč, Suchý, Vacek, Semrád, Němeček, Nguyen, Jojda, Polák, Přibyl, Kraučum, Vala, Málek, Cejpek, Jelínek
0
Branky a nahrávky: 2. Šebesta (Tůma), 11. Šebesta (Dvořák), 32. Anděl (Bambula), 41. Bambula (Anděl), 48. Zayml. Rozhodčí: Jeletz, Ryšavý. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. Diváci: 42. Průběh utkání: 5:0.

Průběh utkání

V úvodu celého zápasu vypálil Salát od modré čáry, Vaněčkovi propadl puk mezi betony, ovšem za brankovou čáru se nedostal. První gól v 2. minutě dal Daniel Šebesta, když dorážel puk do brány po nahození těsně před brankářem od Tůmy. Nahození Nguyen od modré následně ukrývá do lapačky Vacek. Tůma se znovu pokoušel střelou z kruhu zvýšit náskok, ale gólman hostů byl dostatečně pozorný. Kašpar byl další, kdo střílel, ale trefil beton brodského brankáře.

Anděl předvedl parádní akci, když trefil brankáře do ramene a následně se ještě pokoušel trefit ke vzdálenější tyčce, ovšem vedle. Tůma opět vystřelil, vypadá to ale, že hráč chránící svatyni Rebelů se probral s prvním obdrženým gólem. Kraučum střílel na druhé straně těsně před modrou střelou, jihlavský gólman měl ovšem dobrý výhled a kotouč ukrývá do lapačky. Téměř samostatný nájezd Němečka také Vacek vykryl bez problémů. Daniel Šebesta opět úspěšně míří mezi těsně pod lapačku Vaněčka – 2:0. Zayml míříl na bránu hostů, ten ale stihl dát betony k sobě a kotouč jedoucí po ledě se dál nedostal. Vala ještě střílel na Vacka, ale ten puk vyrazil.

Kašpar a Hrala při začátku druhé dvacetiminutovky stříleli ve vlastním oslabení, Vaněčkovi tyto střely však nedělaly problém. Do mezikruží přihrával puk Dvořák, ovšem zde se puku nikdo nechopil. Tutovku spálil Cejpek, když jel ještě v doprovodu jednoho spoluhráče na domácího brankáře. Jeho střela však šla pouze do tyčky konstrukce brány. Němeček střílel následně na Vacka, ten letící kus černé gumy od modré spatřil a následně ukryl do lapačky. Další střela hostů, ovšem i ta skončila u brankáře Dukly. Svatuška střílel na druhé straně, ovšem byl slyšet pouze zásah betonů. Domácí následně dostali čtyřminutovou výhodu, ovšem tu nevyužili. Střela Porta se několikrát odrazila od bruslí hráčů stojících před bránou a nakonec trefil pouze tyčku Vaněčkovy klece. Dorrer ještě na konci trestu pro brodského hráče vystřelil od modré, ale puk letěl těsně vedle brány. O další zvýšení stavu ve prospěch Dukly zařídíl Lukáš Anděl, který trefil skulinku mezi betonem a tyčkou a puk skončil za zády Vaněčka. Nguyen ještě střílel k závěru třetiny, ovšem trefil pouze stojícího Vacka.

Začátek poslední části hry byl rozhodně lepší pro domácí tým, když Jiří Bambula skóroval střelou z kruhu nad beton Vaněčka – 4:0. Od modré následně pálil na druhé straně hřiště Bláha, ale trefil pouze beton Vacka. Lukáš Zayml zvyšuje na pětibrankový náskok, když posouval puk do odkryté branky a tím provedl poslední změnu stavu. Pospíchal střílí od modré čáry ve svém vlastním oslabení. Bambula přihrával před bránu hostů, ovšem nikdo z domácích si puk odtud nevzal. Kašpar byl další, kdo střílel na bránu, ovšem trefil pouze brankáře hostů. Následující dvouminutovou přesilovku 5 na 3 se nepodařilo využít jihlavskému týmu. Rozhodčí začali vylučovat jak na běžícím pásu, ovšem ani jeden tým zatím nevyužil takto nabídnutých šancí. Několikrát se opakovala situace buly – střela -. přerušení hry, ale gól nepadl. Utkání tedy po šedesáti minutách hrací doby skončilo 5:0.

Ohlasy trenérů

Richard Cachín (trenér Rebelů): „Jihlava vyhrála zaslouženě. Byli důraznější v osobních soubojích a nám se nedařila obraná činnost a nebyli jsme důrazní před jejich gólmanem a tomu se dneska dařilo."

Jiří Jungwirth (trenér Dukly): „Dnes jsme hráli v sestavě, v jaké bychom měli hrát v sezóně. Vyhráli jsme zaslouženě 5:0 a kluci můžou hrát s kýmkoli, ale musíme furt pracovat."