2:8
(2:2, 0:2, 0:4)

22.08.2012 / Zdeněk Drla

22.08.2012 14:00, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

BK Mladá Boleslav

2

HC Dukla Jihlava

Fučík - Tobola H., Pavlas, Kohout, Žáček, Dundáček, Březka, Vítek - Horký, Pěška, Přidal - Prokš, Vala, Kuchta - Štěpán, Gregar, Vlček - Vantuch
8
Branky a nahrávky Jihlavy: 8. Pěška (Horký), 20. Vala (Kuchta), 25. Štěpán (Přidal), 39. Tobola H. (Pavlas, Vlček), 51, Prokš (Vítek), 53. Přidal (Horký), 54. Přidal (Horký), 60. Horký (Pěška). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:8.

Průběh utkání

Současné tropické teploty se podepisují na kvalitě ledu na zimních stadionech napříč celou republikou. Přesvědčili se o tom jihlavští junioři ve středu odpoledne v Mladé Boleslavi. V hlavní hale, kde bude v sezoně A-tým Bruslařského klubu bojovat o urychlený návrat mezi tuzemskou hokejovou elitu, změřili síly se stejně starými Středočechy. "Hráči a zejména brankáři se museli vyrovnat s hustou mlhou na hřišti, kvůli které bylo utkání rozkouskováno do několika částí," popisuje průběh duelu trenér jihlavských mladíků Štěpán Moravec. Během zápasu musela na scénu několikrát neplánovaně vyjet rolba.

Jako první šli do vedení domácí ve třetí minutě po indviduální chybě v obranném pásmu Jihlavy. Dukla dokázala o čtyři minuty gólově odpovědět. Ve svižném prvním dějství se Boleslavští znovu ujali vedení a Dukla znovu srovnala.

Druhou třetinu vyhráli červenožlutí 2:0 a tím s největší pravděpodobností zlomili odpor domácích. "Nastartovalo nás to do další třetiny," přiznává Štěpán Moravec.

A skutečně. V závěrečném dějství si Jihlavští na boleslavském zimáku otevřeli střelnici. Konto domácích borců zatížili hned čtyřmi góly. Z venkovního utkání si tak vezou vysoké vítězství 8:2, teprve třetí v přípravném období. "Chci kluky pochválit za vysokou produktivitu a gólmana za dnešní výborný výkon," říká Moravec a už vzhlíží k blížícímu se začátku mistrovských bojů: "Doufám, že dnešní výsledek nepřeceníme, zůstaneme nohama na zemi a podobné výkony budeme podávat i v soutěži." Shodou okolností právě s Mladou Boleslaví se potkají jihlavští hokejisté v prvním kole NOEN extralize juniorů.

Nejbližším soupeřem juniorů v přípravě bude již ve čtvrtek 23. září českobudějovický Mountfield, v pátek odpoledne pak přivítají na Horáckém zimním stadionu v regionálním derby havlíčkobrodské Rebely.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (trenér Jihlavy): Utkání se hrálo za velice nepříznivých podmínek. První třetina byla z celého zápasu asi nejlepší, bylo to vyrovnané, hrál se hokej nahoru dolů, tomu odpovídal i vyrovnaný výsledek 2:2. Ve druhé třetině jsme odskočili na rozdíl jednoho gólu a ke konci jsme přidali další, což si myslím, že soupeře zlomilo a nás nastartovalo do závěrečných dvaceti minut. Poslední desetiminutovka třetí třetiny jednoznačně vyzněla ve prospěch našeho týmu.