6:2
(3:1, 2:0, 1:1)

Mladší dorostenci zdolali Hvězdu Praha, Ondřej Najman zaznamenal hattrick

27.08.2012 / Zdeněk Drla

Mladší dorostenci si v dalším přípravném utkání před novou sezonou poradili s pražskou Hvězdou. Na Horáckém zimním stadionu porazili soupeře z hlavního města 6:2. Hattrickem se blýskl útočník Ondřej Najman, kterému na jeho přesné trefy nahrával Tomáš Havránek. Gólový účet Dukly otevřel dvěma přesnými zásahy Vladimír Oščádal, jemuž pro změnu asistoval Kryštof Hrala. Jeden gol přidal Pavel Kousal.
27.08.2012 12:15, Přípravné zápasy mladšího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Vítešník (Kořenář) – Pospíchal, Havelka, Wasserbauer, Huňáček, Pražák, Váňa, Šlapáček, Hynek – Havránek, Najman, Kousal – Oščádal, Hrala, Peschout – Indra, Mejzlík, Henrych – Berka, Chylík, Šulák
6

HC Hvězda Praha

Mann (Štěrba) – Chvátal, Pokorný, Kolaja, David, Grim, Čadek, Vilím – Klička, Šťastný, Sůva – Beran, Tomek, Procházka – Špringl, Veverka, Velas – Vajda, Čmejla, Pejchal
2
Branky a nahrávky: : 4. Oščádal (Hrala), 16. Oščádal (Hrala), 20. Kousal (Najman), 23. Najman (Havránek), 32. Najman (Havránek), 41. Najman (Havránek) – 1. Šťastný (Beran), 52. Šťastný. Rozhodčí: Hejduk – Kotlík, Polák. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 42. Průběh utkání: 0:1, 6:1, 6:2.

Průběh utkání

Číslice na časomíře se ještě nestačily pořádně rozbehnout a mladší dorostenci Dukly prohrávali 0:1. Po chybě v obranném pásmu se na levém kruhu zmocnil puku Petr Beran a pro Dominika Šťastného připravil první gólovou šanci. Puk prošel pod betony jihlavského gólmana a Pražané se tak v pětadvacáté vteřině utkání radovali z rychlého vedení 1:0.

Jihlava se z nepříznivého vývoje skóre rychle oklepala, i když podle trenéra Jiřího Jungwirtha jeho svěřenci působili ležérním dojmem. Po pěkné souhře s Kryštofem Hralou střílel ve čtvrté minutě bekhendem nad vyrážečku gólmana Hvězdy Vladimír Oščádal – 1:1. Navlas stejnou kombinaci, ale z pravé strany, předvedla tato dvojice hráčů o dvanáct minut později, tentokrát Oščádalova bekhendová střela znamenala vedení 2:1.

Definitivně strhli mladí Dukláci vedení na svoji stranu šest vteřin před první sirénou. Pavel Kousal trefil odraženou střelu Ondřeje Najmana a dorážkou pod horní tyč nedal hostujícímu gólmanovi šanci – 3:1.

Další přesnou trefu přidali domácí mladíci krátce po začátku druhého dějství. Ve skrumáži před pražskou brankou se ve 23. minutě nejlépe zorientoval Ondřej Najman – 4:1. Stejný hráč byl i u dalších dvou jihlavských gólů. Ve 32. minutě Dukla bleskově využila nabídnutou početní výhodu. Ještě než se stihli svěřenci trenéra Jungwirtha rozestavit do přesilovkového vzorce, zvedal čtrnáctiletý talent s číslem deset na zádech ruce na oslavu svého druhé trefy v zápase. Hattrick zkompletoval necelou půlminutu po druhé přestávce, kdy zužitkoval souhru se svým „dvorním nahrávačem“ Tomášem Havránkem. Hbitý odchovanec žďárského hokeje mu asistoval u všech tří gólů.

Hvězda korigovala skóre v 52. minutě. Do listiny střelců se znovu zapsal autor vedoucího pražského gólu Dominik Šťastný. Stal se tak jediným střelcem hostujícího celku. Tento hráč odpykal i plnou polovinu trestů udělených Hvězdě.

Po remíze z úvodu přípravy nyní mladší dorostenci Dukly slaví vítězství nad Hvězdou Praha 6:2.

Ohlasy trenérů

Karel Najman (trenér Hvězdy Praha): My jsme o víkendu absolvovali turnaj v Havlíčkově Brodě, takže ve třetím dni jsme odehráli pátý zápas. Máme toho za sebou hodně. Proto byl obrázek hry takový. Pro kluky to nebylo jednoduché. Pro nás to byl dobrý test, protože jsme hráli s mužstvem, se kterým jsme už hráli i u nás doma a uhráli jsme remíru. Dá se říct, že je to srovnatelný tým s námi. A otestovali jsme si, jak jsou někteří hráči schopní v té únavě něco vyprodukovat.

Jiří Jungwirth (trenér Dukly Jihlava): Začali jsme velice ležérně. První střídání: Měli jsme puk na hokejce, odevzdáme ho soupeři a prohráváme 0:1. Byl to špatný začátek. Pak to pokračovalo dál, celá první třetina byla taková ležérní, i od soupeře. Moc se mi to nelíbilo, chyběl tam větší důraz a akce. Je třeba, aby se hráči více nabízeli, zachytávali puky. Ve druhé části se hra zlepšila, zrychlili jsme pohyb, soupeř pomalu odpadal. Hra se odehrávala v naší režii. Dokázali jsme navýšit skóre až na 6:1. Snažili jsme se prostřídat všechny čtyři pětky. Jsme stále ve fázi zkoušení, sestava ale už nějakým způsobem krystalizuje, všichni kluci dostali šanci, aby se ukázali. V sezoně chceme prostřídávat všechny. Díky A a B týmu tady ta možnost je. Z toho důvodu máme i tak velké množství přípravných zápasů.